Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Obiectiv: modernizarea scolii

Un proiect important pe care îl are în derulare primarul Ionel Dragu este modernizarea Şcolii Generale Măldăreşti cu fonduri de la Banca Mondială şi Guvernul României, care ar trebui să fie finalizată în 2012. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara lui 2009: „Am schimbat acoperişul, am reparat şarpanta, am înlocuit vechea tâmplărie cu una din lemn stratificat din stejar şi am efectuat zugrăvelile exterioare. A fost înlocuită instalaţia electrică şi am refăcut tavanele. Valoarea investiţiei este de două milioane de lei, iar partea de cofinanţare din bugetul local este de 640 de mii de lei.”, a mai adăugat primarul. Din cauza lipsei de fonduri nu s-a putut realiza acest obiectiv nici în anul 2010, nici în 2011. În acest an, primarul Ionel Dragu doreşte să finalizeze lucrările la această unitate de învăţământ. Este vorba de partea de investiţie care revine administraţiei publice locale, şi anume construirea de grupuri sanitare moderne, a unei anexe în care să fie montată centrala termică, aleile carosabile şi cele pietonale. Până la finalizarea lucrărilor, copiii au unde să înveţe: „În acest moment, şcoala este nefuncţională, deoarece am avut alt spaţiu în care să desfăşurăm procesul de învăţământ. Este vorba de şcoala veche, construită între anii 1910-1912 de Nadia Duca.”, a completat primarul Dragu.

Primărie nouă, în stil de culă brâncovenească
Modernizarea actualei clădiri a Primăriei din Măldăreşti este un obiectiv important al primarului Dragu. Acesta vrea să demareze lucrarea de demolare şi execuţie a sediului Primăriei, situat în centrul civic al localităţii Măldăreşti. Investiţia va fi scoasă la licitaţie în curând şi se va realiza cu fonduri de la buget şi din alte surse atrase. Pentru a se construi un nou sediu de primărie este nevoie de aproximativ 1.500.000 de lei: „Iniţial, am dorit consolidarea şi extinderea construcţiei existente, dar, făcând o nouă analiză, ne-am dat seama că ne costă mai puţin demolarea vechiului sediu şi construirea altuia nou. În momentul în care vom începe lucrările ne vom muta în şcoala veche, unde avem destul spaţiu pentru a ne desfăşura activitatea, până se vor finaliza lucrările.”, a afirmat primarul din Măldăreşti. Alesul PSD a ţinut să adauge că nu va fi un sediu oarecare: „Primăria va avea două etaje şi va respecta arhitectura din centrul civic al localităţii. Ne dorim ca imobilul să aibă aspectul unei cule în stil brâncovenesc.”, a menţionat Ionel Dragu.


În anul 2012, reparaţie capitală a dispensarului

Un obiectiv important pe care primarul Ionel Dragu doreşte să-l realizeze în viitorul apropiat este reabilitarea dispensarului din comuna Măldăreşti, pentru ca localnicii să dispună de toate condiţiile necesare pentru a primi îngrijiri: „Pentru anul 2012, îmi mai doresc reparaţia capitală a dispensarului uman. Am terminat parterul, dar mai avem etajul întâi, unde este dispensarul propriu-zis. Sperăm să reuşim amenajarea acestuia din bani de la bugetul local şi poate din ceva fonduri atrase.”, a precizat primarul din Măldăreşti.
NEAPĂRAT ŞI O POZA CU PODUL,la materialul cu infrastructura.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.