Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Liceul din Horezu, in frig

Cel mai mare grup şcolar din Vâlcea a rămas iarăşi fără combustibil pentru centrala termică. Cei peste 2000 de elevi care învaţă la Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu din Horezu au fost la un pas de a învăţa în frig. Primăria din Horezu nu dispune de fondurile necesare pentru a cumpăra motorina necesară pentru a încălzii cele cinci corpuri ale liceului din localitate astfel că au cerut ajutorul Consiliului Judeţean Vâlcea. Acesta a alocat săptămâna trecută 500 de milioane de lei din fondul de rezervă al instituţiei, bani suficienţi pentru a achiziţiona 12 tone de motorină necesare pentru ca instituţia de învăţământ să treacă cu  bine de sezonul rece. Grupul Şcolar din Horezu s-a mai confruntat şi în anul care a trecut cu o situaţie similară, la începutul toamnei 2008 fiind la un pas de a-şi închide porţie din lipsă de fonduri pentru cumpărarea motorinei necesare pentru ca centrala termică să funcţioneze. Instituţia de învăţământ este unul dintre cei mai mari energofagi din localitate, zilnic, pentru încălzirea celor cinci corpuri ale şcolii,  fiind necesari 500 de litri de motorină. Aici învaţă copii din toate localităţile limitrofe Horezului precum Măldăreşti, Tomşani, Vaideeni sau Slătioara spre nemulţumirea administraţiei locale care susţine că nu este corect ca din banii horezenilor să fie întreţinută o şcoală care deserveşte toată zona.

Consiliul Judeţean dă bani pentru încălzirea liceului

Consiliul Judeţean va aloca 50.000 de lei pentru încălzirea liceului, la propunerea preşedintelui Ion Cîlea. Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean. Dintre cei peste 2.200 de elevi ai liceului, doar 700 sunt din Horezu, ceilalţi provenind din localităţile învecinate, respectiv Slătioara, Vaideeni, Măldăreşti, Cernişoara, Costeşti, Stroeşti, Stoeneşti, Oteşani, Berbeşti etc., fiind singurul liceu din zonă. Cu banii de la Consiliu se vor putea cumpăra aproximativ 12 tone de motorină, cantitate necesară asigurării agentului termic pentru încălzirea sălilor de clasă, laboratoarelor şi atelierelor de practică.


Postaţi pe: Facebook2 comentarii la " Liceul din Horezu, in frig "

  1. contemporan spune:

    Situatia este dramatica la Horezu in continuare.Banii de la Con. Judetean nu au rezolvat problema deoarece in 3 cladiri din 4, in care invata 50 de clase cu elevi,nu functioneaza instalatiile termice. Dela inceputul iernii elevii din aceste clase stau in frig si conducerea scolii este indiferenta.Mai grav este ca in aceste cladiri invata si elevii de la clasele 1-8.În cea de a 4 a cladire, construita cu zeci de miliarde de lei,igrasia este la ea acasa.Profesorii sunt imbracati ca pt. o excursie la munte.Primarul stie doar sa se planga desi de 2 ani de zile putea rezolva problemele dar este greu sa accepte solutiile date de oameni competenti.

  2. costelushi spune:

    IN HOREZU MAFIA E IN FLOARE FURA ASTIA IN DRACI TOT CE MISCA :))) BAGAMI-ASI PULA-N MAMA LOR SI IN TOATE FETELE PROSTITUATE DIN ORESH ,,, CA TOATE SUNT ,,,DECI JAJAJJA

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.