Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Comuna a ramas fara baza sportiva

baza sportiva 1Goleştiul nu a avut, o perioadă, bază sportivă, după ce terenul de fotbal a fost revendicat de foştii primrietari. Primarul Şerban are de gând, totuşi, să sprijine în continuare tinerii, pentru a face sport. „Cred că fiecare primar trebuie să aibă grijă de sport, în localitatea pe care o conduce, pentru că asta însemnă sănătate, şi este foarte important. Ne-am gândit să facem şi o echipă. Am avut şi un teren de sport, însă, acolo unde-i lege nu-i tocmeală, iar moştenitorii vechilor proprietari au revendicat terenul, şi mi l-au luat. Ulterior am amenajat o bază sportivă care are dimensiunile necesare, cu teren împrejmuit, unde am reuşit să turnăm şi asfalt, pe drumul care duce la noua bază sportivă. Susţinerea unei echipe de fotbal se face, însă, din bugetul local, care este foarte mic, deoarece colectarea taxelor şi impozitelor aduce o sumă de 3 miliarde de lei vechi”, spune prim-gospodarul democrat-liberal. Ulterior, administraţia locală a rezolvat problema, construind o nouă bază sportivă modernă, finalizată la timp, cu bani de la stat, prin O.G.7.
De Paşti, se va inaugura căminul cultural din centrul comunei

Administraţia locală derulează şi proiecte pentru promovarea culturii şi a tradiţiilor din comună. În acest sens, potrivit declaraţiilor primarului, în primăvara acestui an se vor finaliza în întregime lucrările la Căminul Cultural din Goleşti. Investiţiile se fac cu bani de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii: „Pe lângă proiectele care vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, înfiinţarea sistemului de apă şi canalizarea, punem accent şi pe cele culturale. În prezent avem un proiect la care se lucrează, pentru modernizarea căminul cultural din centrul localităţii. Este un proiect pentru care am muncit doi ani şi a fost depus în urmă cu patru ani. Lucrările au început din 15 septembrie 2015, iar recepţia lucrării va fi la 15 aprilie, anul acesta. Proiectul cuprinde reabilitarea, modernizarea şi consolidarea clădirii, începând de la schimbarea acoperişului, dotarea imobilului cu mobilier, sală de festivităţi având o capacitate de 120 de locuri, aparatură video şi sistem audio. Asta înseamnă că, în primăvara acestui an, mai precis a doua zi de Paşti, vom inaugura Casa de Cultură din Goleşti. În fiecare an sărbătorim „Fiii satului”, în prima duminică din luna septembrie, însă, anul acesta se va ţine prima ediţie a „Zilele localităţii” în centrul comunei, pentru că aici vom reuşi să amenajăm un spaţiu demn pentru o adevărată zi a localităţii, aşa cum se cuvine, cu un cămin cultural nou, o parcare şi o şcoală frumoasă”, ne-a declarat primarul localităţii Goleşti. Tot în centrul localităţii, există o bază sportivă modernă, finalizată la timp, cu bani de la stat, prin O.G.7: „Cred că suntem printre puţinele localităţi care, într-o lună de la semnarea contractului, a avut în conturile primăriei banii alocaţi, şi astfel am reuşit finalizarea investiţiei la termenul stabilit în contract”, ne-a mai spus Gheorghe Şerban.
Fondurile europene, greu de accesat, la Goleşti

Prin intermediul GAL „Ţinutul Argeşul de Mijloc”, unde sunt înscrise alte 12 localităţi din zona Curtea de Argeş, administraţia locală Goleşti a reuşit să intre în posesia unui buldoexcavator pentru deservirea lucrărilor de pe raza localităţii, utilaj pe care, potrivit declaraţiilor primarului, l-a achiziţionat anul trecut: „Până când am văzut acest utilaj în curte a fost mult de muncă, multe documente de făcut. Prin acest GAL pentru a doua sesiune nu mai avem nimic stabilit. Abia s-a ţinut prima şedinţă, dar va urma încă o şedinţă, după care se va întocmi strategia. Pentru localitatea Goleşti, prin acest GAL ne-am dori să accesăm fonduri în vederea reabilitării infrastructurii rutiere”, îşi doreşte primarul. În acest sens administraţia locală are documentele pregătite pentru întocmirea unui proiect de asfaltare pe o lungime de 10 kilometri a drumurilor de tarla. Documentaţia nu a fost încă depusă, dar proiectul va prinde cea de-a doua sesiune, pentru că investiţia nu s-a încadrat în prima decadă, datorită cerinţelor extrem de severe şi mult mai riguroase cerute în ghiduri, comparativ cu exerciţiul financiar anterior: „Cerinţele sunt de data aceasta mult mai aspre, şi spun asta pentru că am experienţa întocmirii proiectelor europene, a documentaţiei extrem de stufoase. În 2009 am întocmit un proiect integrat, pe Măsura 3.2.2., la care am muncit foarte mult, dar fără rezultate datorită, în primul rând proiectantului, care ne-a încurcat şi a faptului că noi eram începători. Îmi recunosc vina, trebuia să îmi angajez un consultant, dar nu am făcut asta, şi am pierdut 2,5 milioane de euro. Pentru acest proiect erau prinse lucrările de introducere a reţelei de apă, canalizare, asfaltarea drumurilor comunale şi construirea căminului de bătrâni. Şi astăzi îmi doresc construirea în localitate a unui cămin de bătrâni, cu riscul de a susţine foarte greu cheltuielile curente, din bugetul primăriei, şi asta pentru că populaţia din zonă este îmbătrânită”, a mai spus Gheorghe Şerban.
Infrastructura, la stadiul incipient

Pentru anul în curs, autorităţile locale ale comunei Goleşti au în plan realizarea mai multor investiţii pentru cetăţeni. În ultimii ani, primăria a alocat bani pentru proiecte de infrastructură, iar dezvoltarea comunei continuă. În aceste momente se fac planuri pentru mandatul care vine, iar Gheorghe Şerban, actualul primar, împreună cu viceprimarul Dumitru Ropină, desemnat candidat în urma sondajelor de opinie de conducerea liberală, îşi propun să deruleze mai multe lucrări în comună, care să vină în sprijinul oamenilor: „La capitolul drumuri, datorită faptului că localitatea este foarte împrăştiată, având o suprafaţă de 62 de kilometri pătraţi, mai avem foarte mult de lucru. Cu toate acestea, drumurile importante, cum ar fi drumul comunal 24, pe o lungime de 8 kilometri, care porneşte de la primărie şi străbate câteva sate, a fost asfaltat din anul 2009, cu bani de la Guvern, prin O.G.577. Alt aspect pe care vreau să îl punctez este că avem în comună 16 poduri construite prin O.G.7. Această ordonanţă ne dădea oportunitatea să accesăm fonduri pentru construirea podurilor, a podeţelor, punţilor pietonale, dar şi pentru demararea lucrărilor de alimentare cu apă. Aşa am reuşit să ridic 16 poduri peste pârâul Sâmnic, un firicel de apă care ne-a făcut mereu probleme. În urma viiturilor din anul 2005, chiar în primul mandat, am avut 15 case dărâmate şi luate de ape. S-a făcut atunci stabilizarea zidurilor şi a malurilor, dar am reconstruit şi casele, cu fonduri de la Guvern. În această situaţie m-a ajutat foarte mult doamna Anuţa Handolescu, care, în acea perioadă, era prefect al judeţului”, a mai declarat Gheorghe Şerban.

Goleştiul are teren disponibil pentru investitori

Conducerea administraţiei din Goleşti spune că are teren suficient, în cazul în care un investitor important ar dori să îşi dezvolte afacerile pe teritoriul localităţii. „Şi noi avem o suprafaţă de teren suficient de mare, în domeniul public al localităţii, pentru investitori cum este, de exemplu, Faurecia. Oricine ar fi interesat să deschidă o afacere la Goleşti, este primit cu braţele deschise. Faurecia s-a dus la Budeşti probabil pentru că este mai aproape de municipiu. Noi suntem o localitate mică şi săracă faţă de alte localităţi, deşi avem doar 7 kilometri până la municipiu, avem o populaţie de aproximativ 2511 locuitori, după ultimul recensământ. Consider că, foarte curând, poate chiar după alegerile parlamentare, se va face regionalizarea”, este de părere primarul.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.