Sunteţi aici: Pagina principală // Economie

Baile-Olanesti, una dintre cele mai cautate statiuni din tara

IMG_7321Oraşul Băile Olăneşti reprezintă o zonă cu interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga ţară. Pentru ca oraşul – staţiune să se dezvolte armonios, localnicii i-au acordat, încă din 2012 încrederea pentru preluarea funcţiei de primar lui Sorin Vasilache. Oraşul Băile-Olăneşti s-a dezvoltat în ultimii patru ani, astfel încât staţiunea are astăzi o infrastructură rutieră bine pusă la punct, dar şi edificii culturale şi unităţi de învăţământ moderne. Turiştii aleg în număr mare să-şi petreacă sejurul la Olăneşti, tratamentul balnear cuprinzând principalele obiective ale unei terapii moderne.

Fonduri europene pentru modernizarea bazelor de tratament

Un proiect important pentru dezvoltarea turistică a staţiunii Băile-Olăneşti îl reprezintă modernizarea bazelor de tratament, un proiect pe care Vasilache şi-a propus să-l implementeze cu fonduri europene: „Am putea obţine finanţări pentru modernizarea bazelor de tratament. Noi avem în Parcul Central o clădire finalizată printr-un proiect PHARE, dar care nu a beneficiat la momentul respectiv şi de dotări. Această clădire se poate reabilita şi moderniza cu aparatură medicală şi ne gândim şi în această direcţie. De asemenea, două dintre parcurile balneare au fost deja modernizate prin proiectul POR care s-a finalizat în decembrie 2015, dar mai avem încă două parcuri pe care intenţionăm să le modernizăm acum, tot cu fonduri europene. Pentru că Olăneştiul este un oraş mic, nu avem oportunităţile pe care le au comunele, dar putem să ne orientăm spre partea turistică, în vederea dezvoltării staţiunii balneare. Un alt domeniu pentru care am putea obţine finanţare îl reprezintă anveloparea blocurilor, unde finanţarea este de 60%, iar contribuţia primăriei şi a beneficiarilor este de 40%. Avem 10 blocuri care ar avea nevoie de un astfel de proiect”, a mai spus Vasilache.

Cel mai mare complex de agrement din judeţ, la Olăneşti

De curând, administraţia locală a achiziţionat un teren de 12.000 de metri pătraţi pentru amenajarea unei baze de agrement la Olăneşti sat. Primarul Sorin Vasilache intenţionează să construiască o bază sportivă modernă, pentru ca turiştii şi localnicii iubitori ai sportului să găsească şi în staţiunea pe care o conduce condiţii adecvate pentru desfăşurarea activităţilor sportive: „În acest mandat am în vedere amenajarea unei zone de agrement cu un teren de sport şi parcuri pentru recreare. Altfel spus, la Olăneşti se va construi un adevărat complex de agrement. Proiectul va cuprinde realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclete, trotuare, amenajarea de spaţii verzi, modelarea terenului, crearea de facilităţi pentru recreare pe terenul amenajat, zone speciale pentru sport, locuri de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban, modernizarea străzilor urbane adiacente terenurilor supuse intervenţiilor şi, de asemenea amenajarea unui teren de sport de dimensiuni mari, pretabil pentru desfăşurarea activităţilor sportive, cu gazon natural. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro. Acest proiect va fi un sprijin real pentru activitatea sportivă din zonă, deoarece putem oferi echipelor care vin în cantonament la Olăneşti toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţilor sportive. Totodată, vrem să oferim echipei noastre de fotbal, „Băile Olăneşti”, un stadion modern unde să joace meciurile”, mai spune primarul PSD.

Hotelurile şi pensiunile din staţiune, ocupate la maximum

În această perioadă staţiunea este deja arhiplină, hotelurile şi pensiunile din zonă fiind deja ocupate. „Fluxul de turişti este cel mai ridicat în această perioadă, şi asta se vede pe străzile staţiunii. Mulţi turişti sunt prezenţi prin sistemul centralizat prin bilete repartizate de Casele Judeţene de Pensii, dar vin şi turişti pe cont propriu. Oferta în staţiune este diversificată, având în vedere că luna trecută s-a deschis în oraş un nou centru spa. Complexul oferă servicii de calitate şi aduce pe piaţă o multitudine de experienţe noi, începând de la piscine de înot, piscine ludice, jacuzzi exterioare, piscine pentru copii, tobogane, saune, băi de abur, salină, locuri de joacă, un herbal spa denumit Casa Naturii, sală de fitness, zone de relaxare spaţioase, baruri şi terase şi o diversitate de tratamente, toate contribuind la crearea unei oaze de relaxare. Pe lângă acest complex, în zonă turiştii pot beneficia de la ATV-uri până la drumeţii, circuite ale staţiunilor din Vâlcea sau pot vizita obiectivele istorice sau mânăstirile din zonă. Mă bucură faptul că hotelierii vin în întâmpinarea turiştilor în fiecare sezon cu ceva nou, îmbunătăţind astfel calitatea serviciilor”, spune primarul Vasilache.
Între 16 şi 19 iulie sunt „Zilele oraşului Băile Olăneşti”, ediţia a VIII-a

„Zilele Oraşului Băile Olăne?ti 2016” înseamnă patru zile de sărbătoare neîntreruptă.
În perioada 16 – 10 iulie, locuitorii oraşului oraşul Băile Olăneşti se pregătesc să petreacă patru zile la rând într-o atmosferă specială, cu ocazia împlinirii a 531 de ani de atestare documentară a urbei. Artişti de muzică populară şi de muzică uşoară vor susţine un concert de zile mari de-a lungul a patru zile. Evenimentul va debuta sâmbătă, 16 iulie, de la ora 17.00, atunci când, va avea loc deschiderea oficială, primarul Sorin Vasilache urmând să ţină un discurs în faţa concetăţenilor săi. După deschiderea oficială, pe scena amenajată va urca Taraful Datina (solişti Ion Drăgan, Claudia Torop şi Silvia), urmat de un recital de muzică populară susţinut de Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, formaţia de muzică uşoară Dara Stars şi grupul de muzică etno Formaţia România. Seara, tinerii pot participa la o discotecă în aer liber. Duminică, 17 iulie, toţi cei prezenţi vor avea parte de un spectacol incendiar susţinut de Niculina Stoica, Mihai Trăistariu, Ementi Stars Academy, de formaţia de dansuri populare Ciuleandra – Casa Armatei Vâlcea, iar Cristina Bellidance îi va încânta pe toţi cei prezenţi cu un dans oriental. Seara, tinerii pot participa la o discotecă în aer liber. Luni, 18 iulie, a treia zi a petrecerii va începe cu muzică populară sub bagheta Tarafului Datina. Alături de taraf, pe scenă va urca Livia Alexandra Floarea, Mariana, Olguşa Berbec, iar Nicu Paleru va susţine un recital de muzică de petrecere. Pentru toţi cei prezenţi, seara se va încheia pe ringul de dans, la discoteca amenajată în aer liber. În seara ultimei zile a manifestărilor, marţi 19 iulie, pe scenă va susţine un recital îndrăgitul solist Fuego, Cristian Pomohaci, Elena Ghiţulete şi formaţia de muzică uşoară Anne Mary. Cele patru zile de evenimente dedicate „Zilele Oraşului Băile Olăneşti 2016“ se vor finaliza cu un foc de artificii. Evenimentul este organizat de primărie fiind un bun prilej de consultare, dialog şi cunoaştere a potenţialului turistic al localităţii.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.