Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Voluntarii, alaturi de politisti in lupta impotriva infractorilor

În ziua de 26 mai 2011, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului în oraşul Băbeni. Activitatea poliţiştilor a fost sprijinită de cinci elevi voluntari de la Colegiul Tehnic Energetic. Poliţiştii, împreună cu voluntarii, însoţiţi de două autospeciale ale Poliţiei au pornit pe străzile din localitate. Elevii au fost instruiţi de poliţişti cu privire la modul în care trebuie să discute cu cetăţenii şi ce sfaturi şi recomandări trebuie să le transmită. Poliţiştii au transmis prin staţia de emisie recepţie a maşinilor autospeciale o serie de mesaje preventive adresate cetăţenilor şi le-au explicat acestora de ce este foarte important să ia măsuri de protecţie a bunurilor personale.
Interesul şi curiozitatea oamenilor au fost stârnite de maşinile de poliţie cu semnalele luminoase şi acustice pornite, din care poliţiştii au transmis recomandări cu caracter preventiv. De asemenea au fost încântaţi de faptul că elevii de liceu sunt preocupaţi de fenomenul infracţional, primind de la aceştia pliante cu caracter preventiv informativ.
Acţiunea a avut drept scop sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la adoptarea unor atitudini responsabile şi măsuri elementare de autoprotecţie, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, furturilor de animale şi păsări şi din anexele gospodăreşti.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.