Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Vladestiul are nevoie de extinderea utilitatilor

primarieDatorită investiţiilor realizate în infrastructura rutieră, de învăţământ, sportivă şi de agrement, populaţia comunei Vlădeşti a ajuns la peste 3000 de persoane, cu 600 mai mult comparativ cu anul 2005.
Din anul 2006, localitatea este condusă de Sorin Ghiţă. Inginer de meserie, acesta a ajuns în fruntea administraţiei locale după ce a ocupat câteva funcţii de conducere care l-au determinat să se formeze ca lider şi care, ulterior, indirect, şi-au pus amprenta şi în funcţia pe care o deţine în momentul de faţă: „Am fost inginer-şef, am condus pregătirea fabricaţiei la combinatul chimic, secţia mecanică, pe urmă am fost şef de secţie coordonator la Întreprinderea de Echipament Hidraulic Râmnicu Vâlcea. După 1989, am ajuns inginer şef la Uzina Specială de la Băbeni. Pe cont propriu am iniţiat, implementat şi desfăşurat o activitate cu caracter privat, turism pe Valea Oltului, am deţinut un complex turistic cu restaurant, hotel, spaţiu de parcare, grupuri sociale şi staţie de distribuţie a combustibilului. În 2000, m-am întors la echipament hidraulic, unde am fost director general doi ani, mi-am vândut complexul de pe Valea Oltului, am renunţat la funcţia de director general şi m-am retras la Vlădeşti, unde oamenii au socotit că sunt un bun gospodar şi m-au ales în funcţia de primar al localităţii.”, a precizat primarul Sorin Ghiţă.

Buget de zece ori mai mare decât în 2006

Potrivit spuselor primarului Ghiţă, şi-a pus personal amprenta în creşterea veniturilor localităţii: „Am reuşit să măresc bugetul anual al Primăriei de la 5 miliarde la 50 de miliarde de lei vechi, în condiţiile în care taxele locale nu au fost majorate şi creşterea de venituri a fost asigurată din alte surse, externe localităţii noastre.”, a afirmat primarul. Alesul PSD recunoaşte că anul 2013 nu a fost unul prielnic în ceea ce priveşte investiţiile în comuna sa, dar că are speranţa că, din 2014, lucrurile se vor aşeza, iar proiectele rămase de implementat pentru localnici vor putea fi continuate sau finalizate: „2013 a fost un an mai greu, comparativ cu alţii, cu fonduri mai puţine pentru investiţii. Cel puţin eu am înţeles situaţia: în anii precedenţi, mulţi primari au avut curajul să lucreze fără să fie finanţaţi. Anul 2013 a început cu multe arierate, multe primării aveau de plătit din urmă, astfel încât directiva Uniunii Europene şi a FMI a fost micşorarea arieratelor, chiar anularea lor, după care Guvernul a fost nevoit să acţioneze în privinţa datoriilor din anii precedenţi. Din aceste motive, bani pentru investiţii au fost mai puţini şi a trebuit să ne descurcăm cu ce avem.”, a declarat primarul localităţii Vlădeşti. Totuşi, primarul Ghiţă se arată încrezător în Guvernul Ponta: „Eu, personal, am înţeles problemele Guvernului şi am strâns puţin din dinţi, dar cred că la anul vom intra pe un făgaş normal şi investiţiile se vor derula în ritmul necesar.”, a mai spus Ghiţă.

Sorin Ghiţă: „Avem nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean”

•    Administraţia locală datorează constructorului care a asfaltat DC 62 aproape 6 miliarde de lei vechi

Una dintre priorităţile primarului Sorin Ghiţă a fost infrastructura rutieră, pe care a avut-o în vedere încă de la primul mandat. Social-democratul şi-a propus să facă din Vlădeşti o localitate la standarde europene. Astfel, a asfaltat numeroase drumuri, pentru ca localnicii şi posibilii investitori în zonă să beneficieze de toate condiţiile: „Chiar dacă nu au prea existat bani pentru investiţii, noi am lucrat la un drum important pentru localitate, DC 62, drum care leagă centrul localităţii cu satele Pleaşa şi Fundătura şi pe care am reuşit să-l asfaltăm. Lungimea drumului este de 6 kilometri, din care 5 kilometri sunt asfaltaţi.”, a spus social-democratul. În aceste condiţii, accesul la Mânăstirea Lacul Frumos este facilă, încât foarte mulţi pelerini din zonă, din oraş, din judeţ sau chiar din ţară ajung mai des la Vlădeşti. Ghiţă susţine că are nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean pentru plata constructorului care a realizat asfaltarea drumului: „Este nevoie, într-adevăr, de sprijinul Consiliului Judeţean pentru a finaliza plăţile pentru execuţia acestui drum, este vorba de aproximativ 6 miliarde de lei vechi.”, a concluzionat primarul.

    Cămin cultural cu şapte destinaţii

•    Reabilitarea va fi făcută cu bani de la bugetul local şi prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean. Doar 5 miliarde vor fi cheltuite pentru finalizarea investiţiei în urma căreia vlădeştenii vor avea un atelier pentru meşteşugul ceramicii (vânzare şi expunere), sală de festivităţi, bibliotecă, farmacie, cabinet stomatologic şi dispensar medical.

În 2012, primarul Ghiţă s-a angrenat într-o investiţie majoră pentru comunitatea din Vlădeşti. Pentru că în comună era nevoie de o unitate sanitară, primarul a decis să amenajeze o nouă locaţie în căminul cultural. Deoarece clădirea îi permitea şi amenajarea altor destinaţii, primarul s-a hotărât să realizeze mai multe obiective în acelaşi timp. Investiţia este realizată cu bani de la bugetul local, pe baza unui proiect: „Am lucrat la modernizarea căminului cultural, transformarea lui în mai multe locaţii: atelier pentru meşteşugul ceramicii, parte de expunere a ceramicii, magazin de vânzare, sală de festivităţi, bibliotecă, farmacie, cabinet stomatologic şi dispensar. Modernizarea acestui cabinet este aproape finalizată, termenul fiind în luna noiembrie. Va fi un cămin care va rezolva multe dintre problemele cetăţenilor comunei Vlădeşti. Întreaga investiţie este de 5 miliarde de lei vechi, am dat un miliard şi mai trebuie să dăm anul acesta două, iar anul viitor încă două miliarde. Nu este pe nici un program, investiţia s-a făcut de la bugetul local şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean. Am cerut sprijin la Consiliu Judeţean şi sper să ne ajute cu această cofinanţare de 2 miliarde de lei vechi. Toate cele şapte spaţii vor funcţiona şi vor avea condiţii la standarde europene.”, a spus Ghiţă. Firma care a câştigat licitaţia şi-a asumat finalizarea investiţiei cu doar 5 miliarde de lei vechi: „Proiectul a fost evaluat la suma de 11 miliarde de lei vechi, dar, din 14 firme care s-au prezentat la licitaţie, cea care a câştigat a dorit să realizeze lucrarea cu doar 5 miliarde de lei vechi şi nu numai că a reuşit să o ducă la bun sfârşit, dar a fost şi realizată foarte bine. I-am controlat tot timpul şi sunt foarte mulţumit de tot ce au făcut.”, a mai spus alesul PSD.

Dispensarul medical funcţionează în condiţii improprii
Motivul pentru care primarul Ghiţă s-a văzut nevoit să grăbească modernizarea căminului cultural a fost şi faptul că noul dispensar medical va fi amenajat în această locaţie. Direcţia de Sănătate Publică nu a mai fost de acord să ofere autorizaţia pentru vechea unitate sanitară în 2013, unde condiţiile erau într-adevăr improprii, iar administraţia locală nu este nici măcar proprietară pe clădirea respectivă: „În prezent, dispensarul funcţionează într-o locaţie revendicată, condiţiile sunt improprii, iar DSP nu a mai dat avizul de funcţionare şi anul acesta. În consecinţă, suntem nevoiţi ca, până la sfârşitul anului, să creăm condiţii pentru ca medicii să se mute în noua locaţie.”, a conchis primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.