Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Vatafu: „Primaria Voicesti are personal insuficient”

camin cultPrimăria Voiceşti funcţionează cu jumătate din necesarul de angajaţi care ar trebui să asigure toate activităţile administraţiei locale. Astfel, cu doar trei salariaţi în loc de şase, aparatul administrativ local este suprasolicitat. Angajaţii care au plecat în ultimii ani nu au putut fi înlocuiţi, din cauza regulii „şapte plecaţi, unul venit”. Potrivit ultimului recensământ efectuat în luna octombrie 2011, Voiceşti are 1612 locuitori, astfel încât, aparatul administrativ ar trebui să funcţioneze cu şase posturi de funcţionari publici. Conform primarului Florian Vătafu, la Primăria Voiceşti există în prezent doar trei angajaţi. „Avem, la ora aceasta, doar trei angajaţi la primărie. Am un singur om la contabilitate, care este şi contabil şef, dar şi referent-contabil şi inspector la taxe şi impozite, dar şi casier. Avem nevoie de personal specializat pentru posturile vacante. Eu, viceprimarul şi un localnic mergem şi facem măsurători pe teren, deşi ar trebui să avem o comisie de fond funciar, care să-şi asume responsabilitatea pentru actele întocmite. În această situaţie, cel care îşi asumă responsabilitatea sunt doar eu. Ca să ceri performanţă în administraţie, în primul rând, locurile acelea din organigramă trebuie să fie ocupate şi oamenii să aibă un salariu decent. Angajatul primăriei noastre pe post de referent agricol lucrează de 21 de ani aici şi are salariul 720 de lei, consider că este inadmisibil acest aspect. Salariaţii pe care îi avem la primărie au sarcini de serviciu peste puterea unui om. De aceea, uneori, se întâmplă să greşească. Sub această formă nu se poate face administraţie. Consider că actualul guvern trebuie să dea drumul locurilor de muncă: de aceea suntem angajatori, să răspundem pentru ceea ce facem. Ca să facem astăzi o angajare trebuie să trimitem documentaţia la ANFP, de aici la minister, apoi acesta să dea aviz şi multe alte demersuri, care durează câteva luni. Nimeni nu se gândeşte cum funcţionează o primărie fără personal, în această perioadă. După noua hotărâre guvernamentală, pot să angajez în limita bugetului aprobat, dar, în situaţia în care eu, prin colectarea taxelor şi impozitelor la bugetul local, nu încasez decât 1,7 miliarde de lei, nu prea am şanse să angajez pe nimeni. Dacă nu pot dovedi că am bani în buget pentru a-l plăti pe salariatul nou, nu se poate face angajarea. Atunci, cu cine fac eu administraţie?”, se întreabă, dezamăgit, primarul localităţii Voiceşti, Florian Vătafu.

Căminul cultural, reabilitat cu fonduri locale
Potrivit spuselor primarului, căminul cultural din localitate a mai beneficiat de lucrări de investiţii, dar este nevoie de o dotare cu echipamente electronice, care nu se poate realiza decât prin accesarea de fonduri externe: „Noi am investit cât am putut în acest cămin cultural. Înainte arăta într-un hal fără de hal… Acum, am schimbat tâmplăria cu una din PVC, mobilierul este nou, am achiziţionat scaune din piele, dar investiţia de care este nevoie acolo, mai ales dat fiind faptul că vrem să-l modernizăm şi din punct de vedere electronic, nu se putea face decât prin accesarea unor astfel de fonduri.”, a mai specificat primarul. Investiţia a costat administraţia locală aproximativ 500 de milioane de lei vechi.
Primarul Vătafu susţine că localitatea pe care o conduce a fost vitregită până în anul 2008 de utilităţile de care ar trebui să dispună orice gospodărie. Faptul că predecesorilor săi nu le-a păsat de soarta acestor oameni l-a ambiţionat pe primarul Vătafu în accesarea cât mai multor proiecte: „Mă durea că atâţia primari câţi au venit la conducerea acestei comune nu au făcut mai nimic pentru cetăţeanul de aici, aşa că, din primul an, am depus cinci proiecte şi am obţinut finanţare pentru patru.”, a mai spus primarul.
Primarul se poate lăuda cu două baze sportive moderne

Florian Vătafu este un împătimit al sportului de orice fel. Iubitor al fotbalului, Vătafu şi-a făcut junioratul la cele mai mari cluburi din ţară, Dinamo Bucureşti sau FC Argeş. A fost nevoit să renunţe din cauza unei accidentări grave, dar fotbalul i-a rămas în sânge, şi acest lucru se vede şi în proiectele pe care le-a demarat pentru localitatea să. A reuşit amenajarea unei baze sportive de tip II cu teren sintetic la şcoală, dar a construit şi un teren de fotbal la dimensiuni normale, pe care să-şi poată desfăşura meciurile echipa de fotbal din localitate. De foarte mulţi ani, Vătafu susţine din buzunarul propriu o echipă de fotbal înscrisă în competiţia organizată de AJF Vâlcea.
Amenajarea bazei sportive de tip II este un proiect finanţat prin Ordonanţa de Guvern 7/2006 şi este finalizat 100%. Acest proiect a avut în vedere amenajarea unui teren de sport multifuncţional, pe care se pot desfăşura jocuri de handbal, baschet şi tenis de câmp. Suprafaţa este sintetică şi datorită dimensiunilor standard, de 33×43 metri liniari, terenul poate fi omologat şi pentru utilizarea lui în vederea organizării de diferite competiţii de gen cu caracter şi participare naţională, fiind amenajată şi o nocturnă la standarde occidentale. Ansamblul de construcţii mai cuprinde: împrejmuirea şi platforma pentru parcare auto, precum şi clădirea de vestiare care cuprinde, printre altele: cabină pentru portar, vestibul, holuri, vestiare sportive, vestiare pentru arbitri, vestiar pentru persoane cu handicap, grupuri sanitare, săli de baie şi centrală termică.
Bază sportivă, cu gazon „de excepţie”
De asemenea, anul trecut, primarul din Voiceşti, Florian Vătafu, a dat în folosinţă noua bază sportivă din localitate, pe care a reuşit să o finanţeze cu bani de la bugetul local, mai precis două miliarde de lei vechi. Această investiţie cuprinde: teren de fotbal, vestiar pentru sportivi şi arbitri, precum şi împrejmuirea aferentă terenului de fotbal. Acest teren de fotbal va fi dotat şi cu o instalaţie de nocturnă. Lucrările sunt realizate până în acest moment în proporţie de 95%, fiind nevoie de mici retuşuri: „Este o bază sportivă cu care mă mândresc. Am reuşit să fac o asemenea bază cu numai două miliarde, în condiţiile în care există atâtea terenuri de sport în judeţ, care au înghiţit şi 12-13 miliarde, şi nu arată atât de bine. Dacă aş mai avea încă 10 miliarde, aş face acolo o adevărată bază de agrement, cu piscină şi tot ce trebuie.”, a precizat primarul.
Supărat pe elevii săi că nu au reuşit calificarea în play-off-ul Ligii a V-a, Florian Vătafu pare hotărât să-i taxeze. Rezultatele sub aşteptări vor fi penalizate de primar cu întârzierea amenajării tribunei, promisă a fi construită anul acesta: „Pentru că m-au supărat şi nu s-au calificat în play-off, le-am spus că anul acesta nu vom mai face nici o investiţie la baza sportivă, deşi aveam în plan amenajarea unei tribune pentru spectatori. Nu o vom mai face, acum trebuie să suporte consecinţele şi, poate, aşa îşi vor da seama cât de importante sunt rezultatele. În plus, fiul meu, care a jucat la echipa aceasta, a plecat prin transfer la formaţia de la Drăgăşani de Liga a IV-a, şi se vede lipsa în performanţa echipei, rezultatele fiind vizibil mai slabe.”, a mai adăugat primarul Vătafu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.