Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Utilitatile, prioritate maxima pentru comuna Gusoeni

Nicolae Concioiu, primarul comunei Guşoeni, se află în fruntea administraţiei locale din luna noiembrie 2009. Viceprimar la momentul respectiv, Nicolae Concioiu a fost nevoit să se arunce în lupta declanşată de organizarea alegerilor anticipate din cauza stării de sănătate dificile a fostului primar. Sosise momentul să convingă electoratul că este persoana potrivită pentru această funcţie. În 2012, a obţinut un nou mandat pentru a putea să-şi continue numeroasele proiecte pe care le-a întocmit şi să dea o nouă faţă localităţii pe care o conduce prin decizia electorală a consătenilor.
Încă din anul 2000, de când a intrat în politică, Nicolae Concioiu şi-a propus să realizeze multe pentru localitatea în care s-a născut. A pus pe picioare organizaţia PSD din comună, urmând ca, în anul 2004, să candideze pentru funcţia de primar. Deşi a avut parte de două încercări eşuate de a obţine funcţia mult râvnită, cea de primar, norocul i-a surâs şi în anul 2008, când a ajuns viceprimarul localităţii Guşoeni. Ulterior, din cauza unor probleme de sănătate, fostul primar a trebuit să renunţe la fotoliu şi l-a aruncat în luptă pe fiul său. Din păcate, s-a izbit de un om puternic, care ştia ce are de făcut în localitate şi care, în perioada în care a fost primar interimar, a ştiut să se apropie de cetăţeni. S-au organizat alegeri anticipate, iar cetăţenii i-au dat girul lui Nicolae Concioiu pentru a realiza proiecte menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor din Guşoeni.
Social-democratul Nicolae Concioiu a câştigat detaşat şi alegerile din iunie 2012. Candidatul USL pentru funcţia de primar al comunei Guşoeni a fost votat de 92 la sută dintre localnicii care s-au prezentat la urne. El a obţinut nouă consilieri din 11 (6 PSD, 3 PNL, 1 PD-L, 1 PP-DD). Pentru Ion Cîlea şi consilierii judeţeni USL au optat, de asemenea, peste 80 la sută dintre votanţii de la Guşoeni.
Nicolae Concioiu: „Rămân fidel PSD-ului”
Om responsabil, Nicolae Concioiu a precizat că nici nu i-a trecut prin minte să treacă la un alt partid, fiind de părere că aceste „transferuri” îţi scad credibilitatea în faţa cetăţenilor, iar mai devreme sau mai târziu acest lucru te poate afecta: „Eu sunt în PSD încă din anul 2000. Am candidat în 2004, am pierdut şi, deşi am ieşit consilier, mi-am dat demisia. În anul 2008, am candidat din nou. În primul tur am ieşit pe primul loc, iar în al doilea am pierdut. Am acceptat funcţia de viceprimar, pentru că simţeam că pot şi trebuie să fac multe pentru cetăţeni. Nu m-am gândit să trec la alt partid. După cum am mai spus, eu am intrat în PSD în anul 2000, fiind direct preşedintele organizaţiei PSD din comuna Guşoeni. Îmi place să fiu fidel partidului din care fac parte; nu-mi place să mă schimb după cum bate vântul.”, a precizat primarul comunei Guşoeni.
Şi-a neglijat afacerea pentru funcţia de primar
Până să intre serios în politică şi mai ales în administraţie, primarul Nicolae Concioiu şi-a dezvoltat o afacere personală, care îi aducea venituri substanţiale. Între timp, aceasta a fost neglijată de prim-gospodarul din Guşoeni, din cauza suprasolicitării în funcţia de primar: „Până să vin la Primărie aveam o afacere care necesita multe deplasări, aveam o firmă care se ocupa cu transportul de marfă, iar beneficiarii se aflau la distanţe mai mari. Acum, de când am venit la Primărie, pot să spun că afacerea mi-am cam neglijat-o şi este normal să nu mai dea acelaşi randament firma. Între timp, am răcit relaţiile cu beneficiarii, mulţi dintre aceştia au dat faliment şi am o mulţime de datorii de recuperat. Pot spune că pe plan financiar există un regret.”, a mai adăugat primarul.
Realizările l-au confirmat pentru un nou mandat
Nevoile localnicilor din Guşoeni sunt numeroase şi urgente. Pentru primarul Nicolae Concioiu, venirea la cârma administraţiei locale este un pas uriaş, care ar putea schimba în bine faţa localităţii, iar cetăţenii ar beneficia de utilităţile necesare traiului zilnic, aşa cum se întâmplă în ţările civilizate europene. Primarul este conştient de faptul că atât localitatea sa, cât şi cele limitrofe trebuie să capete o altă înfăţişare, iar acest demers poate fi îngreunat de lipsa fondurilor guvernamentale: „Nu poţi să creşti o floare între buruieni. Oricât ar fi de frumoasă, îi scade valoarea, fiind înconjurată de buruieni. Eu sunt de părere că toate localităţile trebuie să beneficieze în primul rând de apă, canalizare, drumuri etc., iar abia apoi să facem şi restul. În primul rând, oamenii trebuie să aibă ce le trebuie.”, a declarat primarul Concioiu.
Infrastructura rutieră, prioritară pentru administraţia locală
Prioritatea principală a primarului din Guşoeni a reprezentat-o infrastructura rutieră, pe care a rezolvat-o în mare parte prin asfaltarea urgentă a trei drumuri comunale şi a încă unuia, pe o lungime de 300 de metri: „Aş începe cu problema principală a localităţii, rezolvată prin asfaltarea Drumului Comunal 85 Guşoianca pe o lungime de 5 kilometri, care deserveşte jumătate din infrastructura localităţii, proiect cu o valoare de 33 de miliarde de lei vechi, urmată de asfaltarea Drumului Comunal 86 Spârleni Deal – Dealul Mare pe o distanţă de 2 kilometri, asfaltarea Drumului Comunal 86 Dealu Mare – DN 67B, pe o distanţă de trei kilometri, toate acestea reprezentând proiecte în regim de urgenţă, deoarece infrastructura de drumuri era într-o stare precară, impracticabilă. De asemenea, am asfaltat şi drumul care duce către biserica Spârleni pe o distanţă de 300 de metri. Mă bucur că în această fracţie de mandat am reuşit să asfaltez cele trei drumuri atât de importante.”.
Chiar dacă a reuşit să asfalteze drumul care deserveşte jumătate din localitate, primarul susţine că achitarea lucrărilor nu s-a făcut nici până acum: „Este adevărat că fondurile pentru achitarea acestei lucrări până în acest moment au fost alocate la nivelul unei sume foarte mici, dar mă aştept în continuare să fiu sprijinit de actuala guvernare pentru achitarea acestei lucrări. Din cele 33 de miliarde, cât a costat lucrarea, am reuşit să achităm doar 3 miliarde.”, a specificat primarul.
O prioritate aparte au avut-o şi celelalte drumuri de interes local, pe care administraţia locală a reuşit în această perioadă de trei ani să le întreţină sau să le pietruiască: „Nu am scăpat din vedere nici celelalte drumuri, pe care le-am pietruit. La trei dintre acestea am amenajat şi şanţuri. Este vorba de pietruirea drumului şi amenajarea şanţurilor în satul Dadiciu pe o distanţă de 2,5 kilometri, la fel şi în satul Valea Rudarilor, pietruirea drumului Ursoaia pe o distanţă de 500 de metri, dar şi pietruirea drumului şi amenajarea şanţurilor la Butari – Spârleni Deal pe o distanţă de 1,5 kilometri, pietruirea drumului Butari – Criseşti pe o distanţă de 400 de metri, pietruirea drumului Guşoianca – Şerbăneşti pe o distanţă de 300 de metri.”, a spus primarul.
Prim-gospodarul din Guşoeni nu a scăpat din vedere nici amenajarea drumurilor către cătunele Carabuca şi Năgrăpiţa, inclusiv piscul Gherghinei, şi către Năgrăpiţa matcă, Spârleni Vale prin peri către Dealu Mare. De asemenea, o nevoie aparte pe care cetăţenii o aveau în comuna Guşoeni a fost uşurarea accesului către drumurile forestiere şi agricole. Astfel, social-democratul a rezolvat şi această problemă necesară comunităţii: „În acest mandat care tocmai s-a sfârşit am încercat să pun în faţă priorităţile oamenilor. O prioritate o reprezenta facilitarea accesului către terenuri. Oamenii de aici sunt dependenţi de proprietăţile lor. Nu a fost uşor, de atâţia ani aceste drumuri nu au fost deloc reamenajate, au fost blocate efectiv, iar în zonele de deal s-au surpat. Am amenajat drumurile către terenurile agricole şi forestiere la Alexeşti; La Rogoz; La Băncescu; Dealu Clăpanului; Năgrăpeasa; La Crişeşti; La Mirişti către Dealu Mic; Dealu Mare – Butari; La Nea Ghiţă; Dealu Teiului. Toate aceste eforturi le-am făcut din bugetul local.”, a afirmat Concioiu.
Igienizarea comunei, în atenţia primarului
Social-democratului Nicolae Concioiu îi place să facă lucrurile ca la carte. Încă de când a ajuns în funcţie şi-a dat seama cum stau lucrurile în administraţia locală. În primul rând, a reuşit să facă o igienizare atât în Primărie, cât şi în localitate. Pentru Concioiu, curăţenia comunei a căpătat un aspect prioritar. În perioada mandatului trecut a amenajat albia pârâului Guşoianca în zona Şerbăneşti şi Biserica Guşoianca şi a făcut demersuri pentru curăţirea, întreţinerea şi consolidarea izlazurilor Butari, Spârleni Vale şi Burdăleşti. Igienizarea şi împrejmuirea terenurilor aferente şcolilor din satele Guşoeni, Guşoianca, Burdăleşti şi Dealu Mare au fost şi ele în atenţia primarului. În următoarea perioadă, se va face igienizarea şcolii din localitate, pentru a fi pregătită de începerea noului an şcolar: „Pentru mine este foarte importantă curăţenia în localitate. În acest sens am făcut igienizări la izlazurile comunale, la şcoală şi peste tot unde a fost nevoie. Am avut în vedere inclusiv spaţiile verzi, mai ales părculeţul din faţa Primăriei.”, a mai adăugat social-democratul.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.