Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Turismul in zona Obarsia Lotrului prinde viata

foto drum obarsia LotruluiTurismul vâlcean pare să prindă contur având în vedere că dezvoltarea infrastructurii aferente staţiunii Obârşia Lotrului este pe cale să se materializeze. Şi asta datorită fondurilor care au fost cuprinse deja pentru anul 2010 zonei Obârşia Lotrului. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea.

Astfel, pentru ca zona Obârşia Lotrului să poată fi promovată turistic, aceasta trebuie mai întâi să fie reabilitată din punct de vedere al infrastructurii. Însă atunci când vine vorba de realizarea sau modernizarea drumurilor apar şi banii în discuţie, cu atât mai mult când vorbim de un  drum naţional. Se pare că de data aceasta, reprezentanţii judeţului Vâlcea nu au vorbit în zadar mai marilor de la Bucureşti despre importanţa acestui drum în vederea dezvoltării zonei din punct de vedere turistic. Motiv pentru care acest proiect a şi fot cuprins în proiecţia bugetară pe anul 2010 cu suma de 13 milioane de euro. Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de agrement se află în faza elaborării proiectului tehnic, pentru care Guvernul a alocat deja fondurile necesare.

Pârtii la Obârşia Lotrului

După cum Impact Real a scris în repetate rânduri, pe lângă reabilitarea infrastructurii din zonă, proiectul va presupune şi amenajarea, la baza pârtiei, a unor zone pentru alimentaţie publică, construirea staţiei de îmbarcare, amenajarea unei parcări cu 200 de locuri şi amenajarea unor zone pentru servicii de închiriere a materialelor sportive. De asemenea, în zona medie, ce corespunde unei altitudini de aproximativ 1.450-1.800 de metri, vor fi construite pârtia de schi, instalaţiile de transport pe cablu pentru persoane şi bazinele de retenţie a apei.

Importanţa dezvoltării zonei

Cei care au gândit acest proiect, au avut în vedere ca în această parte a judeţului Vâlcea să fie stimulată dezvoltarea ofertei turistice de calitate, ce va permite implicit creşterea încasărilor şi a contribuţiei sectorului turistic în PIB şi a veniturilor nete ale populaţiei. Totodată, dezvoltarea turismului în zonă va avea un impact pozitiv şi asupra mediului de afaceri prin crearea unei oferte turistice diversificată şi competitivă în acelaşi timp.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.