Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Tudor Velcu Istocescu: „Oamenilor trebuie sa le rezolvi problemele marunte”

Primarul comunei Stroeşti şi-a dat seama, încă de la primul mandat, cum se fac lucruri de calitate, iar acest fapt se vede prin proiectele lăsate în urmă. La alegerile din iunie 2012, social-democratul a obţinut 953 de voturi, respectiv 70%, fiind urmat, la mare distanţă, de candidatul PDL, cu 243 de voturi, şi candidatul Partidului Poporului, cu 183 de voturi. Ceea ce l-a creditat pentru un nou mandat au fost tocmai cunoştinţele despre necesităţile oamenilor, dar şi rezolvarea problemelor minore cu care se confruntă localnicii. Când aceştia au avut nevoie de ajutorul primarului, Istocescu a fost acolo, gata să-i ajute cu orice preţ: „A contat foarte mult faptul că m-am aflat în mijlocul oamenilor. Localnicii te aleg să te ştie acolo, în comună, pentru ca, atunci când au probleme, să ştie la cine apelează. Nu este săptămână în care să nu vizitez un sat, un colţ din această comună şi să nu aflu problemele cetăţenilor. Sunt fericit că voi continua să sprijin comunitatea din Stroeşti. În acest mandat mă voi ocupa, în primul rând, de drumuri. Avem multe drumuri distruse de ploi. Cum căile de acces sunt mai toate în pantă, apa a luat macadamul, pietrişul, au fost afectate, aşa că trebuie puse la punct. Oricum, pentru cetăţean contează şi canalizarea, asfaltul, dar mai important este să îi rezolvi problemele mărunte din gospodărie, să vadă că primarul este alături de el.”, a precizat Tudor Velcu Istocescu.
2011, un an al realizărilor
Chiar dacă întreaga ţară trece printr-o criză economică fără precedent, primarul Istocescu a demonstrat în anul care a trecut că se pot realiza numeroase obiective într-o comunitate cu bani puţini. „Astfel, în anul 2011, s-au executat mai multe lucrări de interes local: continuarea pietruirii drumurilor locale; asfaltarea DJ 676 din satul Cireşu de la kilometrul 14, cu sprijinul Consiliului Judeţean; continuarea extinderii alimentării cu apă în satele Stroeşti, Cireşu şi Pojogi – Cerna, continuarea împrejmuirii terenului de fotbal de la Şcoala „Căpitan Mărăşanu” Stroeşti şi executarea lucrărilor de igienizare a şcolii respective, dar şi a Şcolii Cireşu, cu forţe proprii, investirea de bani pentru lucrările menţionate, reabilitarea unui a şapte fântâni comunale; construcţia a patru staţii de autobuz în satele Cireşu şi Pojogi – Cerna şi reabilitarea a încă uneia, la Cireşu, executate cu muncitorii de la Primărie; reabilitarea celor două troiţe, lucrări executate tot cu muncitorii Primăriei; sprijinirea Parohiei Dianu cu materiale necesare pentru împrejmuirea cimitirului de la bisericuţă, construcţia şopronului de la biserica nouă din satul Cireşu, făcută în totalitate cu muncitorii Primăriei şi enoriaşii din sat, iar materialele au fost în totalitate plătite de Primărie. S-a mai realizat, de asemenea, asfaltarea drumului de la Biserica Veche Cireşu şi intrarea de la Biserica nouă Cireşu; executarea lucrărilor de desfundare a şanţurilor betonate pe DC 132 Stroeşti – Dianu şi DC 131 Stroeşti – Obroceşti; plantaţie de pomi fructiferi model în satul Pojogi-Cerna – un hectar; sprijinirea Bisericii Obroceşti pentru procurarea tablei pentru acoperiş; începerea lucrărilor la alunecarea de teren de la kilometrul trei pe DC 132 Stroeşti – Dianu, dar şi continuarea lucrărilor la terenul de fotbal, potrivit primarului comunei Stroeşti.

Obiective îndrăzneţe în următorul mandat
În următorii patru ani, primarul Tudor Velcu Istocescu şi-a propus realizarea multor obiective. Vrea să ducă la bun sfârşit acest ultim mandat în fruntea administraţiei locale însoţit de numeroase realizări şi lăsând în urma sa ceva vizibil şi menit să îmbunătăţească viaţa consătenilor. Printre proiectele pe care conducerea administrativă a comunei Stroeşti şi le-a propus pentru acest mandat se numără, în principal, lucrările care vor atrage fonduri europene, acestea adresându-se în principal lucrărilor de asfaltare, alimentare cu apă şi canalizare. Ca urmare, lista cu obiectivele pentru mandatul 2012-2016 arată în felul următor: extinderea alimentării cu apă în satele Obroceşti şi Dianu; înfiinţarea reţelei de canalizare în toate satele comunei; asfaltarea drumului comunal 131 Stroeşti – Obroceşti; asfaltarea drumurilor din fiecare sat în proporţie de 70%; construcţia monumentelor eroilor în satele Dianu şi Obroceşti; împrejmuirea cimitirului în satul Pojogi – Cerna; betonarea aleilor pietonale în toate cimitirele comunei; finalizarea consolidării drumului comunal 132 Stroeşti – Dianu, la kilometrul 3; reabilitarea şi asfaltarea drumului Dianu – Măldăreşti; asfaltarea drumului judeţean Pojogi Cerna – Cernişoara; extinderea plantaţiei de meri în satul Pojogi – Cerna; modernizarea pieţei din Stroeşti; schimbarea acoperişului la Căminul cultural Stroeşti şi Căminul cultural Dianu; construcţia de staţii de autobuz în satul Obroceşti; introducerea unui autobuz pentru transportul călătorilor în satul Obroceşti. Prin aceste obiective, primarul Istocescu poate schimba faţa localităţii, transformând-o într-o adevărată comună europeană.

În curând, bază sportivă modernă la Stroeşti
În prezent, comuna Stroeşti se poate mândri cu o bază sportivă multifuncţională, cu vestiare pentru jucători, tribună şi alte accesorii absolut necesare, investiţie cum rar se găseşte în localităţile rurale din România. Proiectul este promovat pe Ordonanţa 7 a Guvernului României şi va fi terminat anul acesta: „Vestiarele, încălzirea centrală şi instalaţiile de apă sunt terminate în procent de 95%, urmând să se execute aleile pietonale, montarea scaunelor, a băncilor pentru jucătorii de rezervă şi arbitri, dar şi a plaselor din spatele porţilor. Lucrările de amenajare a terenului în sine au fost executate de Primărie, nefiind implicată firma constructoare, şi urmează să le finalizăm tot noi, având procurat gazonul şi îngrăşămintele.”, a mai specificat primarul din Stroeşti.

Nevoile oamenilor, prioritate pentru primar
Social-democratul Velcu Istocescu a încercat, pe cât posibil, să acopere toate nevoile oamenilor, pentru ca aceştia să nu aibă ce-i reproşa în privinţa interesului pe care l-a avut pentru localitatea sa natală. Astfel, beneficiind de ajutorul necondiţionat al aparatului administrativ şi al localnicilor, a reuşit să dezvolte o plantaţie modernă de meri în satul Pojogi – Cerna, să asfalteze un teren de handbal la Şcoala cu clasele I-VIII „Căpitan Mărăşanu” Stroeşti, să asfalteze DC 131 Stroeşti – Obroceşti, pe 1,4 kilometri: „Cu ajutorul domnului Cîlea a fost asfaltat drumul judeţean în toată localitatea, fiind în prezent poate cel mai întreţinut drum. Din bugetul local, am reuşit să construim şase staţii de autobuz moderne şi frumoase, să reabilităm troiţele din satul Cireşu, să realizăm lucrări de regularizare a râului Cerna prin construcţia de gabioane, lucrări de regularizare cu râul Aninoasa, atragerea de fonduri în scop de investiţii, dar şi identificarea de noi locuri de muncă, investiţii în agricultură etc.”, a mai spus primarul PSD.
Modest din fire, primarul Istocescu a demonstrat că ştie care sunt atribuţiile unui administrator local. Datorită interesului oferit funcţiei pe care o deţine, comuna beneficiază, în prezent, de aproape toate serviciile publice specifice unei localităţi urbane: drumuri reabilitate, apă curentă, cablu TV, internet, asistenţă medicală, şcoli, grădiniţe, bibliotecă etc., fapt care conferă localităţii un statut cât mai apropiat de standardele specifice ţărilor civilizate din Uniunea Europeană: „Pe oameni nu-i interesează dacă primarul în funcţie este la putere sau în opoziţie şi nici cum reuşeşte să obţină fonduri pentru a-şi duce la bun sfârşit promisiunile, vor să vadă fapte.”, afirmă primarul.

Canalizarea, la stadiul de proiect
În privinţa sistemului de canalizare, primarul Velcu Istocescu susţine că există două proiecte depuse care ar cuprinde întreaga localitate, dar că acestea sunt pe lista de aşteptare, ca şi alte proiecte de asfaltare: „Avem două proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, s-au evaluat şi aşteptam finanţare.”, a declarat primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.