Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Trafic ingreunat pe Dealul Negru

circulatie blocataCalvar pentru şoferi pe Dealul Negru. Din cauza unor lucrări la un pod, traficul rutier pe DN 7, în localitatea Milcoiu, se defăşoară cu dificultate, pe un singur fir. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale din Râmnicu Vâlcea recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile lucrătorilor de la drumuri sau semnificaţia culorilor semafoarelor, pentru a evita să stea ore în şir la coadă.

Circulaţia va fi reluată la 15 noiembrie

Cel puţin două săptămâni, atât preconizează angajaţii Secţiei Drumurilor Naţionale din Râmnicu Vâlcea că vor mai dura lucrările de la podul de peste râul Topolog, din localitatea Milcoiu. Între timp, şoferii care se aventurează pe Dealul Neagru au de aşteptat minute în şir la semafoarele care reglementează circulaţia pe un fir, alternativ, în ambele sensuri. „Din cauza vremii nefavorabile, lucrările la podul Topologul s-au prelungit, dar dacă vremea va fi prielnică, până la 15 noiembrie se dă drumul la circulaţie pe ambele sensuri. În prezent, se circulă pe un singur fir, pentru a permite angajaţilor firmei care efectueză lucrarea să facă ultimele retuşuri la acest pod. Este o variantă ferictă pentrui că, iniţial, s-a pus problema ca şi circulaţia din această zonă să fie oprită total, iar traficul să fie deviat pe o rută ocolitoare. În final, proiectantul a găsit soluţia să ridice pilonii pe care se sprijină podul, printr-o metodă care să permită maşinilor să circule, cu o viteză redusă însă, şi pe acea porţiune de drum.”, a precizat Eugen Mănescu, directorul Drumurilor Naţionale, Secţia Râmnicu Vâlcea.

Aglomeraţie la sfârşit de săptămână

Circulaţia se desfăşoară în condiţii destul de dificile, mai ales la sfârşit de săptămână, când cozile de maşini, atât dinspre Vâlcea, cât şi dinspre Piteşti, ajung să se întindă pe zeci de kilometri. „La începutul lucrărilor au fost nişte disfuncţionalităţi, din cauza celor care lucrează la pod şi care au omis să dirijeze circulaţia prin piloţi de circulaţie în momentul în care se aglomerează şi, din acest motiv, au fost zile, mai ales la sfârşit de săptămână, când s-a stat şi o oră şi jumătate la semafor. Situaţia s-a remediat şi am convenit cu cei de la Poliţia Rutieră ca, în zilele aglomerate, circulaţia să fie dirijată de piloţi de circulaţie, iar în rest să funcţioneze semaforul, al cărui timp de aşteptare a fost stabilit la două minute.”, a mai precizat directorul Mănescu. Traficul în localitatea Milcoiu, la kilometrul 157, a fost restricţionat, pentru a permite consolidarea podului Topolog, degradat în urma inundaţiilor din 2005 şi pentru refacerea căruia s-au cheltuit până acum peste trei milioane de lei.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.