Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Tamplarescu, cel mai tanar primar din judet

05 casa de culturaTironel Tâmplărescu, cel mai tânăr primar din judeţ şi al doilea din ţară declară că, după primul an de mandat a învăţat administraţie, iar secretul finalizării mandatului cu multe reuşite este perseverenţa, acesta fiind principalul moto după care s-a ghidat în luarea tuturor deciziilor de la primăria comunei Copăceni, în fruntea căreia se află. În plus, tânărul primar afirmă că a fost conştient de misiunea sa, chiar dacă este foarte tânăr, şi se declară mândru de realizările sale, deoarece toate au fost duse la bun sfârşit împreună cu echipa din primărie: „În cei patru ani de mandat toate proiectele au fost iniţiate de mine şi, în mare parte, finalizate, iar acest lucru mă face să fiu mândru. Am finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare la dispensarul uman din localitate, în care am inclus lucrările de anvelopare, de schimbare a acoperişului, reabilitarea clădirii pe interior şi exterior. Am făcut toate astea deoarece, în urmă cu patru ani ploua în interior, acoperişul era găurit, tocăria veche, iar pereţii scorojiţi de timp. Investiţia s-a finalizat cu fonduri din bugetul local”, a mai spus primarul. Tot la capitolul realizări, primarul a reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare la Casa de Cultură din localitate.: „Am reuşit să dau o nouă imagine casei de cultură din localitate, în sensul că am reabilitat exteriorul clădirii, iar în curte am amenajat o parcare, o cameră frigorifică, s-au modernizat grupurile sanitare, am dotat clădirea cu mobilier şi inclusiv cu veselă. Investiţia s-a finalizat cu fonduri din bugetul local”, a mai declarat primarul.
Posibilă reziliere a contractului pentru una dintre lucrările de asfaltare

Tot în acest mandat, Tironel Tâmplărescu a demarat două proiecte depuse pe O.G. 28, pentru asfaltarea unor drumuri: „Unul dintre cele două proiecte a fost terminat, cu o valoare de 15 miliarde de lei vechi, şi a presupus asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 1,5 kilometri. Proiectul a fost început în anul 2014. Mai avem un proiect de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 2,8 kilometri, tot cu bani de la stat, început în anul 2013, din care am finalizat un kilometru şi avem în conturile primăriei finanţarea pentru tot restul investiţiei. Aşteptăm ca primăvara să îşi intre în drepturi şi să ne putem apuca de finalizarea lucrărilor de asfaltare. Pentru aceste proiecte avem parte de un constructor bun. Avem, însă, probleme cu firma care lucrează la proiectul de 2,8 kilometri. Dacă nu au posibilitatea să finalizeze investiţia vom rezilia contractul, iar lucrările vor continua cu un nou constructor, dar asta rămâne de văzut. Spun asta pentru că nu am văzut până acum firmă pe care să o rogi cu bani, şi să nu vină la lucru”.

Actuala conducere a Consiliului Judeţean, acuzată de şantaj cu banii statului, pentru racolarea primarilor

Tot în urma calamităţilor din vara anului 2014, pentru localitatea Copăceni Guvernul a alocat fonduri în vederea reabilitării a două poduri peste pârăul Cerna. Lucrările au fost finalizate datorită fostei conduceri a Consiliului Judeţean. Primarul este supărat din cauza atitudinii actualei conduceri a instituţiei judeţene, pentru modul defectuos de alocare a fondurilor pentru investiţii către administraţiile locale. Primarul mai spune că podul din punctul Hotărasa – Gâtejei se putea prăbuşi, în cazul în care nu se intervenea la timp. Pentru acest pod, lucrările au fost mult mai ample, s-au turnat alţi piloni, s-au construit aripi în stânga şi dreapta, în amonte şi în aval, ba chiar s-a turnat asfalt pe drumul comunal din acel cătun, pe o lungime de 500 de metri. Suma necesară acestor investiţii a fost pusă la dispoziţie, în urma calamităţilor din vara anului trecut de Guvern, pentru situaţii de urgenţă. „Tot în urma calamităţilor din vara anului 2014 mai am avut un pod, pe DJ 676, care a fost luat de ape. Acest proiect a fost finalizat datorită fostei conduceri de la Consiliul Judeţean Vâlcea, care a sprijinit această localitate şi inclusiv pe mine, ca primar, comparativ cu politica care se face acum la Consiliul Judeţean. Spun asta pentru că sunt dezamăgit de ultimele alocări de fonduri către localităţi. Acolo unde primarii sunt liberali, au luat cu peste un miliard de lei mai mult decât primarii social-democraţi, ceea ce înseamnă o bătaie de joc a conducerii Consiliului Judeţean la adresa noastră, şi îi mulţumesc domnului Păsat pentru sprijinul acordat comunităţii din Copăceni. M-au chemat la Vâlcea să îmi spună că, dacă trec la ei mă vor ajuta, însă eu le-am spus că sunt un primar cinstit, nu unul traseist. Sunt un social-democrat convins şi voi candida încă o dată pentru această funcţie, chiar dacă, în localitate, pentru această funcţie sunt foarte mulţi contracandidaţi. Consider că este loc pentru fiecare, iar decizia o ia comunitatea”, a mai spus primarul.
Greşelile fostei conduceri a primăriei blochează investiţiile, la Copăceni

La capitolul infrastructură, tânărul primar spune că are un proiect care, din cauza unor greşeli făcute de fosta conducere a Primăriei Copăceni nu poate fi depus la finanţare. „Avem un drum şi un pod pe care trebuie să le reabilităm, dar situaţia este extrem de încurcată, deoarece s-au făcut nişte greşeli la primărie, în urmă cu foarte mulţi ani. Conducerea Primăriei Copăceni de la acea dată, în loc să dea titlu de proprietate pe suprafaţa de 24 de ari, aşa cum ar fi fost corect, titlul s-a făcut pe 1,24 hectare. Nu am ştiut de această hotărâre până când nu ne-am lovit de ea, deoarece pe acest teren avem un drum prins într-un proiect în vederea reabilitării, pe o lungime de un kilometru. Am început să turnăm asfalt pe 500 de metri, din lungimea lui totală, dar acum m-am trezit că pierd proiectul de reabilitare a podului, pentru că noi nu avem acte pentru terenul respectiv. Pentru această neregulă l-am dat în judecată pe actualul proprietar, doar că omul are o hotărâre de care nimeni nu a ştiut, şi asta pentru că la primărie nu s-a încasat nici un impozit şi nu s-a trecut nici un amănunt în registrul agricol. Acest drum a fost un drum agricol, conform hărţii din anul 1959, fiind prins în planul urbanistic general şi publicat inclusiv în Monitorul Oficial. Cetăţeanul are, însă, o hotărâre pentru toată suprafaţa în aşa fel încât este cuprins acolo şi drumul comunal. S-au dat nişte acte false de la primărie şi s-a dat o hotărâre judecătorească pentru terenul respectiv, dar acum trebuie să rezolvăm lucrurile pentru a readuce terenul în proprietatea noastră. Avem proiect, dar nu putem să îl depunem la finanţare, acesta fiind un drum care trebuie să lege şoseaua principală de cealaltă arteră principală. Din informaţiile pe care le avem de la avocat şi procuror, procesul va dura câţiva ani buni. În această situaţie pierdem proiectul pentru pod, chiar dacă am găsit finanţare cu bani de la stat, prin O.G.28”, a mai declarat primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.