Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Spitalul din Brezoi, salvat de la inchidere

Conducerea administraţiei locale din Brezoi a reuşit, în urma demersurilor făcute la Bucureşti, să nu lase oamenii din întreaga zonă fără asistenţă medicală. Spitalul de la Brezoi rămâne funcţional datorită unui proiect european.

Asistenţă sanitară pe Valea Lotrului
Primarul localităţii Brezoi, Robert Schell, afirmă că acum, din punct de vedere al asigurării sănătăţii populaţiei, poate sta liniştit, pentru că problema a fost rezolvată. „A fost marea problemă a spitalului din Brezoi, care urma să fie închis. Am reuşit datorită unui proiect pe care-l aveam accesat, în valoare de un milion de euro, să-l scoatem de pe lista iniţială a spitalelor propuse spre desfiinţare. Mai mult decât atât, am reuşit să facem şi lucrările de modernizare şi acum chiar putem spune că arată la standarde bune pentru judeţul Vâlcea. Avem aparatură cumpărată în valoare de şapte miliarde, lucrările de modernizare a corpului vechi, extinderea unui corp în care se va muta camera de gardă şi de primiri urgenţe. Din punctul acesta de vedere putem sta liniştiţi.
Bătălia a fost destul de grea şi trebuie să recunosc că am fost sprijinit de o parte dintre parlamentarii noştri. Argumentul decisiv a fost cel legat de proiectul european. În momentul în care am semnat finanţarea, condiţia era ca, în următorii cinci ani, să nu se schimbe destinaţia spitalului. Dacă urma să fie închis sau transformat în azil de bătrâni, automat, banii trebuiau daţi înapoi. În momentul acela am întrebat: Cine dă banii înapoi? Eu cheltuisem o mare parte din ei, lucrările erau în derulare, contractele încheiate. Eu nu mai puteam să opresc lucrurile. Finanţatorul deja se întreba ce este acolo. Primisem nişte adrese prin care se sista proiectul până la clarificarea situaţiei. Acesta este lucrul cu care m-am dus la ministrul Cseke. Se pare că a înţeles. Iniţial, am fost supărat pe Direcţia de Sănătate Publică şi pe domnul prefect, care sunt principalii artizani care au făcut această listă. M-am dus şi la prefect cu acel contract pe care-l aveam încheiat, a înţeles situaţia şi ulterior a retractat informaţia că spitalul din Brezoi ar fi trebuit închis.”, spune primarul Schell.

Modernizarea Spitalului Brezoi, aproape de final

În acest moment, proiectul de modernizare a Spitalului de la Brezoi este în faza finală. „Acum suntem în faza de finalizare a proiectului. Vom face recepţia finală, probabil, săptămâna aceasta şi vom purcede la treabă. A fost reabilitată clădirea principală a spitalului, s-a mai construit un corp de 120 de metri pătraţi, care va cuprinde partea administrativă din spital: sterilizare, filtru de personal, vestiarele pentru personal şi băile. Am încercat să îndeplinim toate condiţiile europene, pentru că la anul va începe acreditarea spitalelor. Avem saloane cu suprafaţa corespunzătoare, dar trebuie să avem un număr de paturi la o suprafaţă a salonului şi un grup sanitar la două saloane. Am dezvoltat foarte bine partea de ambulatoriu. Avem şase cabinete acum în ambulatoriu, care vor funcţiona începând cu 1 noiembrie cu medici specialişti. Avem cel mai modern ecograf din judeţul Vâlcea, un 4 D de ultimă generaţie, una din piesele de bază din cadrul proiectului. Noi ne adresăm unei anumite categorii de afecţiuni. Nici nu pretindem să facem un nivel foarte înalt. Nici nu putem să pretindem să facem chirurgie. Partea de interne, cea de pediatrie sunt însă foarte bine asigurate. Noi sperăm ca numărul cazurilor trimise la Vâlcea să se micşoreze. Pentru Brezoi şi zona de nord ne descurcăm foarte bine. Se dezvoltă zona schiabilă de pe Valea Lotrului, vor apărea şi acolo o serie de probleme de genul accidentelor, iar faptul că este o staţie SMURD aici şi o staţie de ambulanţă rezolvă multe probleme.”, mai afirmă primarul de la Brezoi.
Octavian ANINIŞ


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.