Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Sorin Romcescu: Cheia succesului este echipa care lucreaza la primarie

primar2Sorin Romcescu s-a remarcat prin realizările din timpul celor două mandate, fiind apreciat ca fiind unul dintre primarii activi din judeţ. A început ca viceprimar, un mandat care l-a pus în temă cu administraţia publică locală, atât cât să-l pregătească pentru următoarele mandate de primar. A reuşit să demonstreze că se poate face ceva bun pentru comuna Slătioara, indiferent de culoarea politică. Spune că tot ceea ce a realizat s-a datorat în primul rând echipei din Primărie, fără de care obiectivele propuse nu ar fi putut fi puse în practică. Este de părere că munca în echipă a dat rezultate bune, la nivelul administraţiei locale.

 

Impact real: Care sunt investiţiile pe care vi le propuneţi, în acest mandat?

Sorin Romcescu: Pentru că mi-am propus foarte mute proiecte şi în acest mandat îmi doresc să fiu sănătos, pentru a putea în primul rând să finalizez proiectul pentru modernizarea drumurilor de interes local pe o lungime de 8.5 kilometri şi construirea podului până în luna septembrie 2016, proiect finanţat prin O.G. 28. Apoi, sper să încheiem în vara acestui an lucrările proiectului de asaltare a drumurilor de interes local pe o lungime de 4,1 kilometri şi extinderea reţelei de canalizare în satele Milostea şi Goruneşti, proiecte finanţate prin O.G. 28. Îmi doresc să depunem pentru finanţare şi proiectul european, pe măsura 7.2. pentru modernizarea şi asfaltarea drumurilor de interes local, în valoare de un milion de euro şi proiectul de asfaltare a drumurilor comunale: La Ghiorghiţă, Drumul Cumpene – Văi, Drumul Anghelescu, drumul Ţivrea, şi să prindem finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor de acces spre exploataţiile agricole. Trebuie să începem şi lucrările pentru construirea punţilor pietonale peste pâraiele şi râurile din comună, distruse de ape în vara acestui an. Tot în acest mandat vom face tot ce ne va sta în putinţă pentru a găsi sursă de finanţare în vederea amenajării centrului civic. În luna noiembrie se vor finaliza lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură Ţărănească ,,Dinu Săraru“, proiect finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. Ne-am propus amenajarea unor zone de agrement pentru copii în toate satele localităţii şi, nu în ultimul rând, atragerea de investitori în vederea dezvoltării localităţii şi crearea unor locuri de muncă, având în vedere facilităţile oferite de administraţia locală: PUZ realizat, lotizare a terenurilor, racordarea la reţeaua de apă şi canalizare, posibilitatea racordării la energie electrică. Este doar o parte dintre proiectele pe care mi le-aş dori realizate.

 

Impact real: Cum a fost această campanie, pentru dumneavoastră?

Sorin Romcescu: Am avut un singur contracandidat, care a făcut o campanie foarte murdară, la care nu i-am răspuns. În schimb, replica a primit-o de la populaţie, prin vot, pentru toate acuzele aduse la adresa mea şi a Consiliului Local.

 

Impact real: Aveţi o strategie, în vederea atragerii investitorilor la Slătioara?

Sorin Romcescu: Este normal ca, după două mandate, să dau un răspuns şi la această întrebare. Pot spune că astăzi sunt pregătit în vederea atragerii investitorilor la Slătioara. Noi, administraţia locală, putem pune la dispoziţie terenuri lotizate dotate cu utilităţi: apă, canalizare şi drumuri asfaltate. Parcelele sunt de o parte şi de alta a drumului naţional care tranzitează localitatea, într-o zonă cu trafic intens, într-un mediu curat şi nepoluat, o zonă prielnică unde se pot ridica, de exemplu, pensiuni turistice.

 

Impact real: Când vom avea o zi a localităţii Slătioara?

Sorin Romcescu: Avem în plan stabilirea unei sărbători dedicate localităţii. Începând de anul viitor, promit că vom face pentru comunitate un astfel de eveniment, care va avea loc mai mult ca sigur în luna septembrie, o dată cu atestarea documentară a localităţii. Anul acesta localitatea împlineşte 508 ani. Nu am serbat această zi până acum deoarece am considerat că trebuie să rezolv alte probleme, mult mai stringente în localitate, adică era normal să fac în aşa fel încât la acest eveniment cetăţeanul să nu vină în centrul localităţii pe un drum cu noroi până la glezne, să avem apă, canalizare, cămine culturale şi o casă de cultură modernă, şcoli şi dispensare reabilitate, locaţii unde fiecăruia să ne fie drag să mergem.

 

Impact real: De ce v-aţi mai dorit încă un mandat, la primărie?

Sorin Romcescu: Am foarte multe proiecte în stadii incipiente, proiecte viabile, pe care vreau să le finalizez. Pe lângă toate aceste aspecte, m-am simţit capabil să merg mai departe. Voi sta la primărie atâta timp cât sunt util. Nu ţin cu dinţii de scaun, de fiecare dată am ascultat vocea cetăţeanului, iar dacă oamenii spun că merită să continui, asta voi face.

 

Impact real: Consideraţi că experienţa pe care o aveţi în administraţie vă poate propulsa pe lista partidului, pentru alegerile parlamentare?

Sorin Romcescu: Cunosc, într-adevăr, problemele zonei, am experienţă în administraţie şi pot spune că am avut întrebări pe această temă din partea colegilor de partid, dar sunt primarul acestei localităţi şi voi rămâne primar în continuare, atâta timp cât din partea comunităţii mi s-a acordat, într-un procent de aproximativ 90%, votul de încredere. Nu pot să-mi dezamăgesc electoratul şi nu voi face acest pas. Voi rămâne primarul lor, consider că aşa sunt mult mai util localităţii. Întreaga zonă are primari destoinici, este o zonă care s-a dezvoltat, şi asta pentru că noi ne-am ajutat unii pe alţii.

 

Impact real: Consideraţi că a venit momentul să aveţi ca reprezentant în Parlament un primar din zona Horezu?

Sorin Romcescu: Din punctul meu de vedere, consider că a venit momentul să ajungă şi un primar în Parlament, un om care a făcut ceva în zona sa,  pentru că avem primari cu ştaif în partid şi cu rezultate bune în administraţie care pot să reprezinte interesele judeţului şi ale zonei. Am încredere în Costi Rădulescu şi cred că va fi un preşedinte imparţial, care va schimba în bine imaginea Vâlcii. Este un tânăr cu un simţ moral adecvat, care înţelege cu responsabilitate importanţa conducerii Consiliului Judeţean.

 

Impact real: Care este secretul finalizării atâtor investiţii, în timp scurt?

Sorin Romcescu: Am făcut sute de drumuri la Bucureşti, şi niciodată nu m-am culcat pe urechea că nu se poate. Meritele sunt şi ale echipei de la primărie, care este una foarte bună, care m-a susţinut şi m-a completat. Pentru că nu există o şcoală în acest sens, consider că pentru a fi un primar bun trebuie să treci prin mai multe etape: să fii consilier local, apoi viceprimar şi abia apoi primar. Poate fi şi ereditar, mama mea a fost primar al acestei localităţi timp de 15 ani, un primar iubit, apreciat şi respectat. Este posibil să se transmită, pentru că şi bunicul meu, la rândul lui, a ocupat această funcţie două legislaturi, prin anii ‘70. Însă, în ceea ce-l priveşte, copilul meu nu vreau să ne urmeze. El are o carieră de care suntem mândri, şi pe care şi-o aprofundează, pentru că îi place ceea ce face, şi nu are nimic în comun cu administraţia. Trebuie să recunosc faptul că eu nu mă gândisem la funcţia de primar, mai ales după anul 1989. Poate şi Dumnezeu a vrut să urmez sau să duc mai departe această tradiţie, deoarece iubesc foarte mult oamenii, iubesc această comună.


Postaţi pe: Facebook1 comentariu la " Sorin Romcescu: Cheia succesului este echipa care lucreaza la primarie "

  1. Felicitari pentru realizarile frumoase din comuna si succes in realizarea proiectelor viitoare!
    Sigur se va asfalta anul acesta drumul Anghelescu?Este o solicitare mai veche a locuitorilor din zona avind in vedere ca aproape in fiecare an trebuie facute interventii pentru mentinerea in stare de utilizare a acesuia!
    Multumesc pentru raspuns!

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.