Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Sistem bulversat la Inspectoratul Scolar

sistem bulversat-profesori-cancelarieOpt inspectori şcolari, demişi de Gabriela Ene.
Sistemul educaţional vâlcean este bulversat din nou. Inspectoratul Şcolar Judeţean este una dintre instituţiile unde puterea portocalie s-a grăbit să îşi impună oamenii. Camelia Coroiu a fost schimbată, astfel, la repezeală cu membra PD-L Gabriela Ene. Valul nu se opreşte aici, deoarece Ene anunţă că îşi va forma propria echipă la inspectorat, iar primele măsuri vizează demiterea a opt inspectori şcolari, membri PSD. În acest context, directorii de şcoli şi chiar profesorii intră din nou în ceaţă, iar elevii sunt cei care vor plăti această brambureală portocalie, prin cunoştinţele din ce în ce mai puţine pe care le pot afla la şcoală.

Pusă pe demiteri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea are o nouă conducere, de săptămâna trecută, Gabriela Ene fiind numită oficial în funcţia de inspector general. Ea va fi secondată de Ion Gava, care se va ocupa de management şi resurse umane, şi de Maria Ochescu, care va avea în subordine inspecţia şcolară. Cei doi inspectori adjuncţi vor primi deciziile de numire în funcţie la scurt timp după revenirea din concediu medical a lui Relu Rădulescu – cel ce a ocupat până acum funcţia de inspector adjunct. Gabriela Ene anunţă că printre primele măsuri pe care le va lua se numără şi demiterea a opt inspectori şcolari, membri PSD. Camelia Coroiu spune că, într-un fel, prin schimbarea sa din funcţie, a scăpat de multe probleme. „Mă simt mult mai liniştită”, spune ea, după ce a predat toate documentele noului inspector general. La rândul său, Gabriela Ene a spus că apreciază gestul predecesoarei sale de a sta la serviciu şi a-i da ştafeta. „Inspectorii care au intrat la Inspectorat prin concurs, indiferent de apartenenţa politică, vor rămâne pe posturi.”, anunţă Gabriela Ene.

Datorii uriaşe la constructorii de şcoli

Gabriela Ene se va confrunta însă şi cu problemele rămase nerezolvate, din cauza lipsei fondurilor, la Inspectoratul Şcolar. Ene a solicitat deja la Departamentul Investiţii o situaţie clară a unităţilor şcolare care au rămas cu restanţe la plata lucrărilor efectuate de societăţile de construcţii. La nivelul judeţului Vâlcea, 55 de unităţi şcolare au de achitat către constructori suma de 14.101 de mii de lei noi pentru lucrări de amenajare şi reabilitare care au fost finalizate. Mai sunt însă şi multe obiective unde lucrările s-au blocat din cauza lipsei banilor. Pentru Vâlcea, ar mai trebui alocată suma de 11.363 de mii de lei pentru finalizarea investiţiilor începute.
• Alina MONEA


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.