Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Simulare de cutremur in Ramnicu Valcea

simulare jandarmiPeste 100 de forţe de ordine şi 20 de maşini de intervenţie ale pompierilor, poliţiei, jandarmeriei şi ambulanţei au fost chemate să intevină pentru a înlătura efectele unui cutremur devastator care a avut loc miercuri, de dimineaţă, în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Din fericire a fost doar scenariul al unui exerciţiu tactic al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care şi-au testat astfel  capacitatea de intervenţiei în cazul unui cutremur de pâmânt de 7, 2 grade pe scara Richter.
Dezastrul a fost simulat de o parte şi de alta a căii ferate dintre două pasaje de trecere spre cartierul Ostroveni din municpiul Râmnicu Vâlcea. Cutremurul de 7, 2 grade pe scara Ricther a dus la prăbuşirea mai multor clădiri şi la deraierea unui tren şi a deteminat izbucnirea unor incendii.  Alarma s-a declanşat la ora 10 şi zeci de forţe de ordine au intrat în acţiune.
Autorităţile locale au mobilizat pentru acessta simulare de dezastru 20 de maşini de intervenţie ale pompierilor, poliţiei, jandarmeriei şi ambulanţei
Persoanele civile care au particpat la aplicaţie, au fost însă derutate de exerciţiu, reuşind să se dezmeticească abia după ce au primit pliante cu informaţiile despre ce trebuie să facă în caz de curtemur.
Exerciţiul a durat o oră, iar autorităţile au vrut să testeze capacitatea angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de a interveni în caz de calamităţi.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.