Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Simulare de cutremur in Ramnic

cutremur simulareMiercuri, 28.10.2009, municipiul Rm. Vâlcea se va afla preţ de câteva minute bune sub asediul mai multor efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea pentru salvarea persoanelor de la cutremurul care a afectat mai multe clădiri înalte din zona cartierului Ostroveni. Din fericire, aceste efective vor acţiona doar pentru a simula acest cutremur şi pentru a desfăşura astfel un exerciţiu de cooperare în situaţii de urgenţă generate de cutremur.

Cutremur în Ostroveni

Exerciţiul se va desfăşura de o parte şi alta a căii ferate din municipiu dintre cele două pasaje de trecere spre cel mai mare cartier din Râmnic, Ostroveni, respectiv cel de la B-dul Pandurilor şi de la Strada Matache Temelie.

Monitorizare pentru salvarea vieţilor umane

Concepţia exerciţiului de mâine va fi următoarea: cutremurul de pământ a afectat structurile de rezistenţă ale clădirilor înalte, a surprins persoane sub dărâmături şi a avariat reţele de utilităţi publice. Replica cutremurului duce la prăbuşirea unei antene GSM, surprinderea de persoane şi distrugerea instalaţiei de hidranţi şi a legăturilor de comunicaţie. Pentru rezolvarea situaţiei comitetul local pentru situaţii de urgenţă se va alarma populaţia, se va anunţa evenimentul la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi se vor coordona activităţile forţelor până la sosirea forţelor specializate. Acestea din urmă vor ajuta la salvarea persoanele rănite, la acordarea primul ajutor, la evacuarea persoanele şi a bunurilor materiale din zonă, evidenţa sinistraţilor şi asigurarea protecţia bunurilor, inspectarea construcţiilor avariate, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului in zonă, informarea populaţiei din zonă, precum şi la repunerea în funcţiune a utilităţilor publice. Toată această acţiune este prevăzută a se încheia în jurul orei 11.00.


Postaţi pe: Facebook1 comentariu la " Simulare de cutremur in Ramnic "

  1. „cutremur in ostroveni”…stau foarte aproape de zona in care s_a desfasurat exercitiul la care va referiti…nu am auzit alarma de exercitiu,am trecut intamplator prin zona unde erau desfasurate fortele de interventie,totul parea un film prost…de pe o scara,ridicata la unul din etajele bloculuii turn,se chginuia sa coboare”salvatorul”cu „salvatul”…in ritmul in care au facut_o,vai de noi intr_o situatie reala!

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.