Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Sediu nou de primarie

•    Peste două luni, aparatul administrativ se va muta în casă nouă. Vechiul sediu nu dispune de condiţiile necesare desfăşurării activităţii, fiind un pericol pentru personalul instituţiei
În momentul de faţă, administraţia locală se găseşte pe ultima sută de metri cu finalizarea obiectivului care va găzdui de acum înainte aparatul administrativ. Acest imobil de utilitate publică este unul modern şi impunător, fapt care demonstrează bunul gust cu care se pot lăuda cei doi administratori. Potrivit spuselor viceprimarului Florea Udrea, utilitatea unei astfel de construcţii este dată şi de posibilităţile de a găzdui, în condiţii normale, arhiva instituţiei, biblioteca publică, activităţile Consiliului Local şi o serie evenimente publice, care până acum s-au desfăşurat în condiţii dificile în actualul sediu, cât şi în încăperile din incinta Căminului cultural Galicea. Unitatea administrativ-teritorială dispune de un sediu de primărie amplasat într-o clădire veche de peste 70 de ani, improprie pentru desfăşurarea activităţii. Potrivit spuselor primarului Ion Năfliu, clădirea nu prezintă siguranţă în exploatare, fiind construită în două etape, fără proiect de specialitate şi fără a se fi luat, la data construcţiei, măsuri corespunzătoare de siguranţă. De asemenea, de-a lungul anilor, clădirea a suferit mai multe avarii, lucrările de reabilitare şi consolidare fiind realizate la întâmplare, fără un proiect întocmit de o persoană autorizată.
Despre noul sediu, viceprimarul a afirmat că lucrările au fost realizate cu bani de la bugetul local şi cu sprijin de la Consiliul Judeţean. Ridicarea acestei clădiri a costat aproximativ 10 miliarde de lei vechi: „Suntem în stadiul de finisare a lucrărilor la noul sediu al primăriei. Locaţia am ales-o strategic, lângă şcoală şi dispensar, şi sperăm ca, în maxim două luni, să ne putem muta. Acum încercăm să identificăm sursele de finanţare pentru mobilier şi aparatura IT. Ne bazam şi pe sprijinul Consiliului Judeţean, în acest sens. Nu mai puteam funcţiona în vechiul sediu, deoarece nu era suficient de spaţios.”, a declarat viceprimarul Florea Udrea. Acesta a mai precizat că sediul actual al primăriei va fi renovat şi va rămâne la dispoziţia comunităţii prin înfiinţarea unor birouri de notariat, proiectare, cadastru şi organizarea teritoriului.

Ion Năfliu: „Va fi un an greu pentru toţi”
Administraţia locală din Galicea speră ca anul 2013 să fie cel puţin la fel de bun ca şi 2012. Deşi a fost un an plin de evenimente electorale, cei doi administratori recunosc că au reuşit să realizeze cele mai multe obiective în a doua parte a anului, de când guvernarea a fost preluată de Victor Ponta: „Sperăm să fie şi anul acesta măcar aşa cum a fost 2012. Anul trecut, am mai realizat câte ceva, deşi cele mai multe obiective le-am făcut după ce a venit domnul Ponta la guvernare. Anul 2013 va fi greu pentru toţi, deoarece nu vor fi bani la nivel de ţară pentru investiţii, va trebui să ne axăm foarte mult pe accesarea proiectelor europene.”, a mai precizat Ion Năfliu.
Interes pentru zonele lăsate de izbelişte
Actuala administraţie a comunei vâlcene Galicea se dovedeşte mai preocupată ca oricând de aducerea zonelor lăsate de izbelişte la standarde folositoare pentru localnicii din comună. De fapt, la capitolul eficienţă a investiţiilor, comuna Galicea este deja cu mult înaintea multor localităţi, deoarece, în timp ce în renumitele medii urbane se investeşte fără cap, la Galicea, orice investiţie făcută are scopuri bine stabilite. De exemplu, în satul Bratia Vale a fost amenajat de curând un superb teren de sport, într-o zonă care fusese dată uitării. Aici, nici măcar de curăţenie nu se mai ocupase nimeni până acum, când administraţia locală formată din primarul Ion Năfliu, viceprimarul Florea Udrea şi restul echipei din Primăria şi Consiliul Local al comunei Galicea au pus în practică una dintre metodele de a atrage tineretul, şi anume construirea acestei baze sportive ultramoderne. De asemenea, lângă această bază sportivă a fost amenajat şi un parc modern, prevăzut cu băncuţe, cu alei şi cu tot ce mai era necesar pentru recreerea tinerilor. Potrivit viceprimarului Florea Udrea, planul administraţiei locale din Galicea, de a determina tinerii să rămână pe meleagurile galicene, va continua şi prin alte investiţii asemănătoare.
Baza sportivă, aproape finalizată
În momentul actual, comuna Galicea se poate mândri cu o bază sportivă multifuncţională în satul Bratia din Vale, având şi nocturnă la standarde occidentale şi alte accesorii absolut necesare, investiţie cum rar se găseşte în localităţile rurale din România. „Este un bun exemplu despre cum se fac lucruri de mare calitate şi cu investiţii financiare de bun-simţ. Este adevărat că în zilele noastre sunt multe probleme materiale care ne copleşesc, dar trebuie să ne arătăm vrednici şi în stare de a mai şi construi durabil, nu doar de a spune că putem face un lucru, fără a-l putea duce însă la bun sfârşit. Acest complex sportiv şi de agrement este o emblemă a localităţii noastre, de care trebuie să fim mândri. Aici, în comuna Galicea, s-au născut şi s-au format oameni de mare valoare, iar noi, în aceste vremuri grele, trebuie să clădim un viitor pentru această localitate, pentru a le demonstra urmaşilor noştri că şi noi strălucim. Este imboldul unei generaţii de oameni pe care îl vom transmite altei generaţii.”, a punctat şi şeful administraţiei locale din Galicea, primarul Ion Năfliu. Complexul sportiv şi de agrement din satul Bratia Vale va fi pus la dispoziţia celor care mai practică sportul de masă, oferind condiţii civilizate şi decente tinerilor acestei comunităţi locale pentru petrecerea timpului liber. Despre stadiul lucrării, viceprimarul Florea Udrea a precizat că gazonul a fost însămânţat din nou, iar, în rest, lucrarea este aproape finalizată.
Florea Udrea: „Comuna Galicea are nevoie de o sală de sport”
Administraţia locală din Galicea şi-a propus menţinerea tineretului în comună. În acest sens, va face toate demersurile necesare pentru a le asigura condiţii necesare desfăşurării inclusiv a activităţilor sportive. Viceprimarul Florea Udrea ne-a precizat că în localitate este nevoie de o sală de sport atât pentru elevii din zonă, cât şi pentru restul tineretului: „Avem în vedere ca, în viitor, să construim o sală de sport pentru că în Galicea este mare nevoie. Acum, cu bunăvoinţa vecinilor de la Băbeni şi a primarului Ion Bîzîc, dacă anul trecut noi am fost cei care am găzduit echipa de fotbal a oraşului Băbeni, ca să-şi poată desfăşura meciurile de pe teren propriu la Galicea, în acest retur de campionat, noi ne vom desfăşura meciurile la Băbeni. În momentul de faţă, atât echipa de juniori, cât şi cea de seniori se pregăteşte o dată pe săptămână în sala de sport din oraşul Băbeni.”, a mai spus viceprimarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.