Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Scoala moderna la Madulari

scoalaCu ce se poate într-adevăr lauda primarul din Mădulari sunt unităţile de învăţământ. Chiar dacă, în curând, se va comasa una dintre grădiniţe, iar copiii vor fi aduşi la centru, putem afirma că unităţile de învăţământ, mai exact şcoala de la centru şi celelalte trei grădiniţe sunt modernizate: „Unităţile de învăţământ sunt la un standard destul de ridicat. Avem o singură şcoală, si anume Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Mădulari, în interiorul căreia funcţionează şi o grădiniţă. Mai avem încă două grădiniţe, Bănţeşti şi Dimuleşti. În perioada mandatelor mele am reuşit să reabilitez aceste unităţi de învăţământ. Am avut noroc cu perioada Tăriceanu, când prioritare au fost şcolile şi grădiniţele. Le-am modernizat, am pus centrale termice şi termopane. În prezent am reuşit să forăm o fântână la 120 de metri adâncime, pentru a primi avizul DSP de funcţionare a şcolilor şi a avea apă curentă şi grupuri sanitare în interior”, a mai declarat primarul PDL.
Dispensar uman reabilitat
Clădirea unde pacienţii primesc îngrijiri din partea medicului de familie arată foarte bine. Dispensarul uman a fost modernizat, iar acest lucru se datorează primarului Florescu, care, în 2009, a avut grijă ca, din bugetul local, să reabiliteze şi această clădire: „La nivel de comună mai avem şi dispensarul uman reabilitat. Am avut respect pentru cetăţean, şi am vrut ca actul medical să se desfăşoare în bune condiţii şi la Mădulari, deoarece se desfăşura în condiţii vitrege. Veneau oamenii aici şi plecau mai bolnavi decât ajunseseră. Din acest motiv, oamenii mi-au acordat încrederea lor în continuare. Au văzut că am o consideraţie faţă de ei, faţă de sănătatea lor şi că am încercat să le asigur un trăi cât mai decent. În 2009 am reuşit să reabilitez dispensarul: am pus geamuri termopan, am schimbat pardoseală, a fost instalată centrală termică. Toată investiţia a costat 800 de milioane de lei vechi. Avem un medic şi un asistent medical”, a mai spus alesul PDL.
Căminul cultural a intrat în reparaţii
Căminul cultural a intrat şi el într-o reabilitare intensă. A fost reparat acoperişul şi exteriorul, fiind schimbate, în plus, ferestrele cu tâmplărie nouă, din termopan, totul cu bani de la bugetul local. Printr-o hotărâre de Consiliu Local, primarul Florescu a alocat bani şi pentru interior: „Toată reabilitarea se va face din bugetul local şi cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al OMV Petrom. Exteriorul este finalizat şi acum urmează să finisăm interiorul, în cursul anului 2014. Am mai avea nevoie de aproape 2 miliarde de lei vechi, iar până în prezent am băgat 900 de milioane de lei vechi pentru acoperiş şi exterior. Intenţionam să amenajăm inclusiv o sală de evenimente, mai ales că avem trei solicitări de la tineri care vor să-şi organizeze nunţile aici, în comună. Tot cu sprijinul OMV Petrom am înfiinţat şi un ONG, cu ajutorul căruia vom încerca să accesăm diverse proiecte”, a mai adăugat democrat-liberalul.

Bază sportivă cu teren sintetic la Mădulari
Administraţia locală de la Mădulari se poate lăuda cu numeroase proiecte finalizate, inclusiv cu implementarea unui proiect care vizează amenajarea unei baze sportive cu teren sintetic, vestiare, dar şi două apartamente Baza sportivă a avut o valoare de 6 miliarde şi a fost realizată în perioada 2011-2012, din fonduri guvernamentale: „Baza sportivă a fost realizată prin Ordonanţa 7, în urmă cu doi ani. Prin hotărâre luată în Consiliul Local am dorit să continuăm lucrările, să mai facem un etaj. La etaj este o sală de sporturi de iarnă, echer, saltea, cal cu mânere, tenis de masă, iar pe partea de sud mai sunt două apartamente”, a spus primarul.
Elevi belgieni, în schimb de experienţă în comună
Prin amenajarea celor două apartamente şi dotarea acestora cu mobilier vor exista toate condiţiile necesare primirii delegaţiei de elevi belgieni care vor veni la Mădulari pentru schimb de experienţă: „Am primit o adresă de la Consiliul Judeţean, în urma căreia încercăm să ne încadrăm să primim o delegaţie de elevi belgieni, într-un schimb de experienţă. Ne grăbim să definitivăm şi această bază sportivă, pentru a putea să le punem la dispoziţie celor interesaţi o bucătărie şi cele două apartamente. Să sperăm că vom fi de folos şi, în felul acesta, vom asigura şi noi o excursie pentru elevii noştri, în Belgia”, a concluzionat primarul.
Comună fără apă şi canalizare
Greu de crezut faptul că, în 2014, mai există localităţi în care nici o gospodărie nu beneficiază de apă curentă. Un exemplu în acest sens este chiar comuna Mădulari, o comună populată cu numai 1.650 de suflete. Primarul acestei localităţi a încercat pe mai multe căi să le aducă şi acestor oameni apă curentă. Proiectul, depus iniţial pe fonduri europene, pe măsura 3.2.2. nu a primit finanţare. Ulterior, acelaşi proiect, cu mici retuşuri, a fost transferat pe fonduri guvernamentale şi aşteaptă finanţare de mai bine de patru ani. Singura posibilitate ca oamenii de la Mădulari să beneficieze de apă curentă este, cel mai probabil, tot accesarea unui proiect Eeuropean, o dată cu apariţia noilor programe pentru exerciţiul bugetar 2014-2020: „Să vedem când va apărea ghidul solicitantului pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 şi dacă vom îndeplini şi noi condiţiile pentru a depune acest proiect pe fonduri europene, deoarece aşa s-ar implementa mult mai uşor. Avem o comună foarte răsfirată, dar, ţinând cont că la Mădulari nu este deloc apă şi canalizare, ar trebui să fim o prioritate, inclusiv a Guvernului. Voi insista şi la Consiliul Judeţean, ştiu că domnul preşedinte nu face diferenţe între partidele politice”, a spus, nemulţumit, primarul Florescu.

OMV Petrom a asfaltat 3 kilometri de drumuri comunale, la Mădulari
Numai partea de vest a comunei este finalizată în ceea ce priveşte infrastructura de drumuri, pentru partea de est primarul susţinând că are un proiect depus pe Ordonanţa 28: „Proiectul este început şi realizat pe 800 de metri cu fonduri guvernamentale, iar cu ajutorul Petrom am creat un protocol, prin care vom realiza mai multe investiţii pe teritoriul comunei. Am realizat cu dânşii 3 kilometri, din cei 9 kilometri, depuşi pe Ordonanţa 28. În 2013 s-au realizat 1,8 kilometri, iar anul acesta, la 1 aprilie, vor începe lucrările pentru încă 1,2 kilometri. Lucrările se vor realiza pe DC 86, în satul Bălşoara şi s-ar putea ca, anul acesta, să fie finalizat proiectul, pe o distanţă de 4 kilometri. Ar mai rămâne 5 kilometri, care trebuie realizaţi pe Ordonanţa 28”, a spus primarul.
Gheorghe Florescu: „În trei ani, Guvernul ne-a finanţat doar 800 de metri de drum, din totalul de 9 kilometri”
Gheorghe Florescu se arată profund dezamăgit de fondurile alocate de Guvern în ceea ce priveşte dezvoltarea localităţilor rurale. Pe Ordonanţa 28, primarul din Mădulari susţine că are depuse două proiecte: unul vizează asfaltarea a 9 kilometri de drumuri comunale, iar celălalt cuprinde 30 de kilometri de alimentare cu apă şi canalizare, în zona centrală. La felul cum decurg lucrurile, se pare că ar dura zeci de ani pentru implementarea celor două proiecte, cu bani de la bugetul de stat: „În trei ani, pentru că din 2010 îl avem depus pe fonduri guvernamentale, Guvernul a reuşit să ne finanţeze doar 800 de metri. Proiectul are o valoare de 64 de miliarde de lei vechi, dar acum va mai scădea valoarea, după acea lucrare, a Petromului, care a acoperit 3 kilometri. Tot pe Ordonanţa 28 avem proiectul tehnic pentru apă şi canalizare. Să vedem cum vom face să reuşim şi implementarea acestui proiect. Valoarea proiectului este de 64,5 miliarde de lei vechi şi acesta cuprinde alimentarea cu apă pe 30 de kilometri şi canalizarea în partea centrală a comunei. Încă nu am scos proiectul la licitaţie, am primit la sfârşitul anului 2010 20.000 de lei, pentru a scoate proiectul la licitaţie, apoi ni i-au luat înapoi”, a mai adăugat primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.