Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Romeo Radulescu isi lanseaza campania in mijlocul ramnicenilor

Candidatul ARD pentru Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Romeo Rădulescu, şi-a început campania electorală pentru parlamentare într-un mod inedit. În loc să ofere spectacole fastuoase, aşa cum se făcea până acum, acesta a preferat să petreacă prima zi de campanie pentru alegerile parlamentate în mijlocul râmnicenilor. Împreună cu stafful de campanie, Romeo Rădulescu a „bătut” străzile Râmnicului, pentru a sta de vorbă cu cât mai mulţi râmniceni. Fostul primar al Râmnicului consideră firesc debutul campaniei în mijlocul râmnicenilor, având în vedere faptul că ultimii opt ani ai activităţii sale au fost legaţi de cetăţenii municipiului: „Am fost atâţia ani alături de cetăţenii oraşului şi, începând de astăzi, vom fi alături de ei într-o campanie electorală”.

Afişe rupte de adversarii politici
Prima zi de campanie a echipei lui Romeo Rădulescu a început cu stângul, din pricina ruperii afişelor candidatului ARD pentru Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord. „Mi-aş fi dorit ca această campanie electorală să înceapă cu dreptul. Din păcate, am constatat de dimineaţă că ne-au rupt afişele.”, a declarat Romeo Rădulescu. Probabil, persoanele care au recurs la acest gest au uitat că Râmnicul beneficiază de pe vremea mandatului de primar al lui Romeo Rădulescu de un sistem de supraveghere video cu camere performante. „Avem un lucru extraordinar în acest oraş. Avem un sistem de camere video pe care eu, împreună cu echipa de la Primărie, l-am şi realizat în anii trecuţi. O să vedem exact cine a rupt afişele, cu ajutorul acestui sistem, aşa că, de acum înainte, lucrurile vor fi sub control şi-mi doresc să fie sub control.”, spune Romeo Rădulescu.

Număr de telefon, la dispoziţia râmnicenilor: 0744832868

În perioada campaniei electorale şi după aceasta, candidatul ARD a pus la dispoziţia râmnicenilor şi a tuturor celor care au probleme în judeţ un număr de telefon unde va răspunde personal celor care doresc să îi spună cu ce probleme se confruntă. „Am pus la dispoziţie un număr de telefon la care eu voi răspunde personal toată ziua, 0744832868, pentru oricine vrea să stea de vorbă cu mine. Oamenii pot să-mi spună care sunt problemele lor, deşi în mare parte eu le cunosc, pentru că sunt de mulţi ani în administraţie. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă problemă este crearea locurilor de muncă, să poţi să dai la oameni de lucru. Eu mi-am respectat absolut toate promisiunile şi mi le voi respecta în continuare. Voi şti să îi reprezint pe aceşti oameni în Parlament cu demnitate.”, mai afirmă Romeo Rădulescu.

Discurs bazat pe programe şi idei

Candidatul ARD îşi doreşte ca această campanie electorală să se desfăşoare sub amprenta civilizaţiei şi a discursurilor bazate pe programe şi idei. Din punctul său de vedere, campania electorală se va concentra pe problematica locurilor de muncă, în special pe menţinerea în viaţă a platformei chimice: „Trebuie să nu uităm un singur lucru: Râmnicu Vâlcea depinde de tot ceea ce înseamnă locurile de muncă şi partea economică. Trebuie să ne focusăm foarte mult pe ceea ce înseamnă platforma chimică şi să facem tot posibilul pentru păstrarea locurilor de muncă de acolo.”.

„Din postura de parlamentar îi pot ajuta mai mult pe vâlceni”

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea este, în prezent, consilier municipal şi candidează din partea Alianţei România Dreaptă deoarece crede că, din postura de parlamentar, îi poate ajuta mai mult pe vâlceni, dar şi judeţul. Are 39 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti la Facultatea de Electrotehnică, specialitatea bioinginerie, şi este masterand în administraţie publică. A urmat un program de perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale la Institutul Diplomatic Român, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, dar şi un curs de perfecţionare la Colegiul Naţional de Afaceri Interne în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Din 1997 şi până în anul 2008, a activat în mediul privat. În anul 2004, a fost ales consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea, iar în 2008 a devenit viceprimar al oraşului. În anul 2010, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea cu 60 la sută dintre voturile râmnicenilor. Conjunctura politică i-a fost nefavorabilă însă la alegerile locale din 2012, din cauza opoziţiei UNPR, când a rămas doar consilier municipal şi a reluat activitatea în mediul privat. Fostul primar spune că fiecare străduţă din cartierul Nord îi aminteşte de o parte din viaţa sa. „Ştiu orice colţişor din cartierul Nord şi mă leagă câte o perioadă din viaţă de fiecare străduţă. Consider că pot să reprezint oamenii din această zonă în Parlamentul României. Am trecut de la consilier local la viceprimar, de la viceprimar la primar, n-am putut să continuu ca primar din anumite motive şi consider că sunt bine pregătit pentru tot ceea ce înseamnă partea de deputăţie. Mai mult, experienţa din Consiliul Local mi-a arătat că m-aş putea plafona în acest moment să rămân doar la stadiul de consilier. Cred că pot să fiu mai mult de folos judeţului ca deputat decât din postura de consilier local. În acest moment, grupul nostru are cei mai buni consilieri locali şi asta se vede din toate luările de cuvânt, deci am pe cine să las la Consiliul Local. Ştiu foarte bine situaţia din judeţ, situaţia economică, ştiu foarte bine cu ce ne confruntăm şi consider că un om puternic în Parlamentul României, din partea judeţului Vâlcea, poate să facă mult. Avem exemplul foarte clar al Oltchimului şi toată lumea îşi aduce aminte când, acum un an, singurul om care se zbătea pentru soarta combinatului eram eu, în calitate de primar. La fel şi acum, este nevoie de fermitate, de cineva care să ştie situaţia Oltchimului. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, o dată cu închiderea şi cu acel simulacru de licitaţie de privatizare, îmi indică faptul că, de fapt, interesele guvernanţilor de acum sunt strict legate de fierul din acel combinat, nu de ceea ce înseamnă păstrarea locurilor de muncă.”, mai afirmă Romeo Rădulescu.

Baze de date on-line pentru toţi operatorii de turism

„Un obiectiv important pentru mine, dacă voi reprezenta după 9 decembrie Colegiul Nr. 1 al Râmnicului, îl constituie promovarea turistică a judeţului nostru. Turismul şi călătoriile ar putea să asigure locuri de muncă şi bunăstare pentru populaţie. Prin turism se poate stimula antreprenoriatul, se pot crea noi locuri de muncă şi poate ajuta la dezvoltarea comunităţilor locale. Mă voi zbate pentru a găsi noi pârghii de stimulare a investiţiilor în turism. Voi promova dezvoltarea unei diversităţi în industria turismului: montan, rural, balnear, monahal. Pentru a permite ca judeţul Vâlcea să concureze cu alte destinaţii interne sau externe trebuie modernizată infrastructura. Când turismul atinge mai multe sectoare ale economiei, impactul său înseamnă locuri de muncă şi bani la bugetul de stat. Voi folosi experienţa mea în gestionarea fondurilor europene pentru a sprijini comunităţile locale în atragerea unor proiecte necesare dezvoltării turismului. Voi sprijini crearea unei baze de date on-line a tuturor agenţilor economici din turism din Colegiul Nr. 1, pentru că o abordare coordonată va ajuta la creşterea micilor afaceri.”, mai afirmă candidatul ARD.

România, într-un blocaj financiar fără precedent

Romeo Rădulescu a mai afirmat că, în această perioadă, toată lumea este mult prea ocupată de campania electorală, aşa că nimeni nu mai e interesat să guverneze România. „Ţara este, în acest moment, într-un blocaj financiar teribil, cum nu a fost niciodată până acum, şi toţi pierdem din vedere un lucru foarte important: dacă pierdem banii de la Uniunea Europeană, nu avem cum să ne dezvoltăm pe partea de infrastructură. Având în vedere că foarte multe societăţi intră în incapacitate de plată, unele voit, iar altele din cauza factorului politic – şi aici mă refer la Compania Hidroelectrică, acest lucru arată incapacitatea guvernanţilor şi mai arată că Ministerul Economiei şi Comerţului nu-şi face absolut deloc treaba. Oltchim s-a oprit şi nu-i interesează că atâţia oameni n-au locuri de muncă, iar vânzările la Vâlcea au scăzut în unele cazuri şi cu 70%. Vor fi probleme în lanţ, pornind de la faptul că societăţi cum este Oltchimul şi altele, legate de aceasta, n-o să-şi mai poată plăti impozitele şi taxele, iar firmele care trăiau de pe urma banilor pe care oamenii îi câştigau de la Oltchim vor ajunge să se închidă.”, spune Romeo Rădulescu.

Fondurile europene pot fi o sursă de progres

Pentru fostul primar al Râmnicului, fondurile europene pot fi o sursă de dezvoltare şi de progres, doar că acestea sunt în prezent blocate. „În ceea ce priveşte fondurile europene, totul este blocat, şi nu ne putem permite în acest moment să le ţinem blocate. Faptul că acum Comisia Europeană a blocat finanţările pe trei axe importante arată că Guvernul nu este funcţional. Poate pe ei nu-i interesează, pentru că sunt sus, la Centru, însă pe noi, oamenii de jos, ne interesează, pentru că depindem de aceşti bani. Până la urmă, banii trebuie să se învârtă, oamenii trebuie să muncească, să câştige, să aibă din ce să-şi plătească taxele şi impozitele şi facturile.”.

Sănătatea, importantă pentru Romeo Rădulescu
În cazul în care va obţine un post de parlamentar, candidatul ARD pentru Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Romeo Rădulescu, va avea ca prioritate şi domeniul sănătăţii. Romeo Rădulescu consideră obligatorie eficientizarea sistemului medical pornind de la nevoile pacientului, cu respectarea standardelor medicale ale Uniunii Europene şi alocarea unui buget care să aibă în vedere cerinţele actuale din domeniul sănătăţii publice. Creşterea gradului de implicare a autorităţilor şi comunităţilor locale în crearea, menţinerea, dezvoltarea şi finanţarea instituţiilor medicale (policlinici şi spitale municipale), alături de creşterea ponderii investiţiilor centrale în sectorul medical trebuie să devină prioritară în România. Din punctul de vedere al candidatului ARD pentru Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, actul medical trebuie să se desfăşoare în deplină siguranţă, prin îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi creşterea speranţei de viaţă. Experienţa în derularea proiectelor cu finanţare europeană l-a determinat pe Romeo Rădulescu să se gândească la o soluţie de eficientizare a sistemului de sănătate publică, bazată pe redistribuirea şi cheltuirea  resurselor financiare publice şi private  într-un mod asemănător fondurilor europene nerambursabile. Educaţia pentru păstrarea stării de sănătate, prevenţia bolilor, dar şi încurajarea parteneriatului public-privat în sănătate, informatizarea sistemului sanitar, a asigurărilor de sănătate şi lupta antifraudă sunt obiectivele pe care Romeo Rădulescu le consideră deosebit de importante pentru sănătatea românească. Romeo Rădulescu consideră că aceasta are nevoie de o dezvoltare a sistemului de urgenţă într-o structură modernă, bazată pe Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), Serviciul de Ambulanţă şi Unităţile Primiri Urgenţe (UPU).


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.