Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Retrocedarile de teren l-au facut cel mai reclamat primar din judet

Ionel Dragu consideră că, în acest moment, situaţia retrocedărilor pe fond funciar este destul de bună, dar din aceeaşi cauză a căpătat, în ultimul timp, în presa locală, numele de „cel mai reclamat primar din judeţ”. În trecut, numeroşi cetăţeni s-au plâns la preşedintele Consiliului Judeţean cu diferite probleme. Cele mai multe acuzaţii au venit din partea oamenilor care au probleme cu restituirea de terenuri, validări sau atribuiri suspecte. În acest sens, primarul Dragu spune că situaţia este relativ dificilă şi că stă destul de rău la întocmirea actelor: „Cu punerea în posesie am atins 95%, dar nu am întocmit documentele. Stau rău la emiterea titlurilor, la o suprafaţă de 70 hectare de teren agricol. S-a făcut o identificare cu ruleta, aşa cum a fost preluat terenul. Măsurarea se face pe orizontal, terenul fiind denivelat, iar la măsurarea cu ruleta mi-a dat o suprafaţă mai mare decât ar trebui. Dacă fac predarea conform schiţei cadastrale, suprafaţa este mai mică, iar omul nu este mulţumit. Din acest motiv am avut foarte multe reclamaţii.”. Primarul susţine că, într-un final, nu vede altă soluţie decât punerea în posesie a terenurilor măsurate cu ruleta. De asemenea, mai există o suprafaţă destul de însemnată de pădure, în jur de 200 de hectare, care nu a fost atribuită până acum: „Sunt trei moştenitori care deţin 112 hectare. Aceştia sunt în proces cu Romsilva, au câştigat, iar Prefectura i-a pus în posesie. Romsilva i-a acţionat din nou în instanţă şi încă se judecă. Mai sunt încă vreo 20 de cetăţeni care deţin suprafeţe între 10 şi 20 de hectare, pe care nu am reuşit să-i punem în posesie pentru diferenţe de câteva mii de metri pătraţi la fiecare, terenurile care le revin fiind traversate de trei linii de înaltă tensiune. Un culoar de reţea are aproximativ 2.400 de metri pătraţi, iar oamenii nu vor aceste culoare, vor pădure, iar eu nu am de unde să le dau, nu am la dispoziţie.”, a mai precizat primarul comunei.

Averea primarului, o fermă de animale şi o plantaţie de pomi

Primarul Dragu susţine că averea pe care o deţine este obţinută numai prin eforturi proprii şi că salariul pe care îl ia de la primărie nu îl ajută foarte mult, fiind uneori nesemnificativ. De-a lungul anilor, a încercat să se gospodărească, în paralel cu funcţia pe care o deţinea, ajungând să aibă acum o fermă de animale, respectiv 400 de capre şi vreo 40 de vaci, precum şi o plantaţie de pomi fructiferi: „Salariul pe care îl iau de la primărie îl las tot acolo. Eu am reuşit să trăiesc cu banii pe care i-am obţinut în gospodăria proprie, am 1,5 hectare de plantaţie de meri şi un hectar de plantaţie de pruni altoiţi. Nu am făcut investiţii prin programe, am realizat totul pas cu pas, cu venitul puţin pe care reuşeam să îl drămuiesc aşa cum trebuie. De asemenea, am şi o fermă de animale. Activitatea de la Primărie am făcut-o pentru că mi-a plăcut şi pentru că mi-am dorit să fac ceva pentru semenii mei. Am făcut foarte multe pentru comună în toţi aceşti ani.”, a completat primarul din Măldăreşti.

Primarul Dragu, pasionat de sport

Primarul Ionel Dragu are o pasiune pentru sport, reuşind să susţină cu bani din bugetul local echipa de fotbal din comună, „Progresul Măldăreşti”. Baza sportivă unde îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal este în stare bună de funcţionare, urmând ca, pe viitor, o dată cu accederea la nivelul Ligii a IV-a, să se facă noi lucrări de amenajare: „Baza sportivă arată bine, are gard împrejmuitor şi vestiare. Suntem pe primul loc în seria noastră şi speram ca, anul acesta, să promovăm în Divizia D. Pe viitor, avem în plan amenajarea bazei sportive, dar, deocamdată, ne limităm la priorităţi.”, a precizat primarul Dragu.

Ionel Dragu s-a oprit la PSD şi… nu mai pleacă
Edilul din Măldăreşti susţine că partidul din care provine, PSD, este cel care i se potriveşte cel mai bine. Deşi s-a perindat pe la mai multe partide, se gândeşte să-i rămână fidel pe viitor partidului din care face parte: „Sunt din anul 2000 în PSD. Consider că m-am mutat de prea multe ori, am fost iniţial în PNL, PD şi apoi PNŢ, iar din 2000 sunt la PSD. Nu mă gândesc să trec la alt partid.”, a precizat primarul. Faptul că formaţiunea sa se află în momentul de faţă în opoziţie nu l-a împiedicat pe primarul din Măldăreşti să atragă fonduri pentru a realiza ce şi-a propus în comună, considerând că anii pe care i-a petrecut la cârma administraţiei locale l-au ajutat să îşi facă relaţii, indiferent de culoarea politică a guvernului din momentul respectiv: „Chiar dacă banii, uneori, s-au dat pe criterii politice, nu pot să mă plâng, deoarece, de-a lungul anilor, au fost la guvernare numeroase partide şi tot am reuşit să atrag fonduri pentru comuna pe care o administrez. Aproape mai tot timpul, partidul la care eram în acel moment era în opoziţie, deci niciodată nu am fost favorizat de culoarea politică.”, a concluzionat primarul comunei Măldăreşti.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.