Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Reteaua de apa se va extinde pentru zona industriala

FaureciaUtilităţile şi infrastructura sunt principalele priorităţi ale primarului de la Budeşti, care consideră că, pentru a atrage în viitor investitori în zonă este neapărat necesară o extindere a reţelei de apă în zona industrială. „Îmi doresc că continui dezvoltarea localităţii în vederea dezvoltării infrastructurii, ţinând cont de investitorii care sunt în localitate şi cei care vor urma să vină până la sfârşitul acestui an şi în anii viitori la noi în localitate. Prioritară este infrastructura, adică avem o reţea de canalizare de finalizat în satele Linia şi Racoviţa, avem lucrări începute pentru asfaltarea drumurilor comunale şi alte noi lucrări care vor începe în această perioadă, avem căminul cultural din satul Ruda, proiect pentru care am început deja lucrările şi sper ca, până la finele anului, să fie gata. Prioritatea mea este, deci, infrastructura rutieră şi reţeaua de apă şi canalizare. Referitor la reţeaua de apă, Budeştiul beneficiază în întregime de reţea, dar  ne-ar mai trebui câteva extinderi în zona industrială. Prioritară este canalizarea şi asfaltul, mai bine spus să întreţinem tot ce s-a construit până în prezent. Proiectele pentru acest mandat le-am trecut în programul electoral cu care m-am prezentat în faţa cetăţenilor şi care se va realiza cu siguranţă, în proporţie de 80-90%. La fel de bine se pot realiza şi proiecte care pot depăşi oferta mea electorală, mai ales că suntem la începutul unui exerciţiu financiar pe fonduri europene şi, în acest sens, intenţionăm să accesăm mai multe proiecte. Fondurile trebuie accesate şi speram că, prin experienţa acumulată în ultimii 10 ani de administraţie şi faptul că am lucrat personal la toate proiectele cu fonduri europene sper să mă ajute să accesăm şi în următoarea perioadă cât mai multe astfel de proiecte. Consider că, în această perioadă, am acumulat suficientă experienţă astfel încât să administrez localitatea foarte bine şi să continuăm proiectele începute, astfel încât să dezvoltăm această localitate, pentru că merită: este o localitate cu foarte mare potenţial de dezvoltare, fiind aproape de municipiu, şi ar fi păcat să nu exploatăm la maximum acest lucru”, afirmă Vlădulescu.

 

Infrastructura rutieră, bine pusă la punct

 

În ultimele trei mandate, când la conducerea primăriei s-au aflat echipa liberală Ionel Vlădulescu şi Gheorghe Mirea au fost asfaltaţi 14 kilometri de drumuri comunale: 1,4 kilometri – drum satul Bercioiu; 1,7 km. – drum Gâltofani; 0,5 km. – drum Ruda – Epure; 1,95 km. – drum Piscul Pietrei; 1,37 km. – drum Aninoasa; 2 km. – drum Brânduşari; 2 km. – drum Androneşti; 0,5 km. – drum Valea lui Man; 0,4 km. – drum Gagiu; 0,8 km. – drum Vadova; 0,25 km. drum Racoviţa – Biserică; 0,76 km. – Satul nou. În prezent, pe raza localităţii se derulează un proiect prin O.G. 28, care cuprinde asfaltarea a 9 kilometri de drumuri comunale, din care s-au asfaltat 6 kilometri. Totodată, se lucrează intens la asfaltarea DC 31 Bercioiu – Gîltofani (termen de finalizare – noiembrie 2017); la execuţia rigolelor de pe DC 29 Androneşti; asfaltare DC 30 Brânduşari – Budeşti; execuţia rigolelor pe drumul Piscul Pietrei; execuţia rigolelor pe drumul Bercioiu – Deal şi asfaltarea drumului La Nedeluşi- Sat Barza: „Toate drumurile, inclusiv uliţele comunale sunt prinse în programul nostru electoral, astfel încât, în următorul mandat, toate drumurile vor fi asfaltate”, mai spune candidatul PNL, Ionel Vlădulescu. Tot în curs de execuţie se află şi proiectul de canalizare în satele Linia şi Racoviţa, care are termen de finalizare luna decembrie 2016.

 

Investitori atraşi de seriozitatea administraţiei

 

Investiţiile realizate de administraţia publică locală în infrastructura comunei au determinat companii importante din Râmnicu Vâlcea, dar şi din afara României să îşi dezvolte afacerile aici, realizând fabrici sau puncte de lucru la Budeşti. În ultima perioadă, pe plan local s-au creat peste 1.000 de noi locuri de muncă. De asemenea, s-au creat premisele pentru alte 1.600 de noi locuri de muncă. Viceprimar în perioada 2006-2016, Ionel Vlădulescu a pus umărul la implementarea tuturor proiectelor accesate pe raza localităţii, dar îşi doreşte şi mai mult pentru comunitate. Din acest motiv comunitatea a înţeles că doar prin continuitate localitate se va dezvolta, fiind astfel confirmat în funcţia de primar Ionel Vlădulescu, cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. Liberalul are în plan dezvoltarea uniformă a localităţii prin accesarea de fonduri europene şi guvernamentale, astfel încât, în viitorul apropiat, Budeştiul să aibă o infrastructură bine pusă la punct, un lucru important pentru ca investitorii să aleagă această zonă: „Când am venit la conducerea primăriei localitatea noastră ducea lipsă de multe lucruri: de drumuri asfaltate, de apă, de canalizare, de cămine culturale moderne, dar şi de investitori. Comunitatea a ales continuitate, pentru că lucrurile au evoluat prin înţelegere, prin colaborarea cu Consiliul Local, iar continuitatea într-o localitate este foarte importantă”, a mai spus Ionel Vlădulescu.

 

Faurecia a creat deja 1600 de locuri de muncă

 

Pe lângă agenţi economici mai mici, în urmă cu un an şi-a făcut apariţia compania Faurecia la Budeşti, ai căror administratori au găsit înţelegere şi seriozitate din partea administraţiei locale. Astăzi, fabrica Faurecia a creat peste 1.000 de locuri de muncă în comuna limitrofă municipiului: „Dacă vorbim şi despre investiţii private, vreau să menţionez faptul că, în localitatea noastră a venit un investitor foarte important, Faurecia, care, în prima fază, a creat 1.600 de locuri de muncă. Urmează ca, în următorii ani, să ajungă la 3000 de angajaţi. Am întâmpinat multe dificultăţi, iar lucrurile nu au fost atât de simple, dar am avut o colaborare foarte bună cu diferite instituţii, în special cu Consiliul Judeţean, care ne-a sprijinit şi ne-a ajutat cu fonduri pentru tot ceea ce înseamnă infrastructură. Despre comuna Budeşti se va vorbi nu numai la nivel judeţean, dar şi la nivel naţional. Investiţiile private din localitate nu se vor opri aici, iar dezvoltarea localităţii va continua şi în următorii ani”, a precizat primarul localităţii, Ionel Vlădulescu. Primarul mai spune că investitorii au nevoie în primul rând de o dovadă a seriozităţii din partea autorităţilor locale. „Investitorul nu vine cu 10 milioane de euro să investească la tine în localitate, în cazul în care nu eşti serios sau îi întorci spatele. Seriozitatea este secretul. Pe lângă toate aceste proiecte pe care vi le-am prezentat, un lucru esenţial îl reprezintă atragerea de investitori. Dacă nu atragem investitori pe raza localităţii nu vom avea cu ce să dezvoltăm comuna, pentru că viitorul localităţilor va fi bugetul local, iar, dacă noi ne consolidam bugetul local prin atragerea investitorilor la nivelul localităţii vom avea o dezvoltare pe măsură, lucru pe care l-am început şi îl vom face în continuare. Sunt convins că vor exista şi alţi investitori care vor veni la Budeşti, deşi noi nu avem nici măcar terenuri să le dăm, dar şi le vor cumpăra dânşii”, mai afirmă primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.