Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Realizarile l-au confirmat pentru un nou mandat

Realizările lui Gheorghe Şerban în comuna vâlceană Goleşti sunt numeroase. Modest din fire şi întreprinzător, Şerban a încercat să schimbe nivelul de trai al oamenilor din localitate. „Faptele vorbesc” este sloganul care i se potriveşte de minune primarului Şerban. Motivele care l-au creditat pentru un nou mandat sunt tocmai proiectele numeroase realizate în perioada celor două mandate: „Am asfaltat 10 kilometri în satul Aldeşti, Gibeşti (2,2 kilometri), Popeşti (la şcoală şi la baza sportivă) şi o porţiune din DC 24. Am construit în opt ani zece poduri, iar acum lucrăm la al unsprezecelea, am pietruit toate drumurile de interes local, am introdus iluminatul public în toate satele (circa 600 de lămpi), am introdus reţea de telefonie fixă, cablu, internet, am construit o bază sportivă multifuncţională la şcoala din Popeşti, am reabilitat şcolile, am avut grijă de familiile afectate de alunecările de teren şi am alocat materiale de construcţie pentru 12 case afectate. Am păstrat, de asemenea, tradiţia, prin organizarea festivalului „Fiii satului” şi multe altele.”, a precizat primarul Gheorghe Şerban.
Despre alegerile din 10 iunie: „Anul acesta a fost un vot politic”

La alegerile din 10 iunie, oamenii au înţeles că schimbarea nu este benefică şi nici necesară la Goleşti. Modest din fire, Gheorghe Şerban a demonstrat că ştie care sunt atribuţiile unui administrator local. S-a lansat în a treia încercare de a obţine fotoliul mult-râvnit de primar şi iată că a reuşit să se menţină în funcţie, chiar dacă credibilitatea partidului PDL a scăzut simţitor la nivel naţional. Emoţiile prin care a trecut, câştigând la limită în faţa candidatului USL, Mihai Constantin, l-au făcut pe primarul Şerban să tragă nişte concluzii: „În urma alegerilor, pe mine, la ora actuală, m-a votat toată lumea. Celor care nu m-au votat şi pe care nu am cum să-i ştiu o să le demonstrez prin munca pe care o voi depune în mandatul acesta că au greşit, dar prin muncă fără răzbunare, prin faptul că o să mă achit de programul electoral cu care am venit în faţa cetăţenilor. Este a cincea campanie la care particip din anul 1992, dar pot afirma că anul acesta a fost un vot politic la nivel naţional. A fost o campanie nu grea, ci foarte grea. Ce s-a întâmplat la nivel naţional, faptul că a scăzut foarte mult credibilitatea PDL s-a văzut, dar au mai fost şi lucruri neortodoxe care s-au întâmplat în comuna Goleşti. Pe unii oameni i-a dezumanizat banul, nu mai au suflet, mai ales cei săraci, iar cei pe care i-am avut contracandidaţi normal că au cheltuit mulţi bani. Eu nu am cheltuit nici un ban, nu am cumpărat voturi cu bani. M-am gândit însă că, dacă am muncit în mandatul 2008-2012, oamenii vor ţine cont şi aşa s-a şi întâmplat. Cei care au avut au crezut că băgând bani în campanie vor putea cumpăra totul. De multe ori, banul te bagă şi în puşcărie, şi în pământ. Chiar dacă oamenii sunt săraci, nu este bine să-şi vândă demnitatea. Într-adevăr, a fost o campanie destul de grea, dar a trecut, iar acum am început din nou să muncim. Diferenţa dintre PDL şi USL la Goleşti a fost de cinci voturi, nu de trei, aşa cum s-a afirmat, iar celor care nu m-au votat o să le demonstrez că au greşit muncind mai mult în acest mandat decât în cel precedent.”, a declarat primarul Şerban.
Consiliul Local: 6 consilieri PDL şi 5 USL
Echipa din care este format Consiliul Local este foarte importantă pentru a reuşi ceea ce şi-a propus în noul mandat primarul Gheorghe Şerban. Astfel, Consiliul Local este format din şase consilieri PDL şi cinci USL: Dumitru Ropină – PDL, Gheorghe Idu – PDL, Ion Ţoiu – PDL, Nicolae Nistor – PDL, Constantin Dima – PDL, Cristian Iulian Mustăţea – PDL, Constantin Mihai – PSD, Claudiu Constantin – PNL, Constantin Voinea – PNL, Petre Radu – PSD, Tudor Mosor – PSD, viceprimar fiind Dumitru Ropină, de la PDL: „Fiind la al treilea mandat în Primărie, am o listă de consilieri tineri. Am făcut schimbări împreună cu echipa şi, în urma voturilor primite, am obţinut şase consilieri. Ei sunt nişte oameni cu forţă, cu experienţă în administraţie, bine pregătiţi şi sunt convins că rolul cel mai important îl are Consiliul Local, iar împreună cu consilierii pe care cetăţenii i-au votat sunt convins că vom realiza mult mai multe decât am reuşit în mandatul trecut. Începând cu data de 20 a lunii în curs, am şi vorbit la Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi la alte ministere, să-mi găsesc o echipă bună de consultanţă, de proiectanţi, cu ajutorul căreia să facem proiecte prin care să accesăm fonduri europene. Dacă aşteptăm să primim sprijin doar de la Guvern sau de la Consiliul Judeţean va fi foarte greu să ne ridicăm. O să ne chinuim în acest mandat să accesăm fonduri europene, pentru că sunt mai sigure.”, a adăugat primarul.
Viceprimarul Ropină, la al treilea mandat consecutiv
Dumitru Ropină, de profesie operator chimist, s-a alăturat primarului Gheorghe Şerban încă din 2004, când acesta a câştigat primul mandat de primar al comunei Goleşti. Atât pentru primar, cât şi pentru viceprimar, responsabilitatea funcţiei este una foarte mare: „În anul 2004, domnul primar m-a convins să mă alătur echipei domniei sale şi împreună să facem ceva pentru localitate. Trebuie să recunosc că, la începutul primului mandat, mi-a fost puţin teamă că nu voi reuşi să onorez toate promisiunile şi că nu îi voi putea mulţumi pe toţi cetăţenii. În 2004, la Goleşti nu exista aproape nimic din ceea ce numim utilităţi sau infrastructură, iluminat public sau altele. Toate acestea au rămas în urmă, iar în acest nou mandat mi-am propus, împreună cu domnul primar, să facem o echipă redutabilă şi să dăm o altă faţă comunei în care ne-am născut şi pe care o iubim la fel de mult.”, a declarat viceprimarul comunei Goleşti, Dumitru Ropină.
Alegerea viceprimarului, înaintea învestirii primarului
Deşi, în mod normal, viceprimarul este ales în urma învestirii în funcţie a primarului, la Goleşti, lucrurile au luat o altă întorsătură. Din cauza tărăgănării şi incapacităţii contracandidatului USL de a înţelege că a pierdut, învestirea în funcţie a primarului a fost puţin întârziată, până la pronunţarea instanţei. În schimb, alegerea viceprimarului a avut loc, chiar dacă s-a făcut după două şedinţe eşuate, din cauza neprezentării consilierilor USL: „Alegerea viceprimarului s-a realizat vineri, 29 iunie, după alte două încercări eşuate de a ţine şedinţa, din cauza consilierilor USL. Într-un final, s-a reuşit: a fost ales viceprimar Dumitru Ropină, un om deosebit, puternic, muncitor, care se află la al treilea mandat de viceprimar şi alături de care voi realiza mult mai multe pentru comunitate.”, a mai spus primarul.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.