Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Realizari in Perisani

Drumurile, deszapezite exemplar
Deşi comuna Perişani se află într-o zonă izolată a judeţului Vâlcea, drumurile sunt deszăpezite într-un mod exemplar, nu cu vreo firmă de deszăpezire plătită cu bani greu, ci cu oameni de la primărie şi cu utilaje ale localităţii. Aceştia au lucrat zi şi noapte în perioada ninsorilor pentru a aduce drumurile la stare cât mai bună, astfel încât pe arterele principale s-a putut circula fără probleme.

Obiectiv realizat: construirea a şapte poduri

Un alt obiectiv cu o mare însemnătate pentru comunitate a fost construirea unor poduri, care facilitează accesul oamenilor către propriile locuinţe sau care făceau legătura între sate: „Prin Ordonanţa 7 am construit şapte poduri care au acoperit toată raza comunei, în locuri necesare traversării peste râuri. Am ţinut cont ca acestea să fie viabile, folosite de persoane care tranzitează zonele respective pentru a ajunge la locuinţe sau în sate. Am avut o firmă foarte bună care s-a ocupat de construirea acestora, dar, în momentul în care am pierdut puterea politică la guvernare, n-am mai primit ultimii bani şi, printr-un proces de trei ani, a rămas să mai plătesc vreo cinci miliarde de lei vechi din bugetul local. Am reuşit în luna decembrie să mai scot de la actuala guvernare vreo 2,5 miliarde şi a mai rămas să mai dau cam aceeaşi sumă, care nu este altceva decât dobânda pentru neplata la timp.”, a afirmat primarul.

Proiect SAPARD finalizat din bugetul local
În anul 2008, s-au executat 80% din lucrările începute în anul 2007, la proiectul de investiţii derulat prin programul SAPARD pentru Obiectivul „Modernizare drum forestier Groşi”, pe lungimea de 4,850 kilometri, în valoare de 2.250.000 de lei, finalizat în luna octombrie 2008, drum care a deschis calea de trecere rutieră către localitatea vecină, Berislăveşti, care scurtează distanţă de mers până la Râmnicu Vâlcea cu circa 20 de kilometri pe sens, evitând astfel ambuscadele şi aglomeraţia de pe Valea Oltului. Acest proiect a fost aproape să eşueze deoarece, după ce a intrat în execuţie şi până la finalizarea obiectivului, fiind prinse nişte alunecări de teren, managerul de la SAPARD care verifica în teren stadiul lucrărilor a considerat drumul în pericol, iar proiectanţii nu au prevăzut în proiect construirea unor ziduri de sprijin, astfel încât administraţia locală risca să nu mai beneficieze de ultima parte din finanţare: „Era gata să pierdem acest proiect, să pierdem finanţarea, deoarece am avut parte de nişte alunecări de teren în zona respectivă, iar în proiect nu era prevăzut nici un zid de sprijin în caz de calamitate. A trebuit să găsesc imediat o soluţie, şi am găsit un inginer, cu ajutorul căruia am executat lucrări în valoare de 5 miliarde de lei vechi din bugetul local pentru a construi acele ziduri de sprijin şi, în acest fel, am putut încasa toţi banii pentru finanţare. Nu am beneficiat de nici un ajutor, astfel că am rămas după patru ani cu acea datorie, de două miliarde şi jumătate la acea firmă.”, a mai spus primarul din Perişani.

Sediul primăriei, reabilitat doar pe interior

Primarului Sandu nu îi place cum arată sediul primăriei în exterior, în interior reuşind să facă o amenajare destul de bună: „Am reuşit să aducem primăria, în interior, la standarde foarte bune. Pe exterior nu îmi place. Am întocmit un studiu de rezistenţă a acestei locaţii, am şi făcut o parte dintre lucrările de consolidare a fundaţiei. Intenţionez ca, în primăvara acestui an, să dau acoperişul jos şi să punem unul adecvat. Nu avem grup sanitar încorporat, dar avem, în schimb, unul modern în curte. Sper ca anul acesta să reuşim să construim şi unul încorporat. Avem încălzire centrală, aparatură de ultimă generaţie, avem tot ce ne trebuie. A trebuit să fac o împrejmuire a clădirii cu gard, toate proiectele fiind întocmite de mine şi arătate proiectantului.”, a adăugat primarul din Perişani.


Muzeu în aer liber

Comuna Perişani este posibil să aibă, în scurt timp, un muzeu în aer liber, proiect de anvergură pe care Ion Sandu îşi doreşte să-l implementeze în următoarea perioadă. „În centrul civic intenţionez să construiesc un muzeu în aer liber, pentru că avem multe obiecte de expus acolo, este vorba de pietre vechi, de pe timpul romanilor care au trecut prin Ţara Loviştei. Există multe lucruri care vor fi expuse în acest muzeu, printre care şi aceste pietre vechi de pe timpul romanilor şi care fac obiectul acestui muzeu, dar şi trovanţi, pentru că avem o zonă unde se găsesc astfel de pietre la Perişani.”, a concluzionat primarul comunei, Ion Sandu.


Primarul, pasionat de fotbal

Primarul Ion Sandu are o pasiune pentru sport, reuşind să susţină cu bani din bugetul local echipa de fotbal din comună, „Posada Perisani”. Până să obţină funcţia de primar, în comună nici măcar nu exista o echipă de fotbal, iar în prezent aceasta nu numai că evoluează la nivelul Ligii a 4-a, dar ocupă şi o poziţie fruntaşă: „Îmi place fotbalul şi am încercat pe cât posibil să amenajez baza sportivă, în aşa fel încât să avem o echipă de fotbal în localitate. Avem în proiect amenajarea unei noi baze sportive pe care o vom finaliza în curând, mai ales că voi avea nevoie de ea, pentru că îmi doresc accederea la nivelul Ligii a 3-a cu echipa de fotbal.”, a declarat primarul Sandu.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.