Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Realizari in Ladesti

Târgul săptămânal, proiect de suflet
Poate unul dintre cele mai importante proiecte realizate de primarul Dobre este reabilitarea târgului, locul în care, în fiecare zi de duminică, se adună sute de oameni pentru a socializa şi numeroşi comercianţi, care vin pentru a-şi vinde produsele. Primarul vrea ca prin intermediul acestui târg să vină în sprijinul cetăţeanului, pentru a-i asigura traiul decent în interiorul comunei din care provine. Administraţia locală a investit permanent în această zonă, fiind un târg frecventat de mulţi comercianţi şi clienţi din Colegiul Bălceşti. În acest sens, Ilie Dobre s-a luptat să reabiliteze târgul săptămânal şi să construiască grupuri sanitare lângă zăvoiul de pe malul Cernei, pentru ca, la sfârşitul săptămânii, cetăţenii să se întâlnească şi să aibă condiţii optime în desfăşurarea activităţii: „Pot afirma că târgul este proiectul meu de suflet, m-am chinuit să îl amenajez, să facem acoperişuri şi structură metalică la mese, pentru a le asigura condiţii optime comercianţilor, am construit grupuri sanitare moderne şi l-am împrejmuit cu gard. În momentul de faţă, este reabilitat în proporţie de 80%.”, a mai precizat primarul din Lădeşti.


Sală de sport modernă la liceu

Un alt proiect de anvergură finalizat de primarul Dobre pentru tinerii din localitate este amenajarea unei săli de sport moderne pe care, potrivit acestuia, elevii o meritau şi chiar era necesară pentru desfăşurarea orelor de sport în condiţii normale. Investiţia s-a ridicat la 547.600 de lei şi a fost realizată prin Agenţia Naţională de Investiţii Bucureşti. Sala este amenajată cu nivel de practică sportivă, teren de handbal şi tribună cu o capacitate de 150 de locuri: „La sala de sport s-a început construcţia prin 2009 şi s-a finalizat în 2010. O perioadă, lucrările au stagnat pentru că a fost schimbat constructorul, dar, în final, elevii au putut să se bucure de o sală de sport modernă. Lucrarea a fost realizată prin Agenţia Naţională de Investiţii Bucureşti şi a costat 547.600 de lei. Tinerii de la Liceul teoretic aveau nevoie de o sală de sport unde să îşi desfăşoare activitatea. Am încercat de fiecare dată să fiu în asentimentul oamenilor şi nevoilor acestora, iar elevilor chiar le trebuia o astfel de sală.”, a adăugat primarul Dobre.


Fermă de chinchilla la Lădeşti

De mai bine de cinci ani, o familie din comuna Lădeşti s-a apucat de o afacere deloc obişnuită pentru locuitorii zonei. În urma unei vizite a celor doi soţi la Târgu Jiu, unde au văzut o fermă, s-au îndrăgostit pe loc de acele animale exotice şi drăgălaşe: „Au cumpărat, iniţial, vreo 36 de exemplare, care au costat la vremea respectivă 180 de milioane de lei.”, ne-a povestit primarul din Lădeşti. Potrivit acestuia, familia respectivă a ajuns la peste 400 de exemplare, pe care le vor vinde numai în viu: „De asemenea, pot fi animale de companie foarte drăguţe. Doamna Alexandru a spus că nu le vor tăia niciodată, vor fi vândute doar în viu. Investiţia şi-au scos-o la mai puţin de doi ani de la începerea afacerii”.

Lădeşti, comuna natală a omului de afaceri Daniel Munteanu
Daniel Munteanu, omul de afaceri care deţine un lanţ de magazine alimentare pe toată raza judeţului, este originar din comuna Lădeşti. Managerul şi proprietarul lanţului de magazine Euro Market este unul dintre oamenii de afaceri care au decis să investească iniţial în localitatea Băbeni, fiind în momentul de faţă oraşul în care şi locuieşte. Acesta a reuşit să se ridice printr-un singur magazin, amenajat în central Băbeniului. Fidel ideii că poate mult mai mult, Daniel Munteanu a pus ban la ban şi a continuat să reinvestească profitul obţinut, în următorii ani reuşind să deschidă şi alte magazine. Originar din comuna Lădeşti, acesta a deschis un astfel de magazin pe proprietatea familiei sale, pentru a veni în sprijinul comunităţii. Prin complexul pe care l-a ridicat în comună, localnicii nu mai sunt nevoiţi să bată zeci de kilometri până la Bălceşti sau la Râmnicu Vâlcea pentru a-şi achiziţiona cele necesare traiului zilnic. R.B.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.