Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Reabilitarea drumurilor, prioritate pentru primarul de la Danicei

Din anul 2004, când a câştigat pentru prima dată încrederea cetăţenilor pentru Primăria comunei Dănicei, Dumitru Pirneci s-a remarcat prin proiectele ambiţioase, a reuşit să câştige respectul consătenilor şi, după ultimele discuţii cu aceştia, sunt dispuşi ca, în număr mare, să-l voteze şi în acest an, pentru a-i mai da posibilitatea exercitării unui nou mandat, cel de-al treilea. Mereu a dorit să demonstreze că se poate face ceva bun pentru comună, chiar dacă predecesorii săi aveau păreri contrare. În timpul mandatelor sale, localitatea a căpătat o altă înfăţişare.


Proiecte finalizate pas cu pas

Conducerea localităţii a realizat, în ultimii ani, numeroase proiecte, a implementat altele şi speră ca, pe viitor, comuna Dănicei să înflorească, iar cetăţenii să fie mulţumiţi. Printre proiectele finalizate se numără construcţia unui pod de beton peste râul Trepteanca, alimentarea cu apă, reabilitarea tuturor şcolilor, aduse acum la standarde moderne, construirea a numeroase punţi pietonale ş.a. Chiar dacă situaţia economică a ţării este precară, realizările primarului Dumitru Pirneci nu se opresc aici, anul acesta intenţionând să demareze noi proiecte în sprijinul cetăţenilor: „Pe Măsura 3.2.2, am depus un proiect care priveşte 16,8 kilometri de drumuri asfaltate, un centru de bătrâni cu opt locuri, un parc şi o pensiune.”, spune acesta. De asemenea, a făcut studii de fezabilitate pentru construirea unui cămin cultural.
Primul proiect finalizat pe raza comunei de Dumitru Pirneci a fost un pod de beton care traversează râul Trepteanca, proiect preluat de la fostul primar al localităţii, actual viceprimar: „Lucrarea a început în anul 2000 şi a fost finalizata în anul 2007. Din cauza lipsei de fonduri, a durat prea mult. Am beneficiat de sprijin din partea Consiliului Local şi am reuşit să finalizăm lucrarea, deoarece acest pod era absolut necesar pentru cetăţeni.”, a precizat primarul.
Infrastructura, prioritate zero pentru Dănicei
Chiar dacă modernizarea drumurilor este o investiţie prea scumpă în această perioadă de criză, primarul din Dănicei nici nu se gândeşte să nu primească fonduri pentru asfaltarea drumului care face legătura cu localitatea Nicolae Bălcescu. Potrivit declaraţiilor sale, pe viitor, se vor asfalta DC 181 între kilometrul 0 şi 5 şi DC 182, între kilometrul 0 şi 9+950 de metri. Pe Drumul Comunal 181 s-au realizat deja aproape doi kilometri de drum: „În 2010 am făcut un proiect de asfaltare pentru Drumul Comunal 181, pe o lungime de aproximativ 5 kilometri. Este o lucrare importantă, având în vedere că acest drum face legătura cu localitatea Nicolae Bălcescu. Până acum, s-au asfaltat 1,7 kilometri urmând ca, anul acesta, să fie finalizat.”, a adăugat Pirneci. În prezent, se asfaltează DJ 678 E, între km 4 şi 5, pe o porţiune de un kilometru în satul Ceretu şi 1,25 kilometri în satul Cireşu, de la km 9. De asemenea, în localitate s-au pietruit şi se vor pietrui toate drumurile comunale şi judeţene. A fost aplicat tratament bituminos pe o suprafaţă de 2 kilometri pe DJ 678 B şi s-au făcut anumite plombări. Zilele trecute, a fost scoasă la licitaţie şi lucrarea pentru podul din satul Cireşu (pod peste râul Lăunele). Primarul localităţii a declarat că investiţia a primit 1,5 miliarde de lei vechi din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Dumitru Pirneci a punctat faptul că investiţiile derulate în localitate au fost executate cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, care a înţeles necesitatea şi oportunitatea demarării unor investiţii în zonă. Lucrările pe drumurile din Dănicei sunt executate de Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, directorul Nicolae Vălimăreanu deplasându-se în localitate pentru a supraveghea stadiul lucrărilor.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.