Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Proiectul pentru amenajarea bazei sportive, salvat de Toma Pestereanu

baza sportiva in lucruFuncţia de primar poate însemna multe bătăi de cap pentru cei care decid să facă acest pas. Primarul Costeştiului lucrează în această perioadă la proiectul mult aşteptat al bazei sportive moderne, depus în anul 2009 pe Ordonanţa 7. În urma licitaţiei din acel moment, entitatea desemnată câştigătoare a acestui proiect a intrat ulterior în faliment. Astfel, primarul a fost nevoit să reia toată procedura de achiziţie pentru desemnarea unui nou constructor. Obiectivul cuprinde construcţia vestiarelor, amenajarea unui teren sintetic, dotarea bazei cu nocturnă, o parcare şi împrejmuirea terenului. „Documentaţia proiectului a fost făcută în anul 2009, când euro avea o altă valoare, iar după ce firma constructoare a intrat în faliment, am fost forţat să-l public din nou pe SEAP, pentru o nouă licitaţie, dar cu valoarea de atunci. Altfel spus, noi nu vom putea demara lucrarea la acest preţ, aşa că vom găsi modalitatea de a ridica contractul la noile preţuri. Lucrările la această bază sportivă au început din luna noiembrie 2012. Obiectivul are valoarea de cinci miliarde, iar actualizat la preţurile curente, ne vom duce undeva la şapte miliarde de lei vechi. Era un proiect mort, toate autorizaţiile şi documentele expirau, dar am ştiut să acţionez la timp. Acest proiect este mândria mea.”, a ţinut să ne precizeze primarul Peştereanu.
Terenul de fotbal a fost revendicat de Mănăstirea Bistriţa
•  Locul respectiv a fost retrocedat bisericii, iar primarul Toma Peştereanu va promova acum un proiect pentru amenajarea unei baze sportive ultramoderne

Localitatea Costeşti a rămas fără teren de fotbal, deşi are echipă, după ce suprafaţa respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari, la cererea acestora. Fiind un mare iubitor al fotbalului de calitate, actualul primar, Toma Peştereanu, vrea să promoveze un proiect pentru amenajarea unei baze sportive ultramoderne. „Suntem o comună fără teren de fotbal şi acest aspect m-a determinat să promovez un proiect de suflet, aflat în faza de documentaţie, pentru amenajarea unei baze sportive ultramoderne şi cred că poate deveni realitate. Localitatea nu mai are teren de fotbal, deoarece proprietarii Mănăstirii Bistriţa au revendicat suprafaţa de la Şcoala Bistriţa, unde noi aveam această bază sportivă mare. Având hotărâre judecătorească au fost puşi în posesia acestui teren, iar noi am rămas fără bază sportivă. Această hotărâre a fost primită cu mare dezamăgire de toţi tinerii satului, dar le-am promis că voi face o bază sportivă ultramodernă, cu două terenuri de sport, care va fi amplasată lângă o pensiune privată. Va fi o bază sportivă cu parcare, cu instalaţii de irigat, având o tribună suficient de încăpătoare, vestiare, nocturnă, un teren sintetic, pistă de atletism, teren de tenis şi am inclus în proiect şi un bazin mic de înot. Trebuie să promovez acest proiect şi pentru că sunt jucător, deci şi un mare iubitor al fotbalului de calitate, iar acest lucru trebuie să se şi vadă nu numai prin faptul că susţin echipa de fotbal, ci şi prin prisma amenajării unei baze sportive ultramoderne, care să găzduiască meciurile mult-aşteptate de toţi iubitorii fotbalului. Sportul este foarte bine reprezentat în localitate şi mă mândresc cu acest fapt.”, a precizat primarul Toma Peştereanu.

Căminul Cultural a intrat în reabilitare
Încă de la preluarea mandatului, pe agenda noului primar s-a aflat şi proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea centrului comunei Costeşti, în care sunt cuprinse sediul primăriei, căminul cultural şi centrul localităţii. Lucrările la acest obiectiv au început cu reabilitarea Căminului Cultural, unde s-a finalizat modernizarea grupurilor sanitare şi amenajarea unei bucătarii, iar în prezent se lucrează la introducerea sistemului de încălzire. „Am început acest proiect de la reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural, pentru că era într-un stadiu de degradare avansat. Am construit în interior o bucătărie modernă, dotată cu chiuvetă, apă curentă, mobilier, hotă, montăm acum şi o centrală termină, se va pune gresie. Ulterior vom face schimbări majore pentru modernizare şi în sala mare de spectacole. Aici, scaunele sunt degradate, foarte vechi, mâncate de molii, iar instalaţia de iluminat este deteriorată. Am contactat o firmă să-mi schimbe toată reţeaua de iluminat, apoi se vor decoji pereţii, pentru a putea da un nou strat de lavabil, se va raşcheta parchetul, iar ulterior se vor monta noile scaune şi vom pune geamurile termopan, vom pava scările cu granit, rămânând ca ultima etapă să fie partea exterioară, pentru culoare. Acest obiectiv este finanţat din bugetul local şi estimez că toată această reabilitare şi modernizarea Căminului Cultural din localitate vor depăşi suma de 100.000 de lei.”, ne-a informat Toma Peştereanu.
Costeştiul, supravegheat cu camere video

Din cauza faptului că sunt probleme cu infracţionalitatea, în cel mai scurt timp, în comună va fi montat un sistem cu 18 camere de supraveghere. Scopul acestora este de a preveni şi descoperi autorii faptelor penale. Camerele vor fi amplasate în special în intersecţii, pentru monitorizarea traficului, dar şi în incinta şcolilor, a grădiniţelor şi a primăriei, pentru o mai bună siguranţă. Astfel, orice ilegalitate săvârşită pe domeniul public, în zonele în care se află montate aceste camere, va putea fi rezolvată mult mai repede. „Avem probleme cu infracţionalitatea, iar, în curând, le voi face o surpriză cetăţenilor certaţi cu legea: voi monta camere de supraveghere, în primă fază doar în şase puncte strategice. Încerc să acopăr cu ele, pentru început, cât mai mult din aria centrală a comunei. Avem nevoie de acest proiect pentru a stopa această problemă, legată de infracţionalitate, pe raza localităţii noastre. Va fi un proiect finanţat din bugetul local, în care sunt incluse 18 camere video, pentru că vreau să terminăm cu aceste acte ilegale, practicate de cetăţenii certaţi cu legea. Consider că va fi una dintre modalităţile care-i va scoate în această primăvară la munca pământului pe unii cetăţeni.”, speră Toma Peştereanu, primarul comunei Costeşti.
Sistem de iluminat economic
Primarul comunei Costeşti îşi doreşte în acest an finalizarea noului sistem de iluminat economic în toată localitatea. Astfel, la Costeşti s-au luat măsuri pentru reducerea costurilor la facturile la electricitate, investind în becuri economice pentru reducerea consumului de energie. Pe fiecare stâlp din comună vor fi montate astfel becuri cu consum redus. În comuna Costeşti, administraţia locală a luat de la începutul mandatului lui Peştereanu măsuri în acest sens, deoarece banii repartizaţi pentru utilităţi nu erau suficienţi pentru plata facturilor la CEZ. „Toată reţeaua de iluminat public din comună va fi înlocuită în proporţie de 99% cu becuri economice. Până la această dată am reuşit să montăm peste 50 de lămpi. Vom beneficia atât de reducerea consumului de energie, cât şi de faptul că pe toate uliţele lăturalnice vom monta lămpi economice. Facem, în primul rând, economie la bani. Iluminatul stradal a funcţionat pe timp de iarnă de la ora 19.00 la 22.00, iar dimineaţa era aprins în intervalul 5.00-7.00, fiind util mai ales dimineaţa, pentru navetişti şi pentru elevii care merg la şcoală. Oamenii au înţeles că sunt vremuri grele şi că trebuie să facem aceste economii, nu avem încotro.”, a declarat primarul.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.