Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Proiectele primarului Dragu mai au de asteptat

scoalaProiectele primarului Dragu stagnează. Atât apa şi canalizarea, cât şi drumurile din Măldăreşti vor trebui să aştepte, deoarece Guvernul Ponta nu finanţează lucrări noi. Totodată, social-democratul Dragu nu este de acord cu motivele pe care le invocă viceliderul Dragnea, potrivit cărora o lucrare începută se poate degrada dacă nu este finalizată: „Ei susţin că o lucrare de drum nouă, dacă o opreşti, se deteriorează în timp, nefiind finalizată. Este falsă această concepţie, pentru că o lucrare de drum o faci pe tronsoane, 500 de metri, un kilometru, cât se poate. Dacă te opreşti, ce s-a făcut rămâne în conservare fără probleme. Şi la apă la fel: trebuie gândite lucrările în aşa fel încât să ai sursa de apă şi plecarea de la sursă către consumatori, apoi prelungirea către următorii consumatori se poate face în timp. Sunt comune care nici măcar nu necesită o astfel de investiţie, dar primarii respectivi, având trecere la fosta guvernare, au profitat şi au mai făcut încă o reţea. Cu canalizarea este mai dificil, într-adevăr, deoarece trebuie plecat invers, de la primul care deversează, şi să vii la ultimul, unde, de fapt, este şi montată staţia de epurare. Sunt de acord în privinţa bazelor sportive, că nu avea rost să le continue.”, a mai spus Ionel Dragu. Singurul proiect pentru care primarul Dragu are o speranţă este obţinerea de finanţare pentru finalizarea şcolii din centrul comunei.

Şcoala mai are nevoie de 10 miliarde de lei vechi pentru finalizare
Un proiect important pe care îl are în derulare primarul Ionel Dragu este modernizarea Şcolii Generale Măldăreşti cu fonduri de la Banca Mondială şi Guvernul României, care ar fi trebui să fie finalizată în anul 2012. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2009: „Am schimbat acoperişul, am reparat şarpanta, am înlocuit vechea tâmplărie cu una din lemn stratificat din stejar şi am efectuat zugrăvelile exterioare. A fost înlocuită instalaţia electrică şi am refăcut tavanele. Valoarea investiţiei este de două milioane de lei, iar partea de cofinanţare din bugetul local este de 640.000 de lei.”, a mai adăugat primarul. Din cauza lipsei de fonduri nu s-a putut realiza acest obiectiv nici în anul 2010, nici în 2011. În acest an, primarul Ionel Dragu doreşte să finalizeze lucrările la această unitate de învăţământ. Este vorba de partea de investiţie care revine administraţiei publice locale, şi anume construirea de grupuri sanitare moderne, a unei anexe în care să fie montată centrala termică, aleile carosabile şi cele pietonale. Problema finalizării acestei construcţii este tocmai partea de cofinanţare a Consiliului Local, bani pe care Primăria Măldăreşti nu îi deţine: „Sperăm să obţinem bani de la Ministerul Educaţiei, deoarece trebuie să finalizăm acest obiectiv şi, neavând încălzire centrală, clădirea se va degrada. Am mai avea nevoie de 10 miliarde de lei vechi. Sperăm să găsim înţelegere şi să facem rost de bani.”, a mai spus Dragu. Până la finalizarea lucrărilor, copiii au unde să înveţe, dar în condiţii insalubre: „În acest moment, şcoala este nefuncţională, deoarece am avut alt spaţiu în care să desfăşurăm procesul de învăţământ. Este vorba de şcoala veche, construită între anii 1910-1912 de Nadia Duca. Condiţiile nu sunt tocmai normale, a trebuit să amenajăm ca săli de clasă inclusiv cancelaria, iar sala de sport funcţionează în căminul cultural.”, a completat primarul Dragu.

Primărie nouă, în stil de culă brâncovenească
Modernizarea actualei clădiri a Primăriei din Măldăreşti este un obiectiv important al primarului Dragu. Acesta vrea să demareze lucrarea de demolare şi execuţie a sediului primăriei, situat în centrul civic al localităţii Măldăreşti. Totuşi, primarul nu se grăbeşte, fiind conştient că este un obiectiv greu de realizat în această perioadă. Prioritară pentru el este finalizarea şcolii şi ulterior va fi demarată şi investiţia la noua primărie. Pentru a se construi un nou sediu de primărie este nevoie de aproximativ 1.500.000 de lei. Dacă nu va găsi o soluţie pentru a depune proiectul pe vreun program guvernamental sau pe fonduri europene, primarul va realiza investiţia cu bani de la bugetul local sau prin fonduri atrase: „Iniţial, am dorit consolidarea şi extinderea construcţiei existente, dar, făcând o nouă analiză, ne-am dat seama că ne costă mai puţin demolarea vechiului sediu şi construirea altuia nou. În momentul în care vom începe lucrările ne vom muta în şcoala veche, unde avem destul spaţiu pentru a ne desfăşura activitatea, până se vor finaliza lucrările.”, a afirmat primarul din Măldăreşti. Alesul PSD a ţinut să adauge că nu va fi un sediu oarecare: „Primăria va avea două etaje şi va respecta arhitectura din centrul civic al localităţii. Ne dorim ca imobilul să aibă aspectul unei cule în stil brâncovenesc.”, a menţionat Ionel Dragu.

Comuna Măldăreşti are potenţial turistic
Cine doreşte să viziteze comuna Măldăreşti, aflată la 46 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, imediat după Horezu, are ce vedea. Măldăreşti este locul unde se spune că, în secolul al XVII-lea, s-a retras Tudor Maldăr, căpitan în oastea lui Mihai Viteazul, alături de fiica hanului care îl luase prizonier. În comuna Măldăreşti, cele mai cunoscute obiective turistice sunt Culele Duca şi Greceanu, ambele fiind monumente de arhitectură, care datează din secolul al XII-lea, respectiv, al XVIII-lea. În aceeaşi zonă se mai află şi Casa Memorială Duca. Aceasta funcţionează, în prezent, ca muzeu de arhitectură. Un alt obiectiv turistic de mare importanţă este Biserica Sfântul Nicolae, Sfântul Gheorghe şi Sfinţii Voievozi. Complexul Muzeal Măldăreşti a fost organizat într-un cadru natural pitoresc şi reuneşte Culele Greceanu, Duca, precum şi Casa Memorială I. G. Duca, toate fiind monumente deosebite ale arhitecturii româneşti, în care se împletesc armonios elemente ţărăneşti din zonă cu elemente ale unor construcţii cu caracter de fortificaţii.
Dragu, nemulţumit de activitatea parlamentarilor vâlceni
Primarul din Măldăreşti este total nemulţumit de activitatea parlamentarilor vâlceni, care vin doar în campanie şi, în rest, uită de nevoile oamenilor care i-au votat: Unii poate ştiu că nu vor mai candida, alţii simt că nu vor mai ieşi, ca urmare, interesul lor este din ce în ce mai mic. Unii motivează că nu se mai pot implica, deoarece ar putea fi acuzaţi de trafic de influenţă. „Există un mai mare dezinteres faţă de comunităţile care i-au ales în această perioadă, aşa cum nu a fost niciodată. Înainte mai treceau, ne mai întrebau câte ceva, dar acum nimic.”, se plânge primarul.
Ionel Dragu: „Cu tot respectul, Aurel Vlădoiu nu mai avea ce căuta în Parlament”
Parlamentarii vâlceni ar trebui să fie tot timpul în mijlocul oamenilor, să le afle nevoile şi să lupte pentru comunităţile care i-au trimis în Parlament, este de părere Ionel Dragu. Deşi fac parte din aceeaşi formaţiune politică, prim-gospodarul din Măldăreşti este dezamăgit de activitatea deputatului PSD Aurel Vlădoiu, despre care susţine că rolul său în Parlament s-a încheiat şi ar fi trebuit să lase cale liberă altor politicieni. Nici despre senatorul Coca, primarul Ionel Dragu nu are cuvinte de laudă: „Cu tot respectul, dar domnul Vlădoiu nu mai avea ce căuta în Parlament, cu tot respectul şi pentru domnul Coca Laurenţiu, care nu a făcut nimic pentru judeţul Vâlcea, şi este mare senator. Despre dânşii îmi pot da cu părerea, pentru că îi cunosc mai bine, ba chiar suntem prieteni. Şi despre senatorul Daniel Niţu am aceeaşi părere ca şi despre domnul Vlădoiu.”, a spus primarul din Măldăreşti.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.