Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Programul de guvernare propus de USL, prezentat de Aurel Vladoiu in fata cetatenilor

Aurel Vlădoiu: „Nu am făcut promisiuni deşarte, ci am prezentat oamenilor măsurile care se vor concretiza prin programul de guvernare a USL”

Deputatul Aurel Vlădoiu, candidatul USL pentru un nou mandat de parlamentar, nu intră în cursa promisiunilor precum ceilalţi candidaţi, ci vine în faţa oamenilor cu fapte concrete, cu lucruri palpabile. Pe lângă numeroasele proiecte finalizate cu ajutorul său în majoritatea comunelor arondate Colegiului Horezu şi nu numai, Aurel Vlădoiu încearcă să le explice oamenilor, prin programul său de campanie, ceea ce Guvernul USL îşi doreşte să facă pentru toţi romanii, pentru a duce o viaţă mai uşoară şi, de ce nu, chiar de a trăi civilizat într-o ţară membră a Uniunii Europene. În programul electoral pe care Aurel Vlădoiu îl împarte din casă în casă este ataşat şi programul de guvernare a USL, un program pe care premierul Victor Ponta şi-l propune pentru perioada 2012-2016. Acesta este structurat pe domenii, pentru a putea fi înţeles de toţi românii.
1. Măsuri economice
•    Impozit progresiv pe salarii, CAS redusă la angajator
Programul prevede revenirea la cota progresivă de impozitare a veniturilor salariale, cu limita superioară de 16% şi cu deductibilităţi fiscale. Veniturile salariale ar urma să fie impozitate – în funcţie de nivelul lor, cu o cotă de 16%, 12% şi 8% – măsura urmând să intre în vigoare începând cu salariile cele mai mici. În privinţa contribuţiilor de asigurări sociale, acestea ar urma să se reducă pentru angajator, tot treptat, în următorii patru ani, cu cinci procente. Salariul minim pe economie ar urma să crească şi el, treptat, până la 1.200 de lei în 2016, de la 700 de lei în prezent. „USL intenţionează să introducă o nouă treaptă de TVA redusă, anume la producătorii agricoli, unde TVA ar urma să fie de 9%. Revenirea la TVA de 19% se va produce la capătul celor patru ani de guvernare. USL mai notează în program că intenţionează să aplice impozite mai mari pe proprietăţile de lux şi averile mari, dar şi achitarea datoriilor statului către firmele private sau înfiinţarea unei firme private în trei zile, la costuri înjumătăţite.”, a spus Vlădoiu.

    2. Agricultură
•    Acordarea de subvenţii şi crearea de locuri de muncă în mediul rural
Agricultura este unul dintre domeniile la care USL se uită cu atenţie. Va da subvenţii pentru cercetare în agricultură, pentru agricultură ecologică, pentru refacerea sistemului de irigaţii – aici urmând să fie implicaţi bani europeni şi cei obţinuţi din parteneriate public-private. Crearea de locuri de muncă este, de asemenea, o prioritate pentru guvernarea USL.
Aurel Vlădoiu este de părere că judeţul Vâlcea are nevoie de o stimulare a vânzării sau arendării terenurilor agricole, precum şi de înfiinţarea de micro-fabrici de procesare a legumelor şi fructelor. Astfel, Guvernul USL propune întocmirea de programe naţionale pentru sectorul de legume-fructe, dar şi credite pentru agricultori: „Unul dintre punctele sensibile ale guvernării USL este agricultura. În mediul rural, agricultura este baza. Noi ne propunem subvenţii mai mari, pentru a reuşi relansarea agriculturii la nivel naţional. Trebuie să reuşim crearea de noi locuri de muncă, iar acest lucru să se întâmple mai ales în mediul rural. Un alt obiectiv al nostru este găsirea unei modalităţi de stimulare a vânzării sau arendării terenurilor agricole şi, nu în ultimul rând, ne propunem înfiinţarea de centre de colectare a fructelor, dar şi mici fabrici de procesare a legumelor şi fructelor.”, a precizat deputatul Aurel Vlădoiu.
    3. Energie
•    Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe şi producerea de energie regenerabilă
Şi în domeniul energiei, guvernarea USL îşi propune obiective îndrăzneţe. Deputatul Aurel Vlădoiu susţine că este nevoie de reabilitarea tuturor blocurilor de locuinţe, de eficientizarea instalaţiilor de încălzire din gospodarii: „Oamenii trebuie ajutaţi şi apoi educaţi spre economisirea energiei, dar pentru acest lucru este nevoie de o reabilitare termică a blocurilor, dar şi de eficientizarea instalaţiilor de încălzire în gospodarii.”, a mai spus Aurel Vlădoiu. Guvernarea USL îşi mai propune şi creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale, dar şi construcţia de generatoare eoliene sau microhidrocentrale în zonele izolate.
    4. Educaţie
•    Masă caldă pentru elevii din ciclul primar şi 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe
Nevoile copiilor din mediul rural sunt enorme, este de părere parlamentarul Vlădoiu. Candidatul USL susţine că elevii trebuie să beneficieze de toate condiţiile pentru a-şi desfăşura procesul de învăţare: „Introducerea programului „masa caldă” pentru elevii din ciclul primar este o idee foarte bună a guvernării USL. În acest domeniu, ne mai propunem asigurarea de 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi în creşe, un program pentru eliminarea analfabetismului, dar şi deduceri fiscale pentru profesori şi medici.”, a afirmat Vlădoiu.

5. Sănătate
•    Compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1.000 de lei şi extinderea sistemului SMURD la nivel naţional
Un punct sensibil pentru guvernarea USL şi, implicit, pentru deputatul Aurel Vlădoiu este tocmai domeniul sănătăţii. În acest sector, USL promite compensarea medicamentelor în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei, înfiinţarea de spitale noi, extinderea sistemului SMURD la nivel naţional şi înfiinţarea companiei farmaceutice naţionale, obiective considerate de deputatul Vlădoiu de un real sprijin pentru comunităţile din judeţul Vâlcea: „În Colegiul Horezu, şi nu numai, populaţia este îmbătrânită, iar pensionarii trăiesc cu pensii foarte mici. Chiar la Stoeneşti am întâlnit un bătrân, veteran de război, care avea o pensie de 200 de lei. Pentru oamenii aceştia trebuie făcut ceva. Cum să îţi mai permiţi să îţi cumperi medicamente când tu nu ai bani nici de pâine. Trebuie să avem grijă de bătrânii noştri. În acest sens, guvernarea USL şi-a propus compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1.000 de lei şi extinderea sistemului SMURD la nivel naţional, dar şi construcţia de spitale noi şi dotarea acestora.”, a mai spus deputatul Vlădoiu.

Mesaj către cetăţeni

La sfârşitul celui de-al doilea mandat de deputat, Aurel Vlădoiu a considerat că este momentul să transmită un mesaj oamenilor care i-au fost alături opt ani şi care i-au dat girul exercitării a două mandate în Parlament. Prin această scrisoare, care va ajunge din casă în casă, la toţi cei care l-au susţinut, Aurel Vlădoiu mulţumeşte cetăţenilor pentru încredere şi le promite sprijin necondiţionat în viitorul mandat.
Stimată doamnă, stimate domn din Colegiul Uninominal Horezu
„În calitate de parlamentar al acestei zone activez de patru ani în „Comisia de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic” din Camera Deputaţilor. Ca fost prefect al judeţului Vâlcea şi primar al oraşului Băile Olăneşti, apreciez că am experienţă în administraţie, capacitate şi determinare şi ştiu bine problemele judeţului nostru, pentru că m-am implicat concret în rezolvarea acestora. Este ştiut faptul că modernizarea comunelor şi a oraşelor vâlcene, îmbunătăţirea traiului locuitorilor, asigurarea unor condiţii civilizate de viaţă necesită timp, efort şi ajutor din partea autorităţilor judeţene şi centrale; iată de ce am hotărât să candidez pentru un nou mandat din partea Uniunii Social Liberale în Colegiul Uninominal Horezu. Cunosc bine localităţile cu oameni harnici, capabili, hotărâţi şi ambiţioşi, primarii, consiliile locale din acest colegiu, greutăţile zilnice şi am încredere că, împreună, vom reuşi să dezvoltăm această zonă românească deosebit de frumoasă.
Ca prefect şi deputat de Vâlcea mi-am legat numele de aprobarea şi construirea mai multor săli de sport pentru elevii şi tinerii din Călimăneşti, Drăgăşani, Suteşti, Berbeşti, Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, Şcolile „Take Ionescu” şi numărul 10 din Râmnicu Vâlcea.
Am sprijinit primarii din Colegiul Horezu să obţină finanţări de la Uniunea Europeană sau de la Guvern, implementându-se astfel cinci programe de dezvoltare rurală prin Măsura 3.2.2. în Bărbăteşti, Costeşti, Tomşani, Slătioara şi Cernişoara, iar la Stoeneşti se derulează Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 3.2.2.D. În toate localităţile din Colegiul Uninominal Horezu se execută lucrări pentru alimentarea cu apă şi amenajarea drumurilor comunale prin Hotărârea de Guvern 577. De asemenea, în majoritatea aşezărilor din această zonă s-au executat lucrări prin Ordonanţa 7, privind alimentări cu apă şi canalizări, construirea de poduri şi podeţe, precum şi amenajarea de baze sportive.
Ştiind că biserica a fost şi va rămâne principalul reper moral al românilor şi este instituţia care se bucură de cea mai mare credibilitate, am fost permanent alături, ca un bun creştin, de acest locaş sfânt, de preoţii parohiilor, cărora le-am acordat sprijin consistent. Toate aceste realizări la care m-am referit pe scurt s-au obţinut în condiţiile în care România a trecut printr-o perioadă dificilă, de criză financiară şi economică. Cea mai mare bucurie şi satisfacţie este să fac bine oamenilor, copiilor, tinerilor, pensionarilor, de aceea m-am implicat cu toată convingerea şi responsabilitatea alături de primari şi de consiliile locale pentru a-i ajuta în rezolvarea problemelor care îi frământă şi voi proceda la fel şi în continuare. Sunt convins că experienţa în administraţia centrală şi locală poate fi de folos vâlcenilor şi mai ales locuitorilor din zona Horezu.
Stimaţi cetăţeni din Buneşti, Băbeni, Bărbăteşti, Cernişoara, Costeşti, Frânceşti, Horezu, Măldăreşti, Mateeşti, Oteşani, Pietrari, Păuşeşti, Slătioara, Stroeşti, Stoeneşti, Tomşani, Vaideeni, vă asigur că am să vă reprezint cu cinste, demnitate şi bună-credinţă interesele, am să lupt pentru realizarea obiectivelor propuse de aleşii dumneavoastră – primari şi consilieri locali, să facem astfel ca în următorii patru ani să trăiţi mai bine şi să beneficiaţi împreună cu părinţii şi copiii dumneavoastră de condiţii civilizate de viaţă. Ştiţi că numai Uniunea Social Liberală şi Guvernul Ponta sunt interesate în cel mai înalt grad de soarta celor mulţi, care se confruntă cu lipsuri şi greutăţi de tot felul. De aceea, vă mulţumesc pentru alegerea pe care o veţi face, să continuăm împreună. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul pe care Aurel Vlădoiu l-a transmis cetăţenilor din Colegiul Horezu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.