Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Primarul, mulţumit de realizări

La Drăgoeşti, primarul liberalul a reuşit să obţină finanţare pentru cel mai important proiect depus la Ministerul Dezvoltării. Spune că acest proiect va închide în procent de 99,9% infrastructura rutieră din localitate. Este vorba despre modernizarea a 12 kilometri de drumuri comunale, o investiţie cu o valoare de 70 de miliarde de lei vechi: „Mă declar un primar mulţumit şi mândru de ceea ce fac pentru comunitatea mea. Asfaltul reprezintă prioritatea fiecărui cetăţean, iar eu pentru aceste proiecte m-am zbătut să prind finanţare şi am reuşit asfaltarea ultimilor kilometri de drumuri comunale. Ne mai rămâne o singură uliţă, pe o lungime de 20 de metri, pe care o vom asfalta cu bani din bugetul local. Proiectul este în procedura de licitaţie, sperăm să avem parte de un constructor bun. Este singurul proiect pentru care am primit finanţare, şi sunt mulţumit. Prin PNDL-2 am depus patru proiecte pentru modernizarea infrastructurii. Am avut un proiect pentru apă, unul de canalizare, un proiect de modernizare a iluminatului public şi unul pentru asfaltare. Pe mine mă interesa ultimul, cel privind asfaltarea drumurilor, deoarece a rămas singurul din Drăgoeşti care se poate finanţa. De ce spun asta? Pentru că, prin asocierea noastră cu ADI Apa Vâlcea, extinderea de apă şi canalizare este prinsă prin POS Mediu, programul european derulat de ei. Când am depus proiectele acum am aflat că s-au suprapus şi am dat semnătură că nu le mai vreau pe O.G. 28, şi se vor ocupa ei. Chiar dacă poate finanţarea va fi mai greoaie nu mă deranjează, pentru că, dacă am primit proiectul pentru drumuri, atunci avem 99,9% din comună asfaltată. Au promis că vor finanţa cel puţin un proiect în fiecare localitate, şi aşa s-a şi întâmplat, în cazul Drăgoeştiului”, a declarat primarul Gheorghe Melente.

 

Localitatea lucrurilor bine făcute

 Gheorghe Melente a reuşit sa acceadă în administraţie, ca viceprimar, în urmă cu unsprezece ani. După o experienţă de patru ani în fotoliul de viceprimar, nemulţumit de felul cum arăta comuna, acesta şi-a luat inima în dinţi şi a candidat pentru cea mai înaltă funcţie din localitate. Administrează de 7 ani comuna Drăgoeşti şi de fiecare dată a fost ales cu un procent covârşitor din voturile cetăţenilor, pentru că, încă din primul an, de când a preluat frâiele administraţiei, localitatea Drăgoeşti merge pe făgaşul dezvoltării. A atras fonduri europene şi guvernamentale pentru a implementa numeroase proiecte, reuşind să introducă reţeaua de apă şi canalizare, să asfalteze drumurile comunale, iar pentru copii a modernizat şcolile. Melente spune că este mândru de comuna sa, comparând-o cu altele, asemănătoare: „Venind în administraţie din mediul privat, în 2008, în funcţia de viceprimar, am ştiut la ce mă înham, după ce fusesem consilier timp de două mandate. În tot acest timp am căpătat experienţă şi am copiat lucrurile bune de la alţi primari, care au dezvoltat localităţile pe care le gospodăreau”, spune primarul Gheorghe Melente.

 

Utilităţile, prioritatea lui Melente

 Pentru a bifa cât mai multe investiţii într-o localitate în care nu era apă, canalizarea era doar la stadiul de vis, iar în lipsa asfaltului pe uliţele satelor localnicii erau obligaţi să meargă în cizme de cauciuc, în primul mandat al primarului au existat perioade când fiecare sat al localităţii Drăgoeşti devenise un adevărat şantier. Primarul spune că, la un moment dat, nu mai puţin de 13 lucrări se aflau în derulare pe străzile şi uliţele din comună. Printre primele investiţii realizare cu bani chibzuiţi, din bugetul local, s-a numărat reabilitarea şi dotarea sediului primăriei şi amenajarea zonei centrale: „Când am devenit primar, clădirea primăriei era frumoasă pe dinafară, dar în interior avea în dotare doar trei calculatoare foarte vechi. M-am gândit atunci că degeaba fac eu lucruri frumoase în localitate, dacă nu este amenajată şi zona centrală. Am decis astfel să refacem clădirea primăriei la exterior şi interior, prin modernizarea fiecărui birou, dar şi dotarea instituţiei cu calculatore noi. Ţineam găleţi şi bidoane în pod, să nu vină apa de ploaie peste noi, deoarece ploua peste tot şi apa trecea prin tavan. Astăzi nu există practic nici un birou fără cel puţin două calculatoare, iar aparatul de lucru al primăriei, prin această schimbare, are şi rezultate”, declară primarul.

 

Gheorghe Melente: „Ne-am propus câte un proiect în fiecare an, cu bani din bugetul local”

 Dacă am face un arc peste timp şi ne-am întoarce în satele Drăgoeştiului în anii 1990, astăzi nu le-am mai recunoaşte. Uliţele erau prăfuite, iar când ploua noroiul era până la glezne, copiii învăţau în săli de clasă înalte şi friguroase iarna, în bănci incomode, iar apa era doar în fântâni. O dezvoltare pe măsura vremurilor a survenit în comună începând cu anul 2012, când s-a pus capăt haosului din primărie, localnicii alegând prin votul lor un primar tânăr şi deschis la nou, un consătean de-al lor. La doar 8 ani distanţă munca lui în slujba comunităţii este vizibilă, comuna Drăgoeşti căpătând o altă înfăţişare. Drumurile comunale sunt acum asfaltate şi mărginite de trotuare, clădirile publice sunt renovate, şcolile modernizate, administraţia publică funcţionează, este eficientă şi deschisă pentru cetăţeni. Mai sunt multe lucruri de făcut, fiindcă sunt proiecte întocmite care trebuie finalizate, dar toate au un singur punct comun: dezvoltarea localităţii Drăgoeşti. Administraţia locală din Drăgoeşti şi-a propus în fiecare an câte o investiţie cu fonduri alocate din bugetul local, iar primarul spune că, în această perioadă va intra într-un amplu proiect de reabilitare dispensarul din localitate: „Este o investiţie pe care o vom face cu fonduri alocate din bugetul local. Anul trecut am reabilitat şi modernizat şcoala. În fiecare an am decis să facem câte o investiţie. Dispensarul este în centrul localităţii şi se va creiona mult mai bine zona centrală a comunei. Lucrările la dispensar nu implică numai recondiţionarea clădirii, vom face şi o nouă împrejmuire a clădirii. Lucrăm inclusiv la gardul din faţa postului de poliţie. Îmi doresc ca Drăgoeştiul să devină bijuteria judeţului, dar încă mai am de lucru până să duc localitatea la acest nivel. Anul trecut am reabilitat şcoala, un lucru extrem de important, fiindcă avem pretenţii de la copiii noştri, să aibă rezultate, pentru care trebuie să le oferim şi condiţii. Avem o colaborare foarte bună cu directorul şcolii în sprijinirea activităţii educaţionale din şcolile noastre, iar împreună sigur vom reuşi ce ne-am propus. Întotdeauna când ne-am propus ceva am pus tot sufletul şi, împreună cu echipa din primărie, obiectivul nostru s-a realizat. Avem experienţă şi ne este mult mai uşor, iar la nivelul localităţii avem consilieri locali destoinici, profesori cu o foarte bună calificare, medici pricepuţi, lucrători de poliţie serioşi şi cu simţul responsabilităţii”, a precizat primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.