Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Primarul Gheorghe Serban a fost investit in functie

Vineri, 13 iulie, a fost zi cu noroc pentru primarul comunei Goleşti, Gheorghe Şerban. Acesta a depus jurământul pentru a treia oară consecutiv şi şi-a luat angajamentul să dea o nouă faţă comunei în fruntea căreia a ajuns datorită votului consătenilor. La evenimentul de învestire în funcţie au fost prezenţi, pe lângă prefectul judeţului, Mircea Nadolu, şi oameni politici din PDL, respectiv senatorul Dorel Jurcan, consilierul judeţean Ştefan Prală sau prim-vicepreşedintele PDL Romulus Bulacu, dar şi numeroşi cetăţeni, reprezentanţi mass-media, funcţionari publici sau simpatizanţi ai primarului Gheorghe Şerban.
Consilierii USL au lipsit
Câştigarea noului mandat de primar i-a dat emoţii atât primarului Şerban, cât şi principalului contracandidat din partea USL, Constantin Mihai, care a pierdut în faţa primarului în exerciţiu la numai cinci voturi diferenţă. Probabil, din cauza faptului că nu se obişnuieşte cu ideea că a pierdut, atât Constantin Mihai cât şi ceilalţi consilieri USL au preferat să nu fie prezenţi la şedinţa de învestire în funcţie a primarului.
Înainte de a da citire formalităţilor de învestire, prefectul Nadolu a sesizat şi lipsa de interes a consilierilor USL. Evenimentul a avut loc într-o atmosferă de invidiat, acolo unde tinerii din localitate se destind: „M-am consultat cu domnul Şerban cu privire la locul desfăşurării acestui eveniment şi am fost de acord cu dânsul să se ţină aici, chiar dacă este un local unde tinerii se distrează, dar aici avem mai mult spaţiu şi aer condiţionat, sala de şedinţe de la Primărie fiind neîncăpătoare, ţinând cont că numeroşi localnici au ţinut să fie prezenţi la eveniment. Sunt alături de noi consilierul judeţean PDL Ştefan Prală, prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu, de asemenea, şapte consilieri locali ai comunei Goleşti. Îmi pare rău că ceilalţi patru consilieri nu au înţeles că trebuie să fie şi ei prezenţi aici, deoarece sunt aleşii dumneavoastră şi ar fi trebuit să fie de faţă la instalarea primarului. Eu cred că sunt supăraţi, dar la alegerile viitoare trebuie să muncească mai mult, însă până atunci trebuie să respecte alegerea făcută. Cum avem majoritatea din Consiliul Local prezentă, instalarea primarului este valabilă. Instalarea primarului se putea face oricum, şi fără Consiliu Local.”, a declarat prefectul judeţului, Mircea Nadolu.
Numeroase obiective până la sfârşitul anului
În şedinţa de instituire, primarul localităţii Goleşti şi-a prezentat în faţa cetăţenilor prezenţi programul de lucru până la sfârşitul anului 2012, un program, de altfel, destul de încărcat: „Programul de obiective pe care le vom realiza până la sfârşitul anului 2012 vizează începerea lucrărilor la alimentarea cu apă în satele Aldeşti şi Blidari, deja, se lucrează la licitaţie şi sperăm că, începând cu 1 septembrie, să începem lucrările. Un al doilea obiectiv la care se lucrează este al unsprezecelea pod, la Valea Berii. Deja, sunt două săptămâni de când se lucrează. Acel pod va fi benefic pentru satele Aldeşti, Blidari, Popeşti Vale, Popeşti Deal şi speram că, în maxim 90 de zile, să îi facem şi inaugurarea. Al treilea obiectiv îl reprezintă acţiunea de pietruire a tuturor drumurilor săteşti, pentru asigurarea circulaţiei în sezonul rece. De asemenea, ne-am propus extinderea reţelei de cablu, internet şi telefonie fixă pentru ca toate satele să beneficieze de aceste utilităţi. Reabilitarea podeţului din punctul Ruginoasa şi a celorlalte podeţe din zonă reprezintă un alt obiectiv pe care ne-am propus să-l finalizăm până la sfârşitul anului. Dorim să mai reabilităm şi cele două cămine culturale de la Popeşti şi Poieniţa şi să construim o bucătărie pentru căminul cultural şi biserica de la Poieniţa, lucrare deja începută şi pe care sperăm să o finalizăm în maxim o lună. Dorim să mai organizăm pentru prima dată «Ziua Recoltei la Goleşti», care se va desfăşura în centrul comunei. Acestea sunt doar o parte dintre obiectivele noastre, iar cele menţionate, cu siguranţă, le vom finaliza până la sfârşitul anului.”, a spus primarul comunei Goleşti, Gheorghe Şerban.
Obiective pe termen lung: 2012-2016
Pe lângă obiectivele pe care primarul Gheorghe Şerban şi le-a propus să le finalizeze până la sfârşitul anului 2012 mai sunt şi altele, care necesită o perioadă îndelungată dar şi costuri uriaşe. Astfel, programul electoral al primarului pentru următorii patru ani este unul complex, care vizează toate necesităţile localnicilor: „Mi-am propus în noul mandat să muncesc foarte mult, deoarece cetăţenii merită mult mai mult decât am reuşit să le ofer. Astfel, voi avea în vedere asfaltarea a peste 20 de kilometri în Aldeşti, Blidari, Popeşti, Opăteşti, Vătăşeşti, Giurgiuveni, Drăgăneşti, amenajarea unui sens giratoriu la monumentul din intersecţia DN 7 şi construirea unei staţii de autobuz în Aldeşti, Blidari, Popeşti, Vătăşeşti, Câmpeni şi Drăgăneşti, amenajarea unor baze sportive în Aldeşti, Blidari şi Vătăşeşti-Giurgiuveni, amenajarea, decolmatarea şi regularizarea prin gabioane a Pârâului Cârciumii, Valea Caselor, Valea Gibei, Valea Izvorului, Ruginoasa, Pârâul Musei şi construirea unui monument al eroilor la Primărie. Acestea reprezintă doar o parte dintre obiectivele pe care mi le-am propus pentru noul mandat. Mai sunt şi altele, dar am precizat numai unele dintre ele. Voi face tot posibilul să obţin finanţare pentru fiecare proiect în parte, deoarece sunt necesităţi ale localnicilor, iar aceştia trebuie să beneficieze de ele. Dorinţele oamenilor sunt şi dorinţele mele.”, a mai adăugat primarul Gheorghe Şerban.
Gheorghe Şerban, un primar apreciat de clasa politică
Democrat-liberalul Gheorghe Şerban este apreciat de clasa politica vâlceană, mai ales de democrat-liberalii care au ţinut să fie prezenţi la ceremonia de învestire în funcţie pentru un nou mandat de primar în comuna Goleşti. Astfel, senatorul şi preşedintele PDL Dorel Jurcan a precizat: „Gheorghe Şerban este şi va rămâne unul dintre cei mai buni primari ai partidului nostru atât din judeţ, cât şi din întreaga Oltenie. Vă rog să mă credeţi că nu exagerez când spun acest lucru, deoarece îi cunosc foarte bine ambiţia de a ridica Goleştiul la standarde de civilizaţie despre care să se vorbească şi peste mulţi ani de acum înainte. Este un primar dedicat intereselor comunei sale şi un politician loial faţă de PDL.”, a spus Dorel Jurcan.
Totodată, prim-vicepreşedintele PDL, Romulus Bulacu, a adăugat: „Cât am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, atât eu, cât şi primarul Gheorghe Şerban am demonstrat că suntem oameni responsabili, care nu punem interesele politice înaintea intereselor cetăţenilor. Este genul de primar care se zbate foarte mult să obţină finanţări şi cofinanţări pentru proiectele pe care le are. Sunt convins că, şi în acest mandat, se va lupta cu aceeaşi tenacitate şi nu se va lăsa până nu va îndeplini ceea ce şi-a propus.”. Ştefan Prală, vicepreşedinte PDL Vâlcea: „Îl cunosc pe primarul Şerban de foarte mulţi ani. Este un om destoinic şi ambiţios, care ştie ce are de făcut şi, de multe ori, chiar ne ajută şi pe noi, cei din conducerea organizaţiei judeţene a PDL, cu idei şi propuneri de soluţii prin care putem ajuta aleşii locali să rezolve mai uşor problemele pe care le semnalează cetăţenii.”.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.