Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Primarii valceni vor un reprezentant la parlamentare

parlamentPrimarul comunei Şuşani spune că el, personal, nu urmăreşte o funcţie politică, dar afirmăcă primarii vâlceni ar avea nevoie de un reprezentant din rândul lor, la alegerile parlamentare. „Nu urmăresc o funcţie politică, nu urmăresc să candidez pentru parlamentare. Dacă voi lua vreodată hotărârea de a candida pentru o funcţie mai mare, voi avea altă viziune, şi o să plec pe un drum creat de mine, cu un capital electoral propriu. Stând în umbra unui partid, niciodată nu poţi să mergi pe drumul acesta. Ei vor avea grijă să te neutralizeze la momentul oportun, şi să apară cu unul pe care îl vor ei. Niciodată un primar de ţară nu poate să spună că va lua locul celor de la judeţ, ca să-l pună candidat pe lista pentru parlamentare. Un exemplu este Dumitru Pearcu, de la Tomşani. El sigur ar ieşi parlamentar, numai dacă şi-ar face o asociaţie a primarilor din judeţ, şi ar veni pe la fiecare, să stea de vorbă. Noi l-am susţine, pentru că provine din rândul nostru şi ştie cel mai bine care sunt problemele în administraţia publică. Pearcu este un primar bun, care şi-a spus tot timpul punctul de vedere, în mod răsunător”, spune Gheorghe Staiu.
Gheorghe Staiu: „În clasa politică se învârt aceiaşi vechi corupţi”

Manifestaţiile de stradă din ultima perioadă au dus la demisia Guvernului, deoarece
oamenii s-au săturat de întreaga clasă politică. Peste 50 de suflete au pierit în incendiul de la Colectiv. Primarul spune că este alături de familiile celor care au murit, şi afirmă că cetăţenii nu mai vor ca, la şefia Executivului, să vină tot foştii şi vechii şpăgari, retraşi o vreme, pentru a putea fi reintroduşi pe scena politică. În opinia sa, se vrea o altă clasă politică, fără corupţi, pentru că tinerii de astăzi au nevoie de o scenă a politicului curată: „Sunt alături de familiile celor care au murit, şi le transmit condoleanţe. Pot spune că m-a şocat şi de turnura lucrurilor, şi de faptul că a fost nevoie de o dramă pentru ca oamenii să se trezească. Dar să dea Dumnezeu ca acest duş rece să fie constructiv, şi să se îndrepte lucrurile. Sunt total de acord cu ei şi îmi exprimam nemulţumirea pentru că, în clasa politică, se învârt mereu aceiaşi oameni. S-a format un cerc în care se schimbau funcţiile, dar oamenii erau aceeaşi. Se mutau doar de la un partid la altul, intangibili, aceiaşi vechi corupţi, care se retrăgeau doar pentru o vreme, iar acest lucru nu este normal. Şi ar fi bine să fie propus un proiect de lege în parlament, prin care parlamentarii, pentru că ei cârmuiesc o ţară întreagă, să nu aibă mai mult de un mandat, maxim două. Cum pot unii să spună că au fost parlamentari patru mandate, şi să înceapă să creeze pensii pentru parlamentari? Este ceva strigător la cer, într-o ţară şi aşa săracă, să se apuce domnii parlamentari să se gândească cum să se pună la adăpost mai bine, pentru următorii ani, prin aprobarea proiectului pentru pensiile speciale pentru parlamentari. Eu aş fi de acord ca aceştia să fie plătiţi doar cu o indemnizaţie, adică o sumă care se stabileşte, deoarece aceşti domni nu sunt numiţi pentru că avem nevoie de ei neapărat. Înţeleg când o societate are nevoie de un om, şi îi solicită ajutorul. Atunci îi propune şi o remuneraţie satisfăcătoare. În schimb, aceşti parlamentari, care cârmuiesc ţara asta, care fac şi aprobă legile pentru a ridica nivelul de trai sunt înscrişi pe liste politice. În situaţia aceasta, trebuie să îşi respecte promisiunile faţă de cetăţeni”, ne-a declarat primarul.
Apa şi canalizarea, realizate prin master planul judeţului

Primarul social-democrat mai spune că reţeaua apă a fost introdusă în zona drumului judeţean. În acest fel, nu se vor face lucrări decât pentru branşarea la reţea, iar proiectul de canalizare va fi executat pe ambele părţi ale drumului judeţean, în vederea protejării carosabilului. Asta înseamnă un proiect mult mai costisitor, dar şi mult mai eficient, iar pentru cetăţeni, în primul rând cheltuielile vor fi diminuate, prin faptul că reţeaua de canalizare trece pe la porţi, şi nu pe mijlocul drumului”, afirmă primarul. Lucrările vor începe prin master planul judeţului, deoarece suma de bani necesară pentru terminarea lucrării este de 4,2 milioane de euro la canalizare şi de 230 de mii de euro pentru punerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă: „Problema sistemului de apă este rezolvată, cel puţin pe hârtie. Urmează ca, în proiectul cu canalizare, să fie pusă în funcţiune şi reţeaua de epurare a sistemului de alimentare cu apă, pentru că nu vom putea pune niciodată în funcţie un canal de colectare a apelor menajere, neavând alimentare cu apă. Actualul sistem de apă nu poate fi pus în funcţiune, pentru că mai trebuie încă un puţ forat. Este un proiect pentru care am făcut un studiu de fezabilitate, care va ajunge la o valoare de 200 de mii de euro, pentru punerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă. Gospodărirea de apă este construită, dar sistemul nu este testat, deoarece nu a fost pus niciodată în funcţiune. Mi sunt câteva lucrări de verificat şi mai trebuie băgată presiune, să vedem pe unde se pierde apa. Asta înseamnă că pe acolo sunt nereguli. Sunt multe lucruri de făcut, iar pe noi ne depăşeşte, ca buget local. Toată această repunere în funcţiune a sistemului a intrat în sarcina Asociaţiei ADI Apa Vâlcea, după includerea noastră în master planul judeţului. Sistemul va fi apoi preluat de Apavil, în vederea gestionării lui, şi este un lucru bun, pentru că, la noi, sustenabilitatea sistemului este foarte greu de realizat. Ca primărie, te bucuri, pentru că te gândeşti că se creează câteva locuri de muncă, dar acele locuri de muncă se pot ocupa la Apavil, tot de oameni din localitate şi, totodată, scapi de o grijă, pentru că este greu să gestionezi un sistem atât de dificil, şi nu eşti specialist, pentru a controla şi verifica lucrările care se execută. Lucrările care sunt începute prin Apavil nu ştiu când vor avea termen de execuţie. Deocamdată a venit o echipă de consultanţă, care se ocupă de faza de proiectare. Ne bucură foarte tare faptul că lucrările au demarat prin ADI Apa Vâlcea. Dacă aş reuşi să avem apă şi canalizare la Şuşani, m-aş ocupa numai de amenajarea unor parcuri pentru copii, de evenimente, întreţinerea locaţiilor, de tot ceea ce înseamnă creşterea nivelul de tari în comună”, a mai declarat primarul.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.