Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Primarie pazita cu tunuri

tunuriUtilajele vechi casate de de Armata Română şi pe care nimeni nu vrea să le ia şi-au găsit utilitate într-o comună vâlceană. Gospodarul şef din Scundu a dat 100 de milioane de lei pe două tunuri provenite din cel de-al Doilea Război Mondial ca să le pună de pază la intrarea în primărie în semn de pioasă recunoştinţă faţă de soldaţii care şi-au dat viaţa pe front.

Primăria Scundu pare gata de război în orice moment. Asta din cauza celor două tunuri pe care primarul din localitatea le-a postat de-o parte şi de alta a monumentului închinat eroilor căzuţi la datorie în anii 40 din faţa administraţiei locale. Tunurile sunt îndreptate către drumul judeţean care tranzitează comuna şi sunt mândria gospodarului şef din Scundu.

Utilajele au fost aduse de la o unitate militară din Sibiu, primăria din Scundu  plătind 100 de milioane de lei vechi din visteria localităţii pentru dezafectare lor. Tunurile care cântăreasc câteva mii de kilograme, fac însă deliciul locuitorilor comunei.

Primăria Scundu nu este singura administraţie locală din judeţul Vâlcea înscrisă în cursa pentru „înarmare” cu tunuri vechi de la Armata Română. În urmă cu câteva luni şi primăria din Galicea şi-a achiziţioant un astfel de utilaj pe care l-a amplasat însă într-un parc de distracţii. Spre deosebire de colegul din Scundu, primarul din Galicea a dat însă doar 17 milioane pe tunul său.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.