Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Primaria Ionesti va functiona in „casa noua”

•    Pentru lucrarea la noul sediu al primăriei nu există datorii
Independentul Neagoe susţine că primul lucru pe care doreşte să-l realizeze în perioada imediat următoare este noul sediu al primăriei, lucrare care a stagnat, pentru că firma constructoare nu deţine fonduri pentru continuarea lucrării. Primarul Neagoe susţine că primăria nu este obligată să plătească anticipat o lucrare: „Asta nu se numeşte datorie, noul sediu al primăriei arată aşa şi nu înaintăm cu lucrarea, deoarece eu le-am dat, aşa cum scrie în contract 30% avans, adică opt miliarde de lei vechi, dar nu voi da restul de bani înainte să facă lucrarea, este exclus acest lucru”, a afirmat independentul Neagoe.
Ana Maria Pătru a încercat aranjarea unei licitaţii cu dedicaţie
Primarul Constantin Neagoe susţine că proiectul depus pe Măsura 3.2.2. a POR, care viza alimentarea cu apă şi canalizarea, construirea unui nou cămin cultural, dar şi asfaltarea unui drum comunal, un proiect cu o valoare de 2,5 milioane de euro nu a primit finanţare datorită „bunăvoinţei” Anei-Maria Pătru, actuala preşedintă a AEP (Autorităţii Electorale Permanente), care dorea ca licitaţia să fie câştigată de o anumită firma: „Am avut proiect când era PDL la putere şi mi-a zis Ana Maria Pătru că proiectul meu nu o să treacă niciodată, pentru că trebuia să-l dau la o firmă apropiată dumneaei, pe care nu o cunosc, deoarece nu mi-a spus numele ei. Proiectul apăruse pe site ca fiind eligibil şi finanţabil. M-a sunat şi i-am spus că nu este problema domniei sale, pentru că proiectul era finanţabil, dar mi-a demonstrat că este, aşa cum mă ameninţase, aşa că proiectul nu a trecut. Eu nu am făcut aşa ceva, să dau o lucrare unei firme cu dedicaţie, mai ales pe proiecte europene, pentru că nu pot să dau un proiect aşa cum ar fi vrut doamna, fiind vorba de o licitaţie electronică. Drept urmare, aşa cum mi-a promis, proiectul a dispărut de pe site, deşi era pe poziţia 36. Am făcut trei încercări, iar de două ori mi-a apărut pe site ca eligibil şi apoi a dispărut. Ulterior l-am depus pe H.G. 577 şi am primit o aprobare de la Guvern”, a povestit Neagoe.
De precizat că Ana Maria Patru a ajuns preşedinte AEP în martie 2012, susţinută şi votata în Parlament de PDL, după ce mai mulţi ani ocupase funcţia de vicepreşedinte. În 2007, Ana Maria Patru a intrat în conducerea AEP la propunerea lui Traian Băsescu. Pe linie politică, a fost vicepreşedintă la organizaţia PDL Vâlcea. În timpul alegerilor, Ana Maria Pătru s-a dezis însă de foştii săi colegi democrat-liberali, bătând la uşa PSD, dar nu singură, ci împreună cu mama sa, Maria Bercea. Gurile rele susţineau că a reuşit să îşi negocieze păstrarea pe post cu unul dintre liderii naţionali ai PSD şi de aici vine şi apropierea mamei sale, Maria Bercea de filială vâlceană a social-democraţilor. Primarul Neagoe este însă tranşant în declaraţii: „Ana Maria Patru l-a păcălit pe domnul Cîlea şi a trecut la PSD, şi tot pe funcţii mari. Această femeie trebuia dată afară de prima dată, de când a căzut PDL-ul”, a răbufnit Neagoe. Din nefericire, din cauza acestor frecuşuri şi pentru că primarul a refuzat să încalce legea, comuna Ioneşti nu are nici o palmă de reţea de apă şi canalizare, deşi este înconjurată de comune care beneficiază de aceste utilităţi.
Taxele şi impozitele, mărite cu 20% la Ioneşti
Timp de patru ani, taxele şi impozitele nu au suferit majorări la Ioneşti. După ce Guvernul Ponta le-a trasat sarcină tuturor primarilor să mărească taxele şi impozitele cu rata inflaţiei, altfel nu vor exista bani de investiţii, primarul Neagoe s-a conformat şi el, mărind „dările către stat” cu 20%. Acesta a ţinut să precizeze că măsura a fost luată tot în folosul comunităţii, cu gândul că, în viitor, Guvernul îşi va îndrepta atenţia şi către comuna pe care o administrează: „Sunt necesare şi aceste creşteri de impozite. Dacă rămâi cu ele aşa, ce ziceau cei de la conducere? Se uitau la cotele de TVA şi ziceau că Neagoe nu are nevoie de bani, deci să nu-i mai dăm. Eu nu am mărit taxele şi impozitele acum patru ani, iar acum le-am mărit cu 20% pentru că, dacă rămâi cu ele şi nu le majorezi deloc intri într-o problemă: nu mai există concordanţă între venituri şi cheltuieli. Atâta timp cât cheltuielile au crescut, nu poţi lăsa taxele şi impozitele la acelaşi nivel. Creezi astfel un dezechilibru în veniturile tale şi nu vei mai putea face investiţii”, a afirmat independentul Neagoe.
Primăria Ioneşti, sponsorizată cu sute de milioane de firma lui Neagoe
Primarul Constantin Neagoe încearcă toate variantele posibile pentru a răzbate într-o lume dirijată de clasa politică. Pentru a reuşi cât mai multe investiţii în comuna în care s-a născut, independentul Neagoe vine chiar şi cu bani „de acasă”, pentru a realiza ce şi-a propus. Neagoe susţine că anual intră în conturile Primăriei Ioneşti peste un miliard de lei vechi de la firma sa particulară în conturile Primăriei Ioneşti, din cele două procente din impozit pe care fiecare angajat al său le-a direcţionat către Primăria Ioneşti: „Anual, sute de milioane de lei vechi intră în Primăria Ioneşti din firma mea şi a familiei, cu ordin de plată. Aceşti bani reprezintă 2% din impozitul pe profit, pe care l-am direcţionat către primărie, deşi aveam şi alte variante”, a precizat primarul din Ioneşti.
Neagoe munceşte gratis la primărie
Independentul Neagoe susţine că nu şi-a luat niciodată indemnizaţia care i se cuvine prin munca prestată la Consiliul Local Ioneşti, ba mai mult, acesta precizează că blocarea posturilor l-a determinat să-şi direcţioneze leafa proprie către doi cetăţeni care îi păzesc utilajele dobândite în urma finanţării unui proiect european. Cei 1.600 de lei care i se cuvin lunar se duc la cei doi oameni şi la cel care întreţine spaţiile verzi la şcoli: „Eu nu mi-am luat niciodată salariul de la primărie, pe mine nu mă interesează partea financiară, eu vreau să face ceva şi punct. Eu dau trei sferturi din salariu la cele două persoane care păzesc utilajele de la staţia de reciclare a gunoaielor, un proiect de un milion de euro luat de la Uniunea Europeană şi care este finalizat. Eu plătesc oamenii să păzească aceste utilaje, care altfel ajung la fier vechi, iar restul din salariu îl dau la o persona care-mi îngrijeşte gazonul pe la şcoli şi terenul de sport sau ne aprovizionăm cu ceea ce avem nevoie prin primărie”, a mai precizat primarul Neagoe.
Cine se ocupă de afacerile lui Neagoe?
Cu toţii ştim că munca de primar necesită eforturi uriaşe şi că majoritatea primarilor se plâng că şi-au neglijat viaţa personală sau afacerile proprii de când au preluat frâiele unei administraţii locale. Acest lucru nu s-a întâmplat şi în cazul primarului de la Ioneşti, care susţine că trece pe la primărie atunci când sunt probleme şi că se ocupă în special de afacerea personală. Neagoe afirmă că, de când a căzut Oltchimul, firmei sale i-a crescut profitul: „Eu mă ocup de afacere, nu am neglijat-o, şi reuşesc. La primărie mă duc când am probleme, dar vă daţi seama că eu nu trăiesc de la primărie, afacerile mele sunt afaceri. Eu am făcut afaceri din 1993, acum merg de la sine, cu forţa inerţiei roata se învârte. Căderea Oltchimului mie mi-a adus profit, niciodată nu o să se întâmple ceva cu mine, pentru că eu am avut control şi a fost exclus să mi se impute ceva. Eu nu am datorii la Oltchim un leu, am de primit, iar de când a căzut Oltchimul mie mi-a crescut profitul. Am fost forţat să cresc preţurile, deoarece iau marfă acum de la Borzeşti”, a mai spus prim-gospodarul din Ioneşti.
Reabilitarea drumurilor forestiere, proiect eşuat
Deoarece infrastructura rutieră este foarte importantă pentru primarul Neagoe, acesta a întocmit un proiect care viza şi asfaltarea drumurilor de tarla şi a celor forestiere. Astfel, un proiect de 2,5 milioane de euro nu a trecut datorită lui… Ion Oprescu, fostul director de la Romsilva şi candidatul ARD în Colegiul Drăgăşani Bălceşti la funcţia de senator la alegerile parlamentarea din 9 decembrie 2012: „Am avut un proiect pe Măsura 1.2.5, pentru drumurile de tarla şi drumurile forestiere, cu o valoare de 2.5 milioane de euro, proiectul îl am, l-am dat spre aprobare şi, spre surpriza fiecăruia, domnul Oprescu, fost director la Romsilva mi-a dat aviz nefavorabil şi am pierdut proiectul. Am vrut să asfaltez de la Guguianca până la cabana dânsului în pădure şi aveam nevoie să-mi dea aviz ca să pot asfalta acest drum nu cu banii lui, ci cu bani europeni. Eu am făcut toate demersurile, iar el mi-a dat aviz nefavorabil şi ne-a căzut proiectul”, a concluzionat primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoe.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.