Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Prietenie criminala

Omorul sadic de la Drăgăşani, comis pentru 20 de lei.
Cruzimea de care a dat dovadă un tânăr în vârstă de 23 de ani din Drăgăşani i-a uimit chiar şi pe procurorii care s-au ocupat de anchetarea cazului în care acesta a fost suspectat de săvârşirea unei crime şocante. După analizarea materialului de urmărire penală, Eugen Cosmin Iosif a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, urmând ca în zilele viitoare să fie prezentat în faţa judecătorului, pentru comiterea infracţiunii de omor. Potrivit probelor existente la dosar, drăgăşeneanul şi-a ucis chiar partenerul de hoţii, bătându-l şi apoi lăsându-l să se înece într-o fântână.

Moartea costă 20 de lei

Totul s-a petrecut în ajunul Anului Nou, când Eugen Iosif (23 de ani), Marian Grădinaru (38 de ani) şi Marius Ioan (27 de ani) au plecat la furat cu o căruţă să facă rost de bani pentru Revelion. În doar câteva zeci de minute, cei trei au demontat o baracă din lemn şi două plăci de la tuburile sistemului de canalizare a oraşului Drăgăşani, după care au decis să îşi serbeze reuşita. S-au oprit la baraca bunicului lui Eugen, unde au golit în tihnă câteva pahare de tărie. După câteva ore, Marius Ioan a decis să plece spre casă, lăsându-i pe ceilalţi doi să petreacă în continuare. Cheful s-a stins în scurt timp, după ce între Eugen şi Marian a izbucnit un scandal, provocat de nemulţumirea celui din urmă, care primise o parte mai mică din pradă decât se înţeleseseră iniţial. Înfuriat peste măsură de faptul că partenerul său avea pretenţii financiare nejustificate (20 de lei), Eugen Cosmin Iosif a început să-l lovească pe acesta cu pumnii în faţă şi apoi cu o bâtă ciobănească. Tânărul nu s-a oprit nici măcar după ce a observat că bâta se rupsese, iar Marian Grădinaru îşi pierduse cunoştinţa, continuând să-l lovească cu pumnii şi cu picioarele în faţă. A mers apoi în curte, a dezlegat calul de la căruţă şi şi-a legat victima inconştientă cu o sârmă în jurul gâtului. Şi-a târât apoi prietenul câţiva metri, până când sârma a cedat.

Şi-a privit victima murind

Mânat de furie, tânărul nu a renunţat la ideea de a-şi pedepsi prietenul, legându-l din nou de gât cu un lanţ. L-a târât încă o dată pe bărbatul care mai respira pe o distanţă de 150 de metri, până la o fântână şi, fără a sta mult pe gânduri, l-a aruncat în apa adâncă de cinci metri. Pentru a ascunde urmele, Eugen s-a întors la baracă, a luat toate lucrurile victimei şi le-a aruncat peste aceasta în fântână, neluând în seamă ţipetele disperate ale prietenului său, care îşi dădea ultima suflare. Pentru a-şi duce treaba până la capăt, a doua zi s-a întors la locul crimei şi a spălat urmele de sânge rămase pe gura fântânii. Potrivit raportului de constatare medico-legală, întocmit după autopsierea cadavrului, moartea lui Marian Grădinaru s-a datorat insuficienţei acute cardio-respiratorii, provocată prin înecare, acesta fiind în agonie în momentul în care a fost aruncat în fântână. Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, fapta săvârşită de Eugen Cosmin Iosif întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 174, alin. 1 Cod Penal. Conform fişei de cazier judiciar, tânărul nu avea antecedente penale. Reprezentanta legală a fiului minor al victimei Marian Grădinaru a solicitat instanţei ca vinovatul să achite lunar copilului contravaloarea unei alocaţii până la vârsta majoratului şi 100.000 de lei daune morale.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.