Sunteţi aici: Pagina principală // Cultură

Prefectul de Valcea cere demisia lui Epure

I s-a pus pata pe un director pedelist.

Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, sare la gâtul directorul pedelist al Direcţiei de Cultură, Florin Epure, anunţându-l că va cere oficial demiterea sa din funcţie la Ministerul Culturii. Prefectul afirmă că nu a fost anunţat cu privire la desfăşurarea anumitor acţiuni culturale din Vâlcea, deşi directorul Epure afirmă că şi-a făcut datoria de a anunţa până acum calendarul tuturor evenimentelor.

Prefectul nu îl are „la inimă” pe Epure

În cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural, Petre Ungureanu l-a atacat în stilul său caracteristic pe Florin Epure, pe care l-a anunţat oficial că doreşte să îl destituie. Ungureanu este nemulţumit de activitatea directorului de la Cultură, menţionând însă că totul i se trage de la organizarea în Râmnicu Vâlcea a seminarului Unesco pe tema patrimoniului cultural imaterial. Prefectul se plânge că nu a fost invitat la acest eveniment de marcă, la care au participat atât secretarul de stat din Ministerul Culturii, cât şi alte personalităţi de marcă ale judeţului. „Îl atenţionez public pe domnul Epure că voi cere schimbarea sa din funcţie către ministrul Culturii. Activităţile acestei direcţii sunt proaste, nu informează Prefectura, nu are nici un fel de activitate în ultima perioadă şi regret că a fost numit la conducerea acestei instituţii. Am avut una dintre cele mai importante manifestări europene la nivel cultural, UNESCO, şi a trebuit să descoperim noi că are loc la Vâlcea, pentru că nu am fost invitaţi. Vâlcea are ceva de spus, iar Instituţia Prefectului este foarte preocupată de acest domeniu al Culturii. Voi trimite o informare ministrului Culturii.”, a declarat Petre Ungureanu. „Totul s-a desfăşurat în pripă, beneficiind de o slabă mediatizare şi implicare redusă a celor care conduc cultura în judeţul Vâlcea.”, mai spune prefectul. Cel mai probabil, Direcţia de Cultură va trebui să prezinte un raport de activitate în următoarea perioadă pentru ca Ungureanu să poată analiza mai bine situaţia lui Epure.

Epure: „Poate să ceară demiterea mea dacă vrea”

Pe de altă parte, directorul Direcţiei de Cultură susţine că trebuie să aibă o discuţie cu prefectul, pentru a putea face aprecieri pe marginea acestui subiect. Totuşi, acesta cataloghează drept nedreaptă atitudinea lui Ungureanu, în condiţiile în care în permanenţă a răspuns la solicitări, ca şi alte deconcentrate. „Nu se pune problema că nu informăm Prefectura. În fiecare săptămână, lunea, noi trimitem agenda culturală, unde sunt trecute toate evenimentele care se vor desfăşura. Sunt surprins de această solicitare mai ales că noi am ţinut tot timpul aproape de Instituţia Prefectului, trimiţând mereu informaţii şi strategiile pe care le luăm în privinţa simpozionului UNESCO. Direcţia pe care o coordonez nu are nici o vină. Ministerul Culturii a dorit să se implice personal, noi am fost lăsaţi la urmă. Au fost aici la Vâlcea doi secretari de stat care s-au implicat direct, excluzându-ne pe noi. Mereu am raportat ceea ce se întâmplă, deci nu e ceva nou pentru Instituţia Prefectului. Dacă dânsul doreşte să ceară demisia, o poate face.”, a spus Florin Epure. La începutul lunii mai, la Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat un simpozion internaţional sub egida UNESCO cu tema „Patrimoniul imaterial din SE Europei”, principalul organizator fiind Ministerul Culturii.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.