Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Popularitatea l-a făcut primar

primariePrimarul comunei Păuşeşti- Otăsău, Gheorghe Pârvulescu, se află la al treilea mandat consecutiv. Acesta s-a născut la 19 decembrie 1953, iar în 1972 a absolvit cursurile Şcolii Postliceale şi de Proiectare TCM Sibiu. Totodată, este licenţiat în Ştiinţe Administrative, în urma absolvirii Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea. Între anii 1974 şi 1997, a lucrat la SC Vilmar SA Râmnicu Vâlcea (fost IUCF Râmnicu Vâlcea), pe post de proiectant la atelierul de proiectare, iar până în anul 2004 a fost inspector la compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de la Primăria oraşului Băile Govora. Din luna iunie 2004 şi până în prezent, ocupă funcţia de primar al comunei Păuşeşti-Otăsău. Ambiţia de a continua proiectele care vizau dezvoltarea localităţii l-a determinat să-şi mai dorească încă un mandat în fruntea administraţiei locale. Popularitatea de care avea parte l-a ajutat să ajungă primar: „Sunt de meserie proiectant, am lucrat 25 de ani pe platforma chimică, la proiectare, la Vilmar. Între timp, am făcut şi Facultatea de Administraţie Publică. După ce am plecat de la proiectare am lucrat la Govora, la primărie, timp de opt ani, ca inspector în urbanism. În felul acesta mi-am făcut o popularitate, fiind la distanţă egală atât de primăria de la Govora, cât şi de cea de la Păuşeşti. În 2004, am candidat şi am şi ieşit primar în turul al doilea. La al doilea mandat am candidat deoarece începusem nişte proiecte pe care nu le finalizasem, iar acum, a treia oară, la fel. Mai sunt o mulţime de lucruri de făcut în localitate, deci, motivul a fost continuarea proiectelor.”, a spus primarul liberal.
Infrastructura rutieră, prioritară pentru administraţia locală
Astăzi, comuna beneficiază în mare parte de utilităţi. Primarul consideră că a reuşit investiţii importante pentru localitatea sa: „Avem alimentare cu apă în toată comuna, am avut în vedere infrastructura rutieră, am reabilitat drumurile şi, în acest mandat, vom turna asfalt, treptat, pe drumurile comunale din fiecare sat. Avem şcoli moderne şi biserici reabilitate, singurul lucru pe care nu îl avem fiind canalizarea care, începând cu anul 2014, cu siguranţă, se va găsi şi la noi, la Păuşeşti-Otăsău.”, a precizat primarul Gheorghe Pârvulescu.

Asfaltarea DJ 126 Păuşeşti Otăsău – Băile Govora, un proiect de suflet
Anul trecut, primarul a reuşit să-şi îndeplinească unul dintre proiectele de suflet, şi anume asfaltarea drumului judeţean 126 Păuşeşti Otăsău – Băile Govora, proiect finanţat prin HG 577. Potrivit afirmaţiilor primarului Gheorghe Pârvulescu, tronsonul respectiv a fost asfaltat în anul 2011, iar anul trecut s-au amenajat rigolele. „Banii pe HG 577 au venit foarte greu, dar tot am reuşit să modernizăm DJ 126. Anul trecut, am primit două miliarde de la Guvern şi am stabilit în Consiliul Local să alocăm banii pentru amenajarea rigolelor. Am reuşit să finalizăm acest drum şi suntem foarte bucuroşi.”, a spus alesul liberal. De-a lungul celor două mandate, Pârvulescu a reuşit câteva proiecte importante, care vizau infrastructura rutieră. Un pod peste pârâul Otăsău şi două punţi pietonale se numără printre realizările primului mandat. Tot la insistenţele sale, Consiliul Judeţean s-a ocupat şi de drumul judeţean care străbate comuna: „Drumul judeţean este acoperit cu un covor asfaltic nou, pe o lungime de 3,5 kilometri, urmând ca, anul viitor, să facem şi cealaltă jumătate. Pe Ordonanţa 7 am realizat un pod de beton armat pe o lungime de 70 de metri, cu două benzi de circulaţie şi cu acces pietonal lateral, şi două punţi pietonale, care sunt tot peste pârâul Otăsău, în punctele Cernere şi Cheran. Valoarea totală a obiectivelor este de 22 de miliarde de lei vechi. Proiectul a fost finalizat în anul 2008.”, a mai spus liberalul.
Gheorghe Pârvulescu: „Vom asfalta câte puţin în fiecare an”
Gheorghe Pârvulescu este conştient că lucrurile merg greu în ţară şi că fondurile vor întârzia să apară în următoarea perioadă. Pentru ca proiectele sale să nu fie stopate, primarul şi-a propus să asfalteze câte puţin în fiecare an şi în fiecare sat. Primarul s-a gândit şi cum va face asfaltarea, astfel încât să nu necesite spargerea asfaltului în momentul în care va fi introdusă canalizarea: „Reabilitarea drumurilor comunale şi săteşti, covorul asfaltic şi canalizarea mai rămân de rezolvat. Avem o reţea de drum de 30 de kilometri, opt sunt pe drumul judeţean, din care mai avem trei kilometri de asfaltat. Restul urmează să facem în continuare, în funcţie de resursele financiare. Aşa am început noi: întâi cu intersecţiile, am încercat să descongestionăm circulaţia în intersecţii, le-am terminat pe toate şi urmează ca, în fiecare an, în funcţie de bani, să asfaltăm măcar câte o jumătate de kilometru în fiecare sat. Avem opt sate, ştim că, în viitor, Apavilul urmează să introducă sistemul de canalizare şi, din acest motiv, vom face doar partea carosabilă, pentru a nu sparge asfaltul ulterior.”, a precizat primarul.

Alimentare cu apă în toată comuna
Primarul Gheorghe Pârvulescu şi viceprimarul Cătălin Avan au format o echipă solidă, implementând o serie de proiecte menite să îmbunătăţească nivelul de trai al localnicilor din Păuşeşti-Otăsău. Astfel, cea mai mare necesitate a cetăţenilor a fost alimentarea cu apă, proiect finalizat de primarul Pârvulescu: „Avem reţea de apă potabilă în toată comuna, făcută pe un program guvernamental, cu conductă de polietilenă, pe o lungime de 30 de kilometri, de care beneficiază 98% din populaţie.”, a afirmat primarul. De curând, a fost finalizată şi extinderea reţelei de apă potabilă în satele Şerbăneşti şi Buzduganu. Această extindere s-a făcut pe o lungime de 1,5 kilometri, investiţia fiind executată cu fonduri de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean. Şi în acest an, în comuna Păuşeşti-Otăsău s-au derulat lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă. Conducta a fost introdusă pe două tronsoane, de câte un kilometru fiecare, în satul Păuşeşti-Otăsău. Primarul ne-a garantat că lucrările nu se vor opri aici, ci vor continua în satul Cernele, unde reţeaua va fi prelungită cu 1,3 kilometri. Din cauza diferenţei de nivel, în zona respectivă va fi amplasată şi o staţie de repompare. „La următoarea rectificare bugetară sper să primim bani pentru a demara şi lucrările din satul Cernele. După ce vom finaliza şi această extindere, toată comuna va fi racordată integral la reţeaua de apă. Practic, în acest moment, 98 la sută dintre gospodării sunt branşate şi contorizate. Reţeaua a fost cedată deja către Apavil, de la care încasăm o redevenţă anuală de 100 de milioane de lei vechi. În plus, tot Apavil se ocupă şi de eventualele nereguli care pot apărea.”, a spus Pârvulescu. A fost finalizată şi lucrarea de pietruire şi balastare a zonelor unde s-a introdus reţeaua de apă şi a celor care au fost afectate de precipitaţiile abundente.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.