• Investiţia se ridică la 700.000 de lei şi este doar o componentă a unui amplu proiect finanţat pe Măsura 3.2.2.
Primarul Vasile Boeangiu şi-a propus, în perioada mandatelor sale, să dea o nouă faţă localităţii pe care o conduce. Pe lângă proiectele în infrastructură s-a gândit să realizeze ceva inedit pentru cetăţenii săi şi anume un spaţiu de agrement care să-i ajute să se relaxeze în zilele libere sau la sfârşitul săptămânii: „M-am gândit să fac ceva care să-i ajute să se relaxeze în timpul liber. Aici, oamenii sunt muncitori, iar atunci când îşi permit sau au puţin timp liber, să aibă în comuna lor un spaţiu unde să se poată destinde împreună cu familia. Este un proiect de suflet, prin care îmi doresc să le ofer nu numai cetăţenilor din Alunu, ci tuturor celor din zona aceasta modalitatea prin care să-şi hrănească şi sufletul.”, a precizat primarul Boeangiu.
La piscină vor avea acces localnicii, vâlcenii din Berbeşti, Mateeşti, dar şi gorjenii, fiind singura piscină de acest gen pe o rază de 50 de kilometri.
Inaugurată de Sfântul Ilie
Începând cu această vară, mai exact din 20 iulie, cetăţenii din Alunu, dar şi din comunele limitrofe se vor putea răcori la piscina din centrul comunei, un spaţiu de agrement dotat cu bazinul propriu-zis, şezlonguri, terasă, cu o atmosferă inedită de relaxare.
Deşi a fost făcută recepţia la toate celelalte obiective, Vasile Boeangiu susţine că piscina este primul obiectiv realizat şi inaugurat. Investiţia se ridică la 700.000 de lei şi este doar o componentă a unui amplu proiect, finanţat pe Măsura 3.2.2. a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Proiectul se ridică la 2,5 milioane de euro şi cuprinde cinci obiective, unul dintre acestea fiind spaţiul de agrement, din care face parte piscina: „Lucrările au început în urmă cu patru ani şi sunt finalizate în cursul acestei luni. Este primul obiectiv pe care îl inaugurăm, deşi am făcut recepţia la terminarea lucrărilor la toate celelalte obiective.”, a mai spus primarul.
De curând, administraţia publică locală a recepţionat lucrările la un teren de sport multifuncţional şi la un parc de joacă pentru copii.
Prefectul judeţului, Mircea Nadolu: „Este cea mai frumoasă piscină din judeţul Vâlcea”
Vineri, 20 iulie, la inaugurarea piscinei a fost prezent şi prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, care s-a arătat impresionat de rezultatele proiectului implementat la Alunu: „Vreau să felicit administraţia locală din Alunu pentru numeroasele realizări din ultimii ani şi pentru ideea aceasta, de construire a unei piscine. Domnul Boeangiu, cu toţii ştim, este unul dintre cei mai activi primari ai judeţului. Chiar pot să afirm că este cea mai frumoasă piscină din judeţul Vâlcea. Nu am mai văzut una la fel pe raza judeţului.”, a afirmat prefectul judeţului. Din păcate, acesta nu a putut să inaugureze piscina decât prin tăierea panglicii, fiind aşteptat la Craiova pentru o întâlnire cu primul-ministru Victor Ponta. La eveniment au mai fost prezenţi atât angajaţii aparatului administrativ, consilierii locali, dar şi cetăţeni ai comunei care s-au putut răcori după tăierea panglicii cu o baie în piscină.
Începând din 20 iulie, piscina va fi deschisă până la începutul toamnei. Taxa de intrare pentru adulţi este de 5 lei şi 3 lei pentru copii.
Piscina a adus noi locuri de muncă
Problema cu care se confruntă localităţile din întreaga ţară este lipsa locurilor de muncă. Majoritatea cetăţenilor sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri în fiecare zi până în oraşele apropiate pentru a munci, din lipsa locurilor de muncă în localitatea în care trăiesc. Şi la Alunu, nevoile oamenilor sunt asemănătoare. Primul punct găsit din programul electoral cu care primarul Boeangiu a venit în faţa cetăţenilor pe 10 iunie 2012 vizează chiar acest aspect. Prin darea în folosinţă a piscinei din centrul comunei, primarul a asigurat câteva locuri de muncă tinerilor din localitate: „Cea mai mare nemulţumire a oamenilor este legată de lipsa locurilor de muncă. Principalul obiectiv în acest mandat este crearea de locuri de muncă. Prin acest spaţiu de agrement am asigurat 6-7 locuri de muncă, cu predilecţie studenţilor şi elevilor. Aceştia sunt angajaţi ca zilieri, mai ales că este perioada vacanţei de vară şi au nevoie de bani. Prioritate pentru administraţia publică locală este asigurarea de locuri de muncă, în special familiilor care au copii de crescut.”, a specificat primarul.
Infrastructura educaţională, în atenţia primarului
Administraţia locală a comunei Alunu se poate mândri cu numeroase proiecte finalizate, printre care modernizarea şcolilor, considerând că este necesar ca elevii să beneficieze de aceste facilităţi pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze: „În aceşti ani, de când sunt în funcţie, am avut în vedere şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII din Alunu, aceasta constând în înlocuirea acoperişului, construcţia a trei grupuri sanitare (fete, băieţi, grădiniţă), realizarea unui sistem de încălzire centrală, modernizarea instalaţiei electrice, construcţia magaziei de combustibil solid, dar şi igienizarea şi întreţinerea Şcolii cu clasele I-VIII din Colteşti şi construirea unei magazii de combustibil solid la Şcoala Colteşti şi una la Grădiniţa Colteşti.”, a mai adăugat primarul Boeangiu. De asemenea, primarul a construit şi un parc de joacă la Şcoala cu clasele I-IV Roşia, pentru ca micuţii din acea zonă să aibă unde să se recreeze.
Toate bisericile au fost reabilitate
Primarul Vasile Boeangiu a avut în vedere şi reabilitarea tuturor locaşurilor de cult din comuna Alunu, un sprijin de nădejde fiind şi preotul paroh, care este fratele primarului din Alunu. Astfel, reabilitarea locaşelor de cult a constat în refacerea acoperişului, a tencuielilor şi a picturii exterioare la biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Ocracu; renovarea bisericii cu hramul „Sfântul Dumitru” din Leurda; refacerea împrejmuirii bisericii cu hramul „Cuvioasa Paraschiva” din satul Colteşti; sistematizarea şi refacerea zugrăvelii şi picturilor exterioare la biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din satul Alunu; construcţia prăznicarului la biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, din satul Bodeşti. Potrivit spuselor primarului, biserica Alunu, construită în 1919, având hramul Sfântul Nicolae, a suferit grave deteriorări înainte de 1989, însă după Revoluţie, prin strădania preotului paroh Ştefan Boeangiu şi cu sprijinul enoriaşilor, biserica a fost renovată, iluminată, a fost repictată şi resfinţită, devenind astfel un model de locaş de cult ortodox din zonă. De asemenea, biserica Igoiu, construită în anul 1652 numai din lemn, cu hramul Cuvioasei Paraschiva, a fost renovată, fiind acoperită cu şindrilă în stil ţărănesc, a fost resfinţită şi declarată monument istoric tot prin grija părintelui Ştefan Boeangiu şi cu sprijinul enoriaşilor.
Dispensarul medical va funcţiona până la sfârşitul anului
Din anul 1983, dispensarul medical uman din Alunu funcţionează într-o clădire nouă. În timp, aceasta s-a degradat, iar în momentul de faţă a suferit lucrări de reabilitare, cheltuieli susţinute din bugetul local: „Pentru a nu fi desfiinţat şi pentru a funcţiona, dispensarul trebuia să fie dotat cu aparatura necesară, care prevede eforturi financiare uriaşe. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să reuşim să-i facem dotarea minimă pentru a-l aduce în stare de funcţionare. Toate aceste reabilitări a costat administraţia locală câteva sute de milioane.”, a mai precizat primarul. De asemenea, primarul şi-a propus ca măcar o zi pe săptămână, medicii să aibă program şi la acest dispensar, pentru ca localnicii să nu se mai deplaseze la cel din satul Igoiu.
Alunu, înfrăţită cu Greasque, din Franţa
În perioada 13-18 ianuarie 2007, o delegaţie condusă de primarul Vasile Boeangiu şi viceprimarul Vasile Daju a fost în Franţa pentru a înfrăţi comunele Alunu şi Greasque, din regiunea Marsilia. Atunci, delegaţia vâlceană nu s-a întors cu mâna goală din Franţa. Ea a adus pentru localitate un autocar cu 54 de locuri, dar care nu s-a întors gol, ci plin cu jucării şi hăinuţe pentru copiii preşcolari din comună. Iniţiatorul acestei donaţii a fost chiar un vâlcean, originar din comuna Alunu, plecat de 15 ani în Franţa, unde are familia. Prin Asociaţia Orizont România s-a reuşit ca autocarul să fie donat comunei Alunu, iar, la întoarcerea din Franţa, primarul Vasile Boeangiu a adus şi o delegaţie franceză, din care a făcut parte şi viceprimarul localităţii Greasque. Din anul 2007, între cele două comune a existat schimb de experienţe menite să facă cunoscută localitatea Alunu peste hotare.
salutare am vazut poza cu piscina e ok dar numi place scara aceea delemn trebuie sa fie de inox si piscina la marimea de o are trebuie sa aiba 4 scari , 2 pe fiecare parte in lungime eu sunt in spania si am vazut aici cum este , o optiune dea mea salutari tuturor un lucru bun in alunu