Bază sportivă modernă
În comună Budeşti, primarul Gheorghe Mirea a încercat, de fiecare dată, să rezolve problemele cetăţenilor, dar şi să propună proiecte pentru dezvoltare. Unul dintre proiectele primarului Mirea a fost modernizarea bazei sportive în comuna Budeşti, care va fi prevăzută cu o tribună de 400 de locuri. Primarul Gheorghe Mirea şi viceprimarul Ionel Vlădulescu speră să devină funcţională din primăvara anului 2012: „Sperăm că baza sportivă va deveni funcţională din primăvară. De curând, s-au efectuat şi drenajele. Urmează să introducem sistemul de irigaţii. Luna aceasta urmează să semănăm gazonul şi sperăm ca în luna august să fie inaugurată. Toată investiţia pentru acest stadion a fost din bugetul local, ridicându-se la suma de opt miliarde de lei vechi. De la Guvern nu am primit decât 4.000 de lei. Am trimis toate situaţiile de lucrări la Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi nu am primit nici un răspuns. Din această cauză a şi durat mult lucrarea. Cu aceşti bani puteam să facem altceva, avem nevoie de multe în comună. Sigur însă că vom căuta să găsim o soluţie pentru a primi banii care ni se cuveneau.”, a explicat viceprimarul Ionel Vlădulescu.
În urma recensământului a crescut numărul populaţiei
Până în momentul de faţă, nu au primit datele exacte ale recensământului, dar primarul Mirea susţine cu tărie că populaţia localităţii pe care o are în subordine a crescut: „Nu avem datele de la recensământ, nu se pot face publice momentan, dar se pare că populaţia localităţii depăşeşte 6.400 de locuitori. Vom vedea oficial când se vor da publicităţii datele reale. Comparativ cu alte localităţi, unde populaţia, în urma recensământului, a scăzut, la Budeşti, situaţia este una fericită, observându-se chiar o creştere.”, a precizat primarul Gheorghe Mirea.
A intrat în politică… din întâmplare
Primarul Gheorghe Mirea spune că majoritatea timpului îl dedică problemelor administrative, lăsând, de cele mai multe ori, pe locul doi familia sau alte preocupari. Cu toate că susţine că are o situaţia materială bună, primarul nu se consideră un om bogat. „La vârsta pe care o am, este normal să am o situaţie materială destul de bună. Nu pot să spun că sunt sărac, cum nimeni nu poate afirma că am avere. În plus, situaţia materială a familiei mele nu s-a modificat în perioada în care am ocupat funcţia de primar.”, declară acesta. În 2000 s-a alăturat PRM, la insistenţele fostului preşedinte al partidului, Nicolae Pătru, fiind numit preşedinte al organizaţiei locale. De aici până la funcţia de viceprimar şi apoi la fotoliul de primar nu au mai trebuit decât câţiva paşi: În acelaşi an am candidat la funcţia de primar, dar lipsa de experienţă mi-a adus doar funcţia de viceprimar. Nemulţumit de atitudinea conducerii PRM Vâlcea faţă de solicitările mele repetate, de a fi sprijinit în realizarea unor proiecte importante pentru comunitate, am cedat într-un final propunerii PNL de a candida la funcţia de primar, în 2004, din partea acestei formaţiuni politice.”, a afirmat primarul Mirea. În ziua în care şi-a depus candidatura a avut loc şi una dintre cele mai grele etape din viaţa sa. În urma unui sondaj realizat chiar de PSD – organizaţia din care făcea parte actualul viceprimar şi principalul său contracandidat – proaspătul liberal Gheorghe Mirea apărea ca favorit, cu aproximativ 60% din opţiunile electoratului. Popularitatea în rândul localnicilor i-a atras mai multe probleme decât satisfacţii, dat fiind că, în seara lansării candidaturii sale, autori necunoscuţi i-au incendiat casa. Gheorghe Mirea este convins şi acum că opozanţii săi politici din acea perioadă ar avea multe de spus în legătură cu incidentul în urma căruia şi-a pierdut locuinţa. În 2004 a câştigat alegerile, devenind primar din partea PNL. Gheorghe Mirea rămâne reticent în declaraţia cu privire la candidatură sa din 2012, afirmând că nu este prea sigur că îşi doreşte să mai candideze pentru fotoliul de primar.
Centru social în satul Ruda
Viceprimarul Vlădulescu a adăugat că, zilele acestea, primarul Gheorghe Mirea va iniţia procedura de licitare a lucrărilor privind amenajarea centrului social de la Ruda. Proiectul „Centru multifuncţional de servicii sociale Budeşti-Ruda, judeţul Vâlcea”, implementat de Primăria Budeşti, are o valoare totală de 1.896.476,42 lei, din care 1.279.530,24 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă şi se adresează familiilor cu risc de abandon al copilului, copiilor străzii, copiilor de vârstă şcolară în risc de abandon şcolar sau cu dizabilităţi. Se va crea un centru multifuncţional de servicii sociale care să reunească un centru de zi pentru prevenirea abandonului şi instituţionalizarea copiilor proveniţi din familii în dificultate, a celor cu dizabilităţi şi a copiilor străzii, dar şi un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii pentru prevenirea separării copilului de familia sa şi sprijinirea copiilor atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora. Termenul de execuţie este noiembrie 2012, iar finanţarea este asigurată printr-un program european, ceea ce înseamnă că nu vom avea probleme cu banii necesari realizării investiţiei.”, a declarat viceprimarul Vlădulescu.
Primul aerodrom din Vâlcea va fi construit la Budeşti
Consiliul Local din comuna Budeşti a aprobat propunerea Prefecturii Vâlcea, de înfiinţare a unui aerodrom pentru avioane uşoare şi pentru SMURD pe teritoriul localităţii, în zona Barza.
„Ne dorim acest lucru, pentru că se întâmplă foarte multe la nivel de ţară şi, în plus, pe raza judeţului nu există aşa ceva. S-a luat deja o hotărâre şi urmează amenajarea unui astfel de aerodrom. Ne bucurăm că după şase luni de la emiterea hotărârii Prefecturii, localnicii au înţeles importanţa acestui fapt. Nu spun că nu au existat piedici, dar mare parte s-au datorat lipsei de comunicare, dar şi a unei rea-voinţe a unora, care trebuie să se pună contra, indiferent despre ce este vorba. În prezent, aerodromul va fi deservit de avioane uşoare, elicoptere, în special ale ISU.”, a precizat primarul Gheorghe Mirea. Viceprimarul Vlădulescu a ţinut să adauge: „Ne-am trezit că mai bine de 100 de familii din zonă nu erau de acord, pentru că li se spusese greşit, din păcate, cu răutate, că izlazul care are 60 de hectare va fi în întregime folosit pentru aeroport, iar animalele lor nu mai au unde să păşuneze. Trei luni am dus muncă de convingere cu fiecare om în parte pentru a le explica necesitatea şi importanţa unei asemenea investiţii. Pe lângă faptul că este un prim pas ca la Vâlcea să avem un aeroport care, probabil, pe viitor, va avea o altă dezvoltare, a trebuit să le spunem şi de investiţiile în infrastructură care urmează să se facă în zonă.”. Viitorul aerodrom se va construi în zona Barza, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 6 hectare. Acesta este situat la 7 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea şi va deservi cu prioritate avioanele utilitare şi elicopterele ISU, dar, potrivit prefectului de Vâlcea, Petre Ungureanu, el va putea fi folosit, pe viitor, o dată cu dezvoltarea acestuia, şi pentru alte tipuri de zboruri.