Gheorghe Gîngu a fost prezentat drept candidat din partea Partidului Social Democrat la Primăria comunei Bujoreni. Pleacă cu şanse reale de a-şi continua munca în administraţie, dar nu ca viceprimar, ci ca şef al administraţiei locale. Gîngu ştie că cetăţenii au aşteptări mari de la noua administraţie, indiferent din ce partid face parte. Spune că, în principiu, oamenii îşi doresc ca, în fruntea comunităţii să fie un om serios, care să nu facă decât politica cetăţeanului, să descurce iţele încurcate ale Primăriei Bujoreni şi să fie primarul tuturor, care va reuşi să bifeze în programul electoral cu care se va prezenta în faţa electoratului investiţiile absolut necesare pentru localnici. Actualul viceprimar vine din mediul privat, însă are o experienţă în administraţie de două mandate, după ce a fost ales consilier local: „În cele două mandate de consilier m-am implicat în administraţia locală, am încercat tot timpul să-i sfătuiesc pe cei de aici. Nu sunt, deci, străin de administraţie, cunosc foarte bine localitatea şi necesităţile acesteia şi consider că sunt foarte multe lucruri de dus la bun sfârşit. Această localitate va arăta altfel în următorii ani, sunt convins de lucrul acesta”, este de părere Gîngu.
Gheorghe Gîngu: „Voi face politica cetăţeanului”
Gheorghe Gîngu spune că Bujoreniul este o poartă de intrare pentru economia şi turismul din judeţul Vâlcea, doar că trebuie să şi arate ca o zonă modernizată, şi promite că aşa va fi. Intrat în miezul problemei, ştie care sunt necesităţile comunităţii, dar şi minusurile pe care le are administraţia locală: „Voi face politica cetăţeanului, iar aşteptările comunităţii din Bujoreni sunt normale. Oamenii îşi doresc condiţii decente de trai, realizate rapid, adică: apă curentă, reţea de canalizare, drumuri asfaltate, gaze naturale şi şcoli, după care urmează rezolvarea fondului funciar. Pe lângă toate aceste necesităţi sunt multe alte lucruri pe care trebuie să le rezolv. În primul rând, nu avem oameni specialişti în primărie, şi mai ales documente justificative nu mai există în primărie, care să ateste ce s-a făcut în anii precedenţi, în aşa fel încât să îmi dau seama ce aş putea să corectez acum. Au venit oameni care solicită de la Comisia de Fond Funciar un anumit teren pentru care se judecaseră în urmă cu mulţi ani, pierduseră şi acum doreau să o ia de la capăt. Pentru că noi nu avem o bază de date, în această perioadă muncim pentru că avem nevoie de toată informaţia, astfel încât eu să pot să iau decizia corectă. Bujoreniul este o poartă de intrare, doar că trebuie să şi arate ca o zonă modernizată, şi chiar aşa va fi!
Gheorghe Gîngu: Nu vreau să fiu „omul negru”, dar la Bujoreni se va impune dictatura legii
Gheorghe Gîngu mai spune că sunt probleme inclusiv în privinţa modului de realizare a proiectului de canalizare: „În localitate sunt două proiecte de canalizare, se merge pe două fronturi. Unul dintre proiecte se derulează prin Agenţia Fondului de Mediu, iar cu cel de-al doilea suntem prinşi şi în master planul judeţului, nefiind informaţi unii de alţii”, a declarat viceprimarul. Gheorghe Gîngu este supărat deoarece, pentru proiectul care se derulează prin Agenţia Fondului de Mediu nu s-au prevăzut racordurile către cetăţeni, investiţia fiind prevăzută doar cu un colector, în timp ce celălalt proiect prins în master planul judeţului include inclusiv branşările către cetăţeni: „Sunt multe disfuncţionalităţi în cadrul acestui proiect, şi îmi este greu să comunic cu cei din contractele de pe proiectul nostru. Probleme am inclusiv cu proiectantul care a întocmit proiectul pentru reţeaua de canalizare, am probleme cu constructorul şi cu fostul diriginte al lucrărilor, pentru că am trecut la verificarea graficelor şi a documentelor. Normal că am probleme, deoarece aici nu s-a simţit nimeni verificat, pentru că aşa au mers lucrurile”, declară Gheorghe Gîngu. Lucrările pentru introducerea sistemul de canalizare trebuie finalizat pe data de 29 octombrie, însă el s-a realizat abia în procent de 33%: „Lucrările sunt întârziate, constructorul ne-a trimis o adresă prin care ne solicită prelungirea cu încă un an. Asta ar însemna o prelungire a disconfortului cetăţenilor cu încă un an, pentru întreaga localitate. Aflat în această situaţie am înlocuit dirigintele, acesta fiind un prim pas. Contractele vor fi cele pe care le va impune legea şi în care am să cer verificarea amănunţită inclusiv a dumnealor, pentru că, dacă nu comunică cu mine, nu stau să pierd timpul cu rezilierea contractului. Nu vreau să fiu „omul negru”, dar în Bujoreni se va impune dictatura legii”, a mai spus viitorul candidat al Primăriei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, care va ocupa, probabil, şi fotoliul de primar.
Lista proiectelor prioritare, în atenţia social-democratului Gheorghe Gîngu
În această perioadă, administraţia locală din Bujoreni a depus la Ministerul Dezvoltării nouă proiecte. Proiectele depuse vizează modernizarea atât a drumurilor comunale, cât şi modernizarea şi dotarea şcolilor, modernizarea dispensarului, dar şi modernizarea iluminatului stradal: „Din toate acestea vreau să se aloce fonduri măcar pentru două proiecte. Avem două proiecte pentru modernizări de drumuri, pentru că noi avem peste 50 de kilometri de drumuri locale şi sunt drumuri de pământ sau, în cel mai bun caz sunt pietruite”, afirmă Gheorghe Gîngu. Astfel, prin O.G. 28 se aşteptă finanţare pentru un proiect care vizează asfaltarea drumului comunal pe o lungime de 26,5 de kilometri şi construirea a trei poduri. Proiectul are valoarea de 128 de miliarde de lei vechi. Cel de-al doilea proiect este pentru modernizarea infrastructurii şi cuprinde modernizarea a 11 kilometri de drumuri forestiere şi de tarla. Ambele proiecte sunt de asfaltare a drumurilor şi au fost depuse separat. Pentru tot ce înseamnă modernizare, consolidare, dar şi dotarea celor trei şcoli care nu au autorizaţie sanitară, proiectele sunt în aşteptare la Ministerul Dezvoltării, în vederea finanţării. Şcolile din satele: Olteni, Lunca şi Bogdăneşti nu au fosz îmbunătăţite în nici un fel, de când s-au construit, din anul 1940. Am mai depus un proiect pentru modernizarea iluminatului public pe care deja îl finanţăm, cu fonduri din bugetul local, deoarece oamenii nu mai au răbdare. Se va implementa mai întâi pe drumul naţional. Pentru a completa şi celelalte zone ale comunei le vom reamenaja cu lămpile pe care le avem existente. Un alt proiect priveşte modernizarea dispensarului din satul Bogdăneşti. Locaţia respectivă este dispensarul de centru al comunei. Un alt proiect pe care l-am depus prevede racordarea gospodăriilor la reţeaua de canalizare la care se lucrează. Proiectul are valoarea de 100 de mii de euro şi ni-l dorim deoarece doar aşa se poate face funcţională reţeaua de canalizare existentă deja pe o lungime de 11 kilometri. Mai avem un proiect pentru achiziţionarea camerelor de supraveghere. Valoarea totală a proiectelor pe care le-am depus ajunge la peste 300 de miliarde de lei vechi”, a mai declarat candidatul social-democrat pentru Primăria Bujoreni, Gheorghe Gîngu.
Primarul interimar spune că are proiecte depuse şi asta îl determină că candideze
„Am proiecte şi de aceea voi merge mai departe, în administraţie. Încerc să fiu bun gospodar cu banii pe care îi încasez, să am cheltuieli minime, iar bruma de bani pe care o avem din colectarea taxelor şi impozitelor să o folosim pentru mici investiţii cu ajutorul cărora, uşor, uşor le vom aşeza în ordine pe toate. Avem 30 de miliarde de lei datorie din amenzi rutiere neîncasate de recuperat, iar datoria asta ne-a speriat. Ni se spune să le punem sechestru pe avere acestor persoane. Noi, la primărie pierdem cel mai mult timp răspunzând documentelor, iar birocraţia în administraţie ne face să batem pasul pe loc. Pe nimeni nu interesează câţi oameni sunt în această primărie: din punctul de vedere al celor care ne direcţionează nu facem nimic. Mie îmi trebuie om pe care să-l angajez de urgenţă, dar am trimis de două luni corespondenţă la ANFP şi încă nu am primit aviz pentru angajare, în varianta în care cu ei se comunică doar prin poştă”, declară Gheorghe Gîngu.