Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

PAS vrea o ROMANIE RESPECTATA!

IMG_6968“ROMÂNIA RESPECTATĂ, EUROPA CORECTATĂ!” este sloganul Partidului Alternativa Socialistă în lupta pentru dobândirea demnităţii de europarlamentar. Mesajul candidaţilor PAS este unul clar şi militează pentru renaşterea democraţiei şi libertăţilor naţionale, precum şi pentru o Europă democratică, în care statele naţionale să poată deţine o politică proprie de dezvoltare economică şi socială.

„Ne adresăm tuturor celor care trăiesc din rezultatele muncii lor şi resping orice formă de exploatare a muncii altora. Europarlamentarii Partidului Alternativa Socialistă vor acţiona cu prioritate, alături de reprezentanţii celorlalte partide membre ale Partidului Stânga Europeană (membri în grupul parlamentar GUE/NGL), pentru înlocuirea actualului sistem legislativ şi instituţional al Uniunii Europene.”, a precizat preşedintele PAS, Constantin Rotaru.
În cazul în care vor ajunge la Bruxelles, europarlamentarii Partidului Alternativa Socialistă vor lupta împotriva autoritarismului şi vor propune o singură democraţie europeană: „Vom respinge autoritarismul şi dictatura birocraţiei de la Bruxelles şi vom sprijini activ renaşterea democraţiilor şi libertăţilor naţionale, precum şi a democraţiei la nivelul Uniunii Europene. Vom milita pentru corelarea legilor electorale în toată Uniunea, pe principiul adoptării legii celei mai favorabile în toate ţările Uniunii, inclusiv în România. Astfel, vom milita pentru dispariţia pragurilor electorale, a cerinţelor privind listele cu semnături de susţinere şi împotriva condiţionării candidaturilor de depunerea unei sume de bani.”, a precizat candidatul pentru Parlamentul European, Constantin Rotaru.

Constantin Rotaru: „Ne dorim o dezvoltare economică reală”

Lipsa locurilor de muncă este principala problemă cu care se confruntă România. Partidul Alternativa Socialistă îşi propune o strategie de dezvoltare economică proprie, care să vină în sprijinul producătorului român, o implicare a statului în economie ca factor de echilibru şi dezvoltare unitară a ţării: „Vom milita, alături de partenerii noştri din Partidul Stânga Europeană, pentru dreptul statelor naţionale de a avea politici proprii de dezvoltare economică, pentru recuperarea dreptului statelor naţionale de a fi actori economici activi. Considerăm că politicile neoliberale globale din ultimii 25 de ani au dovedit cu prisosinţă că lupta împotriva şomajului şi a inechităţii economice şi sociale nu poate fi lăsată la cheremul „pieţei libere”, fiind necesară intervenţia societăţii, prin intermediul statului.”, se mai precizează în programul electoral al reprezentanţilor PAS.
Partidul Alternativa Socialistă îşi propune radierea politicilor de austeritate şi acordă prioritate solidarităţii sociale şi dezvoltării ecologice.
 
PAS doreşte o justiţie fiscală
• Partidul Alternativa Socialistă îşi propune o luptă reală împotriva evaziunii fiscale şi impozitarea averilor mari

PAS îşi propune să lupte împotriva dependenţei faţă de pieţele financiare şi asigurarea unei justiţii fiscale. Potrivit ideilor socialiste, prin cuvântul lui Constantin Rotaru, nu trebuie făcută greşeala de a atribui fiscalităţii o anumită culoare politică, în funcţie de interesele guvernanţilor, ci în funcţie de necesităţile generale ale românilor, indiferent de clasa socială din care fac parte: „Considerăm prioritară soluţionarea situaţiei datoriilor statelor (o parte a datoriei trebuie anulată, o alta eşalonată), ne dorim crearea Băncii Publice Europene, care să finanţeze avantajos investiţiile sociale şi ecologice şi care să creeze locuri de muncă pe termen lung.”, mai declară Constantin Rotaru. Tot prioritar pentru viitorii europarlamentari ai Partidului Alternativa Socialistă este şi schimbarea statutului Băncii Centrale Europene, în vederea includerii luptei împotriva şomajului ca obiectiv fundamental al BCE, pe lângă lupta împotriva inflaţiei, şi acordarea independenţei băncilor naţionale. Partidul Alternativa Socialistă îşi mai propune şi adoptarea la nivelul UE a unui Pact Social de Stabilitate, contrapus actualului Pact Fiscal, de care nu beneficiază decât băncile, marile corporaţii transnaţionale şi politicienii corupţi: „În plus, considerăm prioritară adoptarea unei politici de aplicare a impozitelor excepţionale pe averile foarte mari şi trecerea la o luptă reală împotriva evaziunii fiscale şi a polarizării sociale, generată de aceasta.”, se mai precizează în programul PAS.

Salarii şi pensii minime, corelate pentru toate statele UE

Candidaţii PAS şi-au propus o uniformizare a salariilor şi pensiilor minime pentru toate ţările membre UE: „Vom milita pentru stabilirea unui salariu minim şi a unei pensii minime, corelată pentru toate statele Uniunii Europene (puterea de cumpărare a salariului minim şi a pensiei minime va trebui să fie aceeaşi în toată Uniunea).”, se mai precizează în programul PAS.
Alternativa Socialistă se poziţionează împotriva militarismului de orice fel: „Vom solicita desfiinţarea NATO şi elaborarea unei strategii europene de apărare, în cadrul căreia România să-şi poată reface potenţialul militar.”, a mai specificat Constantin Rotaru.
 
O Românie prezentată corect şi sprijin pentru românii emigraţi

Imaginea României a avut de suferit în ultimii 25 de ani, iar relaţiile cu ţările membre s-au alterat vizibil. PARTIDUL ALTERNATIVA SOCIALISTĂ îşi întemeiază obiectivele şi priorităţile în domeniul politicii externe pe apărarea integrităţii teritoriale, a independenţei şi suveranităţii naţionale, prin promovarea dialogului şi a cooperării reciproc avantajoase cu alte state ale lumii, indiferent de orânduirea lor socială, aşezând la baza acestor relaţii principiile egalităţii în drepturi, colaborării reciproc avantajoase şi neamestecului în treburile interne.
În acest sens, PAS îşi propune refacerea imaginii României, în contextul încadrării ca ţară membră a UE: „Vom milita permanent pentru prezentarea obiectivă şi corectă a realităţilor naţionale, pentru refacerea imaginii României în exterior, pentru remodelarea politicii externe a României, care va trebui să se întemeieze pe relaţii de bună vecinătate, de colaborare, în respectul independenţei şi suveranităţii naţionale cu toţi vecinii săi.”, a mai precizat candidatul PAS la europarlamentare, Constantin Rotaru.
De asemenea, PAS promite sprijin pentru românii care au emigrat de-a lungul timpului în ţările membre UE: „Vom lupta pentru adoptarea de măsuri concrete de integrare a românilor care au emigrat în ultimii 10 ani în ţările din Occidentul european. Astăzi, aceştia sunt într-o imensă măsură discriminaţi şi persecutaţi. Vrem ca românii emigraţi să aibă nişte reprezentanţi concreţi în Parlamentul European, vrem ca vocea lor să fie auzită.”, a concluzionat candidatul PAS, Constantin Rotaru.

Numai împreună vom învinge dictatura băncilor şi sărăcia!
Politicile neoliberale, capitaliste se dovedesc a fi falimentare.
Există o singură soluţie:
ALTERNATIVA SOCIALISTĂ la ROMÂNIA CAPITALISTĂ !
ALTERNATIVA SOCIALISTĂ la EUROPA CAPITALISTĂ !

Votaţi PARTIDUL ALTERNATIVA SOCIALISTĂ – locul 13 pe buletinul de vot.
 Votaţi SOARELE!


Postaţi pe: Facebook1 comentariu la " PAS vrea o ROMANIE RESPECTATA! "

 1. Doroftei Ilie spune:

  PSD ? = un partid mamut in care si-au facut loc cei certati cu legea , oportunistii si mincinosii !
  PNL ? = un partid al celor de dreapta , deci un partid al clasei expoatatoare !
  PDL ? = un partid al oportunistilor si al celor care nu-si iubesc tara !
  PMP ? = un partid provenit in mare parte din PDL , deci si acestia fiind pe acelasi calapod !
  Partidul care intradevar ar putea face multe lucruri bune , in folosul celor multi , este PARTIDUL ALTERNANTA SOCALISTA !!

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.