Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Partidele politice din Valcea se tem de fraudarea alegerilor

Alegeri ValceaPrefectul „apolitic” promite că nu sunt motive de îngrijorare.

Reprezentanţii principalelor partide politice din judeţul Vâlcea se tem că alegerile vor fi fraudate. Atât liberalii, cât şi social-democraţii sunt siguri că, în cazul în care Emil Boc va sta la guvernare până în decembrie, votul cetăţenilor va fi influenţat de democrat-liberali. În schimb, prefectul de Vâlcea promite că alegerile vor fi corecte, cel puţin din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului.

Start în campanie

De săptămâna trecută, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Cu toate că mai este destul timp până când cetăţenii vor fi chemaţi la urne ca să-şi aleagă preşedintele, liderii celor mai importante partide politice se tem de fraudarea alegerilor, mai ales dacă Guvernul Boc II se va ocupa de organizarea lor. Social-democraţii sunt primii care arată cu degetul către foştii colegi de alianţă din PD-L. Chiar dacă, la Vâlcea, protocolul dintre cele două partide încă funcţionează, pesediştii sunt convinşi că membrii PD-L vor face tot posibilul ca să fraudeze alegerile. „Paşii lui Traian Băsescu au fost bine calculaţi. Şi-a dorit de la început ca Emil Boc să conducă Guvernul, cel puţin până după alegerile prezidenţiale. Este pregătit ca, alături de oamenii pe care îi are, să fraudeze alegerile.”, a spus preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

Softul, marea păcăleală

Şi liberalii se tem de ceea ce ar putea să facă guvernul Boc II. Senatorul vâlcean Emilian Frâncu, fostul preşedinte al PNL Vâlcea, crede că alegerile pot fi fraudate chiar şi prin softul unde sunt înregistrate voturile pentru fiecare candidat. De fapt, din punctul de vedere al liberalilor, gestionarea incorectă a acestui soft ar putea fi problema cea mai gravă la alegerile din 22 noiembrie şi 6 decembrie. „Turismul electoral, secţiile de votare făcute la comanda primarilor PD-L sau a prefecţilor care au făcut parte din acest partid pot influenţa votul, dar nu decisiv. Lipsa de transparenţă în gestionarea softului cred că este o problemă extrem de gravă şi aici se poate produce marea păcăleală.”, a declarat Frâncu.

„La Vâlcea promit că nu se vor frauda alegerile”

Pe de altă parte, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, fost democrat-liberal, dă asigurări că, cel puţin la nivelul judeţului Vâlcea, alegerile vor fi unele corecte. „Am promis încă de la învestirea mea că, din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului, alegerile vor fi corecte.”, a spus Petre Ungureanu. Acesta susţine că este nevoie totuşi de o dezbatere publică, la care să ia parte atât societatea civilă cât şi partidele politice pentru a discuta despre subiectul posibilităţii fraudării alegerilor. „Eu vă promit că nu vor fi încercări de fraudare a alegerilor decât, bineînţeles, cele care nu depind de noi, de mica înţelegere şi mica mituială care au loc, de obicei, în mediile sărace, dar şi pe acelea vom încerca să le stopăm.”, conchide Petre Ungureanu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.