Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Parcul de la intrarea in Orlesti va da o noua fata comunei

P1000535•    Proiectul este întârziat de firma constructoare

Primarului Constantin Cârstina i-a plăcut tot timpul să lucreze la imaginea localităţii. De-a lungul timpului, a reuşit să impresioneze prin proiecte de bun-gust implementate pe raza localităţii. De această dată, Cârstina şi-a propus să lucreze la imaginea de la intrarea în localitate, unde îşi doreşte să amenajeze un parc occidental. A reuşit să obţină finanţare de la Agenţia Fondului de Mediu care încurajează astfel de proiecte, însă constructorul întârzie cu înaintarea lucrării, din cauza lipsei de personal: „Proiectul este în derulare, dar acum am probleme cu firma constructoare, deoarece are alte lucrări şi întârzie. Chiar zilele acestea trebuiau să vină şi să continue lucrarea, deoarece anul acesta am primit o adresă prin care ne-au anunţat că sunt bani alocaţi de Agenţia Fondului de Mediu. Anul trecut, lucrarea a fost blocată tocmai din lipsă de fonduri. Acum a crescut iarba foarte mare, aspectul nu este cel pe care ni-l dorim, dar sperăm să fie reluate lucrările cât de curând. În momentul de faţă, firma constructoare trebuie să achiziţioneze plantele, care costă câteva miliarde, şi, din această cauză, probabil, mai întârzie. Noi sperăm să finalizăm lucrarea în toamna acestui an.”, a mai declarat Cârstina.
Valoarea proiectului este de 13 miliarde de lei vechi, lucrarea fiind realizată în proporţie de 70%. Ar mai fi nevoie de plantarea arbuştilor, a pomilor şi de însămânţarea ierbii.

Cămin cultural modernizat cu fonduri locale

Primarul Constantin Cârstina s-a preocupat să facă rost de bani şi a reuşit să construiască un nou cămin cultural, care să vină în sprijinul comunităţii, deoarece clădirea a fost aproape distrusă de un incendiu, cu câţiva ani în urmă. Acum, orleştenii beneficiază de un cămin cultural ultramodern „Am avut o problemă cu acel cămin cultural, din cauza unui incendiu care a avut loc în urmă cu vreo 10 sau 15 ani, şi am muncit asiduu pentru a-l aduce la nişte standarde ridicate, astfel încât cetăţenii din Orleşti, fie ei tineri sau bătrâni, să beneficieze de activităţi culturale specifice timpurilor pe care le trăim. Am reuşit să modernizăm căminul cultural cu bani din bugetul local şi de la Consiliul Judeţean.”, a spus primarul Cârstina.

Bază sportivă modernă la Orleşti

Unul dintre proiectele de suflet ale primarului Constantin Cârstina este, fără îndoială, baza sportivă a localităţii, care arată exemplar. Primarul este un iubitor al fotbalului de calitate, iar acest lucru se vede prin interesul pe care îl acordă atât echipei fanion a localităţii „Voinţa Orleşti”, care este susţinută cu bani de la bugetul local, cât şi în ceea ce priveşte investiţiile făcute în jurul acestui obiectiv. Sportul este foarte bine reprezentat în localitate, acest lucru observându-se pe stadionul din Orleşti, unde, în fiecare zi, vin numeroşi tineri, dar mai ales femei de diferite vârste, să facă sport: „În ceea ce priveşte sportul, la nivelul comunei avem o echipă de fotbal care activează la nivelul Ligii a IV-a şi care, anul trecut, s-a bătut pentru primele locuri în clasament. Avem foarte bine reprezentat sportul în localitate şi ne mândrim cu acest fapt şi cu rezultatele meritorii obţinute. Acordăm o atenţie deosebită sportului. În prezent, avem şi grupe de copii, trei antrenori care îşi vor da tot interesul pentru a scoate tinere talente din localitate. Sunt foarte mulţumit şi împăcat de acest stadion. Cât merg eu prin ţară, am observat că un teren ca al nostru creează competiţie şi alte manifestări care conduc exact spre acea minte sănătoasă într-un corp sănătos, şi de aceea a trebuit să avem şi noi unul pentru orleştenii noştri.”, a precizat primarul.

Şcoli şi grădiniţe modernizate

Unul dintre obiectivele prioritare ale primarului Cârstina a fost cel legat de învăţământ, atât cel şcolar, cât şi cel preşcolar. Gospodarul şef a acordat o atenţie deosebită copiilor, deoarece soţia sa, fiind cadru didactic, l-a îndrumat în această direcţie. În momentul de faţă, orleştenii beneficiază de şcoli moderne, dotate cu aparatura necesară desfăşurării în condiţii optime a activităţilor de învăţământ: „Când am intrat în administraţia publică locală, soţia mea, fiind cadru didactic, mi-a sugerat două lucruri – să am grijă de şcoală şi de oameni. Eu cred că am reuşit, după cum aţi văzut. M-am chinuit foarte mult să le aduc pe toate la nivelul la care sunt, le-am luat practic de la zero. Copiii din Orleşti învaţă acum în condiţii normale, cum ar trebui să fie în 2014, şi cam aşa aş dori să fie în toată România, standarde decente, iar ei să nu aibă altă grijă decât să înveţe. A fost o muncă titanică, şi mai este de lucru. Nu sunt încă mulţumit, dar sper ca, împreună cu cadrele didactice şi conducerea şcolii, copilul din Orleşti sau de unde mai vine aici să simtă că este protejat, iar lui să-i rămână doar datoria normală, de a învăţa carte.”, a spus primarul din Orleşti. Şi în privinţa grădiniţei, primarul a făcut demersurile necesare pentru ca micuţii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii moderne, demne de o comună occidentală. Potrivit acestuia a fost reabilitată grădiniţa cu program prelungit din satul Silea printr-un proiect realizat cu bani de la Ministerul Muncii şi Familiei, instituţia fiind inaugurată în 2011: „Mi-am propus să fac tot ce este nevoie pentru preşcolari, până la elevii de şcoală primară şi gimnaziu. Am dorit să le creăm condiţii, şi ceea ce aţi văzut exprimă mult mai bine decât aş spune eu în cuvinte, iar acest lucru înseamnă că ne ocupăm aşa cum trebuie de învăţământul de toate categoriile din Orleşti. Aş menţiona că, fără sprijin, şi doar din fondurile bugetului local s-au realizat toate aceste lucruri. Nu ne-a dat nimeni nimic pe gratis, am rezolvat problemele comunei prin forţe proprii şi prin această mană cerească – fondurile europene. Am continuat şi am finalizat grădiniţa cu program prelungit din satul Silea, care funcţionează cu 15 copii. Grădiniţa s-a realizat cu bani de la Ministerul Muncii şi Familiei, având o valoare de trei miliarde de lei vechi.”, a concluzionat primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.