Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Parc modern, langa primarie

CENTRU mATEESTIPrimarul vrea să dovedească faptul că este preocupat de aducerea zonelor lăsate de izbelişte la standarde folositoare pentru localnicii din comună. De fapt, la capitolul eficienţă a investiţiilor, comuna Mateeşti trebuie să fie cu mult înaintea altora, orice investiţie făcută trebuie să aibă scopuri bine stabilite, doar aşa va deveni, în opinia gospodarului-şef, o localitate aliniată celor dezvoltate. De exemplu, în faţa primăriei există un spaţiu neamenajat, pe care primarul l-a transformat într-un parc modern. „Există un spaţiu de 470 de metri pătraţi chiar în faţa primăriei, unde mi-am propus de când am venit la primărie să amenajăm un parc. S-au plantat şase stâlpi de iluminat, 47 de arbuşti ornamentali, s-au construit, de asemenea, alei: una principală, care duce către biserică, şi altele secundare, pe marginile cărora vor fi montate băncuţe.”, a mai precizat primarul Alexie.
Nu regretă pasul făcut
Primarul Valerian Alexie a ajuns în funcţie într-un moment critic pentru localitate, preluând primăria cu datorii de 17 miliarde de lei vechi şi fără a avea vreo perspectivă de implementare a proiectelor rapid. Lipsa de fonduri la nivel naţional este simţită cu atât mai mult în sânul comunei Mateeşti, care nu a avut parte, în ultimii 20 de ani, de o înflorire precum alte localităţi. Întrebat dacă regretă alegerea făcută în anul 2012, primarul Alexie motivează că nu se plânge, deoarece a fost o dorinţă pe care şi-a văzut-o realizată: „Eu mi-am dorit această funcţie, am vrut să fac treabă măcar un mandat, mai ales că proveneam din mediul de afaceri, iar clienţii mei din Anglia îmi spuneau mereu că vin în comuna aceasta de 15 ani, lunar, dar nu se schimbă nimic.”, a povestit primarul. Valerian Alexie şi-a propus să rămână la primărie atâta timp cât oamenii din comună vor dori: „Dacă fac treabă, este posibil să mai vreau încă un mandat. Am muncit o viaţă, când termin mandatul împlinesc 55 de ani, nu sunt foarte bătrân, dar, după 60 de ani nu mai gândeşti ca la 50 sau 40 de ani.“, a mai adăugat primarul. La cum au decurs lucrurile în primii doi ani de mandat, posibilitatea ca liberalul Alexie să realizeze ce şi-a propus pentru comunitatea sa este în pericol: „Dacă vor veni fonduri, atunci voi realiza ce mi-am propus. Proiectele stagnează tocmai din această cauză, dar eu mi-am făcut datoria şi am întocmit planuri care au primit avizul pentru finanţare, restul nu mai depinde de noi. Sunt optimist că voi realiza ceea ce mi-am propus.”, a mai declarat primarul.
Căminul cultural necesită reabilitare
Fără îndoială, una dintre clădirile impunătoare din comuna Mateeşti este Căminul cultural din centrul localităţii. Potrivit afirmaţiilor primarului, edificiul are nevoie de o reabilitare substanţială. De curând, primarul a reuşit să depună un proiect pe fonduri guvernamentale, care, dacă va reuşi să intre spre finanţare, va da o nouă faţă Căminului cultural şi, implicit, centrului localităţii: „Am mai depus un proiect pentru reabilitarea Căminului cultural pe fonduri guvernamentale, un program de reabilitare şi modernizare a acestor edificii, dar, din cunoştinţele mele, am înţeles că nu s-a întrunit până acum comisia de evaluare. Numărul este bun, pe plan naţional, punctajul cred că l-am îndeplinit, dar mi-e teamă că vor finanţa doar investiţiile vechi. La data în care am depus proiectul eram pe poziţia 142, un loc bun la nivel naţional, şi mai erau două zile în care se mai puteau depune. Dacă ar trebui să mergem pe principiul „primul venit, primul servit”, ar trebui să câştigăm fără emoţii.”, a precizat primarul Valerian Alexie. Valoarea proiectului este de 30 de miliarde de lei vechi şi cuprinde reabilitarea din punct de vedere termic, schimbarea acoperişului, a învelitoarei, reabilitarea energetică etc. Potrivit afirmaţiilor primarului, căminul este destul de mare, are o capacitate de 250 de locuri şi necesită reabilitare imediată.
Copiii din Mateeşti vor primi cadouri de sărbători
Fără îndoială, momentul mult aşteptat de orice copil în fiecare an este venirea lui Moş Crăciun. Pentru ca acest lucru să se întâmple, copiii se pregătesc cu serbări, în timpul cărora cântecelele şi poeziile pot influenţa generozitatea Moşului. La Mateeşti, Moşul va aduce cadouri şi din partea administraţiei locale. Cei peste 300 de elevi care studiază la unităţile de învăţământ din localitate vor avea parte de o atmosferă de sărbătoare, înainte de Crăciun: „Dacă este vremea frumoasă, sărbătoarea de sfârşit de an o vom organiza în central comunei, în părculeţul amenajat în faţa primăriei, iar dacă nu, vom face tot posibilul să o desfăşurăm în şcoală, deoarece în Căminul cultural este mai frig decât afară.”, a precizat primarul Valerian Alexie.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.