Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Panouri fotovoltaice la Scundu

Primarul comunei Scundu, Dumitru Blejan, are un plan ambiţios, respectiv acela de a „îmbogăţi” administraţia locală cu ajutorul energiei provenite din panouri fotovoltaice. Acesta aşteaptă să i se dea undă verde pentru acest proiect, care ar asigura utilităţile pentru toate clădirile administraţiei publice locale. „Avem un studiu privind panourile fotovoltaice, care va fi depus în această sesiune, care am înţeles că va fi în luna noiembrie, valoarea lui fiind de peste un milion două sute de mii de euro. Mai avem drumurile limitrofe, drumurile săteşti, poduri, podeţe, dar din lipsă de fonduri nu putem realiza anul acesta nimic. Insist pe aceste panouri fotovoltaice pentru că, după trei ani, tot ce se produce şi intră în circuitul naţional este un profit pentru primărie. Vrem să le folosim pentru primărie, şcoli, dar şi ca venit suplimentar pentru bugetul local. Avem puterea instalată 150 kW. În perioada de concepere a proiectului am prins şi utilităţile la investiţiile în derulare, am prins şi căminul cultural, şcoli, tot ce avem în construcţie.”, spune Dumitru Blejan.


Postaţi pe: Facebook3 comentarii la " Panouri fotovoltaice la Scundu "

  1. Un om deschis la minte, energia verde reprezinta viitorul si poate reprezenta economie considerabila.

  2. Cosysolutions spune:

    Felicitari pentru initiativa. Panourile fotovoltaice reprezinta tehnologia viitorului in ceea ce priveste confortul termic.

  3. Este adevarat ca dupa durata de folosinta de aproximativ 25 de ani a panorile fotovoltaice acestea devin radioactive prin modificarea moleculara a structurii siliciului iar costurile de demontare-depozitare sunt semnificative ?

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.