Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Paduchii au pus stapanire pe copiii din Valcea

paduchi la valcea737 de unităţi şcolare, dintre care 338 de grădiniţe, 335 de şcoli generale, 30 de licee, 20 de şcoli profesionale, nouă creşe şi trei unităţi de plasament au fost verificate în această perioadă de către inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. Rezultatul? 50 de copii depistaţi cu păduchi în cap şi 439 de cazuri de îmbolnăvire.

Din totalul de 59.756 de copii înscrişi la unităţile de învăţământ enumerate anterior, numai 57.046 dintre aceştia au fost verificaţi. Triajul s-a efectuat din ordinul Ministerului Sănătăţii, iar în urma examinării clinice s-au depistat 439 de cazuri de îmbolnăvire. La triaj, alături de inspectorii DSP Vâlcea au participat şi 300 de medici şcolari, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în mediul urban, respectiv 300, iar în mediul rural 139. “Triajul are ca scop depistarea unor boli transmisibile sau contagioase pentru a nu deveni o sursă de îmbolnăvire şi pentru ceilalţi. Este pentru prima dată în ultimii ani când nu descoperim cazuri de râie”, a declarat dr. Ion Mihail din cadrul DSP Vâlcea.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.