Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Orasul este amenintat din nou de alunecari de teren

DN  RUPTDatorită ploilor torenţiale din primăvara acestui an şi a celor din anii precedenţi, la Olăneşti s-a accentuat o alunecare de teren pe strada Epureşti, care poate afecta gospodăriile de acolo. Sorin Vasilache spune că până în prezent s-a executat un zid de sprijin pe o lungime de 50 de metri prin Programul Operaţional Regional dar, lângă corpul străzii este o zonă de fond forestier unde s-a observat o nouă alunecare: „Pentru stabilizarea zonei avem un proiect prin ANIF, de colectare a apelor pluviale şi de dirijare a lor către rigola centrală din strada Epureşti, şi de acolo în pârâul Olăneşti. Pentru stabilizarea zonei s-a executat un zid de sprijin dar, cu toate acestea, în urma ploilor pământul a luat-o la vale, iar alunecarea este destul de gravă. Proiectul de colectare a apelor pluviale şi dirijarea lor trebuie urgentat, în vederea finanţării”, a mai declarat primarul.
Drumul judeţean Olăneşti – Comanca – Tisa a primit finanţare

Sorin Vasilache a primit vestea că s-a reuşit obţinerea finanţării pentru asfaltarea drumului judeţean 656 Olăneşti – Comanca – Tisa, pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, proiectul având o valoare de 120 de miliarde de lei vechi, prin Consiliul Judeţean Vâlcea. Social-democratul din Olăneşti declără că şi-a pus mari speranţe în noua conducere a Consiliului Judeţean, în ceea ce priveşte cofinanţarea proiectelor de dezvoltare economico – socială bazate pe realităţile fiecărei localităţi: „Asfaltarea drumului judeţean 656 Olăneşti – Comanca – Tisa a intrat la finanţare. Este un proiect depus din 2014, care abia acum s-a aprobat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Prin acest drum se asigură accesul spre localităţile Tisa – cu 50 de familii şi Gurguiata. Sper, cu ajutorul noii conduceri, să se finalizeze proiectul de asfaltare a drumului judeţean 656 Olăneşti – Comanca – Tisa. De asemenea, avem întocmită documentaţia pentru consolidarea unui pod distrus anul trecut în urma calamităţilor, în zona staţiei de tratare Răporoasa, pentru care mă gândesc că noua conducere a Consiliului Judeţean ne va sprijini. Cred că vom avea sprijin şi pentru celelalte proiecte de dezvoltare economico-socială, pentru că am fost uitaţi, în ultimul timp. S-a simţit subiectivitatea vechii conduceri, în sensul că la cofinanţarea pe care am avut-o pentru cele două proiecte prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu eu am primit 20 de mii de lei, iar ceilalţi primari doar câte 200 de mii de lei. Cel puţin ar trebui să se analizeze şi să se ţină cont de realităţile fiecărei localităţi. Consiliul Judeţean are posibilitatea să ofere cofinanţarea pentru toate proiectele de dezvoltare economico – sociale ale fiecărei localităţi, şi eu cred că se va ţine cont de fiecare localitate, cu obiectivitate”, mai spune primarul Vasilache.

Sorin Vasilache este apreciat de comunitate

La alegerile din 5 iunie 2016, primarul social-democrat Sorin Vasilache a candidat pentru un nou mandat în fruntea administraţiei locale. Bilanţul investiţiilor realizate în primul mandat al social-democratului Vasilache pentru Olăneşti a fost unul pozitiv, iar comunitatea a apreciat acest lucru. Modest din fire, Vasilache spune că întotdeauna este loc de mai bine şi tot ce a realizat în oraş este în sprijinul şi cu ajutorul cetăţenilor: „Am reuşit să realizez aproape toate proiectele cu care am venit în oferta electorală din 2012 în faţa cetăţenilor. Pentru noul mandat mai avem multe de făcut, dar o mare realizare pot spune că a fost finalizarea proiectului european „Reabilitarea infrastructurii rutiere în oraşul Băile Olăneşti”, un proiect care a cuprins asfaltarea a 23 de străzi, modernizarea a două parcuri, 6 kilometri de reţea de apă şi canalizare şi pasarela pietonală. Totodată, am reabilitat căminul cultural din satul Cheia, am inaugurat trei cabinete medicale şi unul stomatologic, dar avem în derulare şi proiectul pentru modernizarea străzilor Pleaşa, Mura, Păcii şi Vâlcele, proiect realizat prin PNDL, cu o valoare de 2,5 milioane de lei. Mai avem încă două proiecte de infrastructură rutieră şi multe alte străzi din Olăneşti sat, care au fost asfaltate sau betonate. Şi în localitatea Cheia s-au făcut câteva asfaltări, am consolidat DJ 656 Olăneşti-Comanca-Tisa, iar prin Consiliul Judeţean s-a întocmit un studiu de fezabilitate care sperăm să intre la finanţare în curând”, spune primarul Sorin Vasilache.
Primarul din Băile Olăneşti a câştigat detaşat cel de-al doilea mandat consecutiv, în urma alegerilor locale desfăşurate pe 5 iunie 2016. Potrivit rezultatelor Biroului Electoral Municipal, Sorin Vasilache şi-a reconfirmat poziţia de lider cu un scor de peste 77%, mult mai mult decât principalul contracandidat din partea PNL, care a convins doar 13,50% dintre votanţi. Vasilache a rămas astfel în funcţie pentru următorii patru ani: „Mă bucur că pot să continui proiectele pe care am reuşit să le implementez. Le mulţumesc tuturor locuitorilor care mi-au acordat încă o dată încrederea de a fi încă 4 ani alături de ei”, a declarat Vasilache.
Sistemul de canalizare şi apă se va finaliza în toamna acestui an

Primarul Sorin Vasilache afirmă că lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare sunt în plină desfăşurare, astfel încât, până la sfârşitul lunii octombrie, toţi locuitorii vor beneficia de aceste utilităţi: „În momentul de faţă avem două proiecte prin Programul Naţional Sectorial de Mediu: extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi apă uzată, în valoare de 15 milioane de euro, derulat prin ADI Apa Vâlcea, Consiliul Judeţean, operatorul regional Apavil şi Primăria Băile Olăneşti. Proiectul a cuprins extinderea a 17 kilometri de reţea de apă şi canalizare, construirea staţiei de epurare la Păuşeşti Măglaşi, realizarea staţiei de captare de la Comanca şi modernizarea staţiei de tratare de la Răporoasa. Cel de-al doilea proiect, „Conectare 100% a localităţii Băile Olăneşti la apă şi apa uzată” cuprinde: extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 4,3 kilometri şi a reţelei de canalizare pe o distanţă de 10,6 kilometri, valoarea totală fiind de 3 milioane de euro, proiect încă în derulare”, a mai adăugat social-democratul.

Grădiniţă cu program prelungit, în curtea Liceului Iustinian Marina

Printre priorităţile primarului PSD în noul mandat se numără şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit: „Dorim să accesăm fonduri europene pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit, un obiectiv necesar pentru localitatea noastră. Avem un teren pretabil chiar în curtea Liceului Iustinian Marina. Proiectul există şi este depus la Ministerul Educaţiei de foarte mulţi ani, dar intenţionăm să-l actualizăm şi să-l depunem pe fonduri europene. Noi funcţionăm cu grădiniţa cu program prelungit într-o casă care a fost retrocedată, pentru care plătim chirie. Am prins în bugetul de anul aceasta suma necesară pentru refacerea proiectului, în vederea accesării unui proiect european”, mai spune primarul Vasilache.
Vor fi construite noi blocuri ANL

În prezent, la Primăria Olăneşti sunt sute de cereri pentru atribuirea unor locuinţe pentru tineri, prin ANL şi, pentru a veni în sprijinul localnicilor, primarul este hotărât să identifice în scurt timp noi locaţii pentru construirea unor asemenea blocuri. La Olăneşti a fost deja construit un bloc prin ANL, cu 32 de apartamente. „În prezent sunt cereri înregistrate la primărie în vederea achiziţionări de locuinţe pentru tineri. Am avut 200 de solicitări în acest sens, dar acum mai sunt de repartizat numai 12 apartamente în blocul de locuinţe din strada Băilor. Din totalul apartamentelor s-au dat 20, inclusiv chiriaşilor evacuaţi din casele retrocedate. Restul se vor repartiza persoanelor care au solicitat şi care întrunesc toate condiţiile aprobate în Consiliul Local, conform legilor în vigoare. Aşa cum am spus, au fost aproximativ 200 de cereri, iar în prezent avem în analiză 67 de dosare şi vrem ca, în lunile iulie – august să finalizăm această procedură de repartizare. Pentru celelalte solicitări va trebui să gândim, dar în primul rând să identificăm terenul în vederea construirii unor astfel de blocuri, nu neapărat în oraş. Ele pot fi şi în Olăneşti Sat sau chiar în localitatea Cheia”, spune primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.