Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Noduri-internet in scolile din Valcea

laborator-informaticaNumeroase unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea nu sunt conectate nici la această oră la internet, iar altele nici măcar nu au un telefon fix astfel încât conectarea să fie mai accesibilă. Motiv pentru care directorii mai multor unităţi şcolare din Vâlcea vor pune bazele unor noduri de internet la care se vor putea conecta nu numai cei din şcoală, ci şi din afara acesteia, respectiv restul comunităţii.

Internet pe banii Ministerului Educaţiei

Importanţa pe care dascălii o acordă în ultimul timp internetului au determinat Ministerul Educaţiei să introducă internetul în toate unităţile şcolare din mediul rural. Astfel, 30 de astfel de şcoli din judeţul Vâlcea vor beneficia de acest program al Ministerului Educaţiei, în valoare de 200.000 de euro, indiferent dacă acestea au în dotare unul sau mai multe calculatoare în şcoală. “Primăriile vor trebui să asigure doar securizarea camerei sau a cabinetului unde internetul va fi introdus”, ne-a declarat Gabriela Ene, inspector şcolar general al ISJ Vâlcea.

Gratuit în şcoli

Cât despre costurile folosirii internetului, aceasta a spus că în cadrul şcolii acesta va fi gratuit, însă pentru colectivitate, va exista un anumit tarif, dar care nu a fost încă stabilit. “Abia mâine se vor şti mai multe detalii legate de acest program când directorii se vor întâlni cu primarii respectivelor localităţi unde şcolile nu au încă internet”, a explicat Gabriela Ene.

Fără telefon fix

Aceasta a subliniat importanţa introducerii internetului în şcolile din mediul rural, mai ales având în vedere că în momentul de faţă 10% din unităţile şcolare din judeţul Vâlcea nu au un telefon fix care să fie conectate la internet. “Eu cred că astfel învăţământul este ajutat cu atât mai mult cu cât este vorba de cel din mediul rural care fusese destul de neglijat în ultima vreme”, a mai spus Gabriela Ene.


Postaţi pe: Facebook1 comentariu la " Noduri-internet in scolile din Valcea "

  1. online spune:

    mul?umiri foarte interesant,

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.