Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtăţeşti, se află la cârma administraţiei locale din anul 1997, fiind la al patrulea mandat consecutiv. Primarului i se potriveşte de minune zicala românească „Omul sfinţeşte locul”, reuşind în anii de mandat să transforme comuna Fârtăţeşti într-o localitate occidentală. Bun administrator al treburilor localităţii, Nicolae Voicescu urmăreşte îndeplinirea obiectivului fundamental pe care şi l-a propus, şi anume modernizarea localităţii în fruntea căreia se situează prin decizia electorală a consătenilor. Datorită interesului pentru funcţia pe care o deţine, comuna beneficiază, în prezent, de aproape toate serviciile publice specifice unei localităţi urbane: canalizare, apă curentă, cablu tv, internet, asistenţă medicală, şcoli, grădiniţe, bibliotecă etc., fapt care conferă localităţii un statut apropiat de standardele specifice ţărilor civilizate din Uniunea Europeană: „Am acordat o atenţie deosebită infrastructurii rutiere şi celei educaţionale în perioada mandatelor mele. De asemenea, am avut în vedere, în permanenţă, locaşele de cult: le-am sprijinit cu tot ce a fost necesar, din puţinul pe care l-am avut. Poate una dintre cele mai mari realizări a fost introducerea apei curente şi a canalizării. Am încercat, pe cât posibil, să atingem fiecare necesitate a localnicilor, pentru a le îmbunătăţi nivelul de trai.”, a precizat primarul Voicescu.
Pentru a rezolva problemele localităţii, Nicolae Voicescu a fost nevoit, din păcate, să neglijeze problemele personale şi familia. Ambiţia care îl caracterizează pe primarul Voicescu îl situează astfel pe unul dintre primele locuri într-un top al primarilor vâlceni. Oamenii de aici, beneficiari ai eforturilor şi acţiunilor sale de prim-gospodar al localităţii, îi apreciază munca actualului primar şi îl susţin ori de câte ori le cere sprijinul, realizându-se o simbioză între calităţile lui de manager al comunei şi dorinţa lor de a trăi din ce în ce mai bine.
Mandatul 2008-2012 al primarului Nicolae Voicescu este plin de realizări, alesul reuşind să se întreacă pe sine, demonstrând şi faptul că administraţia locală este pentru el cea de-a doua casă. Asfaltări de drumuri, parcuri de odihnă şi recreere cu locuri de joacă şi spaţii de agrement, baze sportive, modernizarea căminelor culturale, construirea de biserici, dar şi modernizarea tuturor şcolilor şi a grădiniţelor din comună şi dotarea cu mobilier şi centrale termice figurează printre marile reuşite din acest mandat.
Realizări importante în infrastructura rutieră
Experienţa vastă acumulată, lucrurile bune făcute pentru comunitate, capacitatea şi dorinţa de a continua şi a finaliza proiectele începute sunt argumente care îl propun pe Nicolae Voicescu pentru un nou mandat la Primăria Fârtăţeşti: „Printre realizările din ultimul mandat, cărora li se subordonează şi cele din mandatele precedente, se numără asfaltarea drumului Giuleşti – Dozeşti – Căţetu –pe o lungime de 11,5 kilometri, cu finanţare de la Consiliul Judeţean. De asemenea, importantă a fost asfaltarea Drumului Comunal Fârtăţeşti – Valea Ursului – Dozeşti, cu finanţare prin Hotărârea de Guvern 577, cu o lungime de 5,458 de kilometri, lucrare aproape finalizată. Mai avem mici lucrări, care se pot realiza în maxim o lună: să punem semne de circulaţie şi să terminăm cu asfaltarea acestui drum.”, a adăugat primarul.
De asemenea, primarul Voicescu şi-a propus construirea unei piste de biciclete, proiect sistat din diverse motive: „Am primit aprobarea pentru construirea pistei de biciclete pe o lungime de zece kilometri, în satele Fârtăţeşti, Giuleşti şi Rusăneşti. A fost un proiect depus pe mediu care a apărut, l-au ţinut cinci zile, pentru ca apoi să-l sisteze. Eu tot am demarat acest proiect şi este făcut în proporţie de trei sferturi, dar am continuat şi l-am aprobat prin bugetul local, cu cofinanţarea Consiliului Judeţean, ca să le demonstrez că pot să îl fac şi fără ei.”, afirmă primarul.
Extindere a reţelei de apă şi canalizare în comună
În ultimul mandat de primar, Voicescu se poate mândri şi cu o extindere a alimentării cu apă şi a lucrării de canalizare, lucru absolut necesar pentru localnici: „Am reuşit construirea reţelei de canalizare pe o lungime de 26 de kilometri şi extinderea reţelei de apă în satul Giuleştii de Sus. Din 20 de sate, 15 au acum alimentare cu apă. La Giuleştii de Sus, 15 case nu aveau apă, dar, cu finanţare din bugetul local, am prelungit şi acolo reţeaua.”, a mai specificat primarul. Pe lângă aceste realizări, primarului i s-a mai aprobat şi proiectul „Înfiinţare sistem de apă potabilă, canalizare şi epurare ape menajere” – pe o lungime de 11 kilometri, în satele Becşani, Nisipi, Garnicet, Dejoi şi Sotani: „Este un proiect depus la Ministerul de Mediu, este deja aprobat, avem 80 de puncte şi urmează semnarea contractului, cu o valoare de 55 de miliarde, bani vechi. Asta înseamnă apă şi canalizare în cele cinci sate. Cu aceste investiţii închid introducerea apei şi a canalizării în comuna Fârtăţeşti.”, a concluzionat primarul.
Obiective de realizat pentru mandatul 2012 – 2016
• Asfaltarea drumurilor în satele Giuleştii de Sus, Afânata, Rusăneşti Deal, Giuleşti (Cocorăşti), Fârtăţeşti (Sălişte), Cucu, Seciu, Becşani, Nisipi, Dejoi şi Sotani;
• Reabilitarea şi modernizarea Căminului cultural din satul Dozeşti;
• Reabilitarea şi modernizarea Căminului cultural din satul Giuleşti;
• Reabilitarea şi modernizarea Căminului cultural din satul Dejoi;
• Înfiinţarea centrului social în satul Giuleşti;
• Alimentarea cu apă şi canalizare în satele Becşani, Nisipi, Gârnicet, Dejoi şi Sotani;
• Finalizarea lucrărilor de construire a bisericilor din satele Giuleştii de Sus şi Dejoi;
• Achiziţionarea celui de-al patrulea microbuz şcolar;
• Înfiinţarea de locuri de muncă la serviciul de alimentare cu apă, canalizare şi lucrări publice;
• Asfaltarea drumurilor agricole pe o lungime de 8,788 kilometri, la Biserica Schit, Mănăstirea Dozeşti, Biserica Cuci.