Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Nicolae Concioiu: Romania face pasi inainte, iar PSD are viziune in acest sens

concioiuPrimarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu, singurul primar care reprezintă PSD pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a punctat câteva dintre problemele cu care se confruntă administraţia locală. Ce părere are despre includerea tinerilor în politică, dar şi cărui fapt i se datorează avantajul de a ocupa un loc pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, aflăm în rândurile de mai jos.

 

Impact real: Ce reprezintă pentru dumneavoastră poziţia de candidat pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor?

Nicolae Concioiu: După şedinţa Comitetului Executiv prin care s-au nominalizat candidaţii pentru Parlamentul României am fost ales în urma unui vot intern să reprezint PSD pe locul şase pe lista pentru Camera Deputaţilor. Trebuie să subliniez că nu i-am solicitat nici unui coleg să mă voteze, decizia a fost luată în ultimul moment, pentru a întări lista de candidaţi cu reprezentanţi din sudul judeţului, zona Drăgăşani şi zona Bălceşti. Am considerat că, atât cât pot să ajut, cu idei şi găsirea unor soluţii la problemele cetăţenilor, este un moment prielnic de a mă apropia de echipa care va merge în Parlamentul României şi de a încerca să le pun în gentuţa de probleme şi cele cu care ne confruntăm noi, primarii, în special din mediul rural unde pot spune cu tărie că stăpânesc majoritatea problemelor cu care se confruntă cetăţenii. Oportunitatea de a reprezenta membrii PSD este o onoare pentru mine, chiar şi numărul de voturi pe care l-am primit îl consider o mare dovadă de apreciere şi mă voi întoarce cu o asigurare de respect faţă de colegii, nu puţini, adică 18 colegi care mi-au acordat un vot de încredere. A fost o surpriză plăcută, un gest făcut de oamenii care mă cunosc. Conducerea organizaţiei judeţene a apreciat că poziţia mea pe lista de candidaţi este un plus adus candidaţilor care reprezintă judeţul Vâlcea în Parlamentul Romniei şi voi încerca, prin tot ceea ce fac, să mă ridic la nivelul aşteptărilor.

 

Impact real: Care a fost principiul în baza căruia s-a făcut clasificarea candidaţilor pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor şi Senat?

Nicolae Concioiu: Criteriile de selecţie au fost, aşa cum a spus şi preşedintele partidului, Constantin Rădulescu, în primul rând integritatea persoanei, conduita, dar şi aprecierea locului unde şi-a desfăşurat activitatea. Acesta a fost un alt criteriu pentru care am fost promovat.

 

Impact real: Există şi avantaje în a ocupa un loc neeligibil pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor?

Nicolae Concioiu: Pe lângă experienţa în administraţie sunt în ultimul an de doctorat, unde voi realiza o lucrare pe o temă cu care mă confrunt zi de zi, şi anume „Managementul dezvoltării rurale durabile”. Voi încerca să tratez acest subiect cu mare atenţie, deoarece consider că am câteva lucruri de adăugat la cercetarea aceasta, prin faptul că analizez şi fapte de zi cu zi. Prezenţa mea în funcţia de primar al comunei Guşoeni mă pune în contact permanent cu problemele mediului rural. În acelaşi timp, îmi creez o agendă de informare pe această temă şi pot să afirm cu bucurie că am ceva de spus în domeniul acesta.

 

Impact real: Introducerea tinerilor în politică este văzută cu neîncredere sau cu entuziasm printre cunoştinţele dumneavoastră?

Nicolae Concioiu: Diversele lansări pe care le avem în această perioadă au dus şi la faptul că am reuşit să ne întâlnim cu peste 2000 de susţinători şi de membri activi ai partidului. Probabil că lucrurile acestea vor fi consemnate de preşedintele organizaţiei. La aceste lansări am fost prezentaţi în diverse puncte ale judeţului şi totdeauna am făcut o combinaţie de candidaţi care au experienţă cu oameni tineri, care au pregătire şi voinţă. În acest sens se potriveşte foarte bine zicala „lângă un vin vechi, un vin nou nu se face niciodată de râs”. Este bine să avem această abordare, să nu mergem numai pe principiul că numai cei care sunt de o viaţă în anumite domenii cunosc absolut totul. Putem să aducem şi oameni tineri, care vin cu idei noi, pentru că sunt văzuţi cu încredere.

 

Impact real: Care sunt probleme cu care se confruntă administraţia locală pe care cei care urmează să ajungă în Parlament ar putea să le preia?

Nicolae Concioiu: În primul rând, trebuie să ne aplecăm foarte mult asupra administraţiei locale şi să vedem ce se întâmplă. Doar făcând o radiogramă cu simţ de răspundere putem stabili care sunt greutăţile. Iau ca exemplu localitatea Guşoeni. Am avut anul acesta o şansă, ca prin localitatea noastră să traverseze conducta de transport gaze naturale, un proiect cu finanţare europeană, dar şi de nivel europeană, care traversează România pornind din Bulgaria şi ajunge în Ungaria şi Austria. O dată cu această decizie se produce un câştig direct al cetăţenilor proprietari de terenuri în mare o parte în zona extravilană, dar şi în zona intravilană. Vor fi avantajaţi cei care vor primi indemnizaţii, dar şi despăgubiri în ceea ce priveşte dezafectarea culturilor pe unde traversează conducta. Dar, prin faptul că în zona judeţului Vâlcea, sau chiar a Olteniei nu a avut loc cadastrarea gratuită, este o problemă faptul că aceasta nu a fost prinsă în planul guvernaţilor din anii anteriori. Neavând cadastrarea terenurilor făcută, ci doar măsurători, de fapt nişte schiţe care datează de la Revoluţie nu am fost sprijiniţi şi nici nu am avut resursele financiare pentru a o realiza, iar acum ne dăm seama că această cadastrare ar fi fost necesară pentru un proiect de o asemenea anvergură. A durat peste patru luni să identificăm proprietarii, iar în unele cazuri moştenitorii proprietarilor, pentru că, în mare parte, persoanele care au semnat retrocedarea pământurilor de la Revoluţie nu mai sunt în viaţă. Pe lângă acest aspect s-a întâmplat şi fenomenul părăsirii zonelor rurale, iar la noi oamenii au migrat către zonele urbane sau în străinătate, pentru un loc de muncă mai bine plătit. În cazul în care era rezolvată cadastrarea urma foarte rapid şi încheierea convenţiilor şi stabilirea despăgubirilor. Una dintre cele mai importante probleme pentru noii parlamentari ar fi urgentarea cadastrării.

Comandat de Partidul Social Democrat Vâlcea – competitor politic. Cod AEP: 11160007. Realizat de SC Atlas Tour SRL (Impact real).


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.